ROPTA BOYS  KLAART  DE  KLUS  NA  RUST  TEGEN  ASC’75.

Augustinusga – Ropta Boys heeft het jaarlijks moeilijk in de uit wedstrijd tegen ASC’75. Deze editie leek dezelfde kant op te gaan na het eerste bedrijf. Toch kreeg deze wedstrijd binnen drie minuten na rust een volledige andere wending, met als gevolg een redelijk gemakkelijke middag voor Ropta Boys. Drie minuten na rust was de wedstrijd gespeeld. Na twee doelpunten in een tijdsbestek van drie minuten viel er niet veel meer te beleven op sportpark Easterbuorren te Augustinusga. De belangrijke punten waren binnen en dat vergoedde veel voor de vele aanwezige Ropta Boys supporters.

Geen voetbal in de 1e helft.

Wat valt er te schrijven over de eerste helft tussen ASC’75 en Ropta Boys? Niet veel, want het voetbal was van beide kanten zeer slecht. Er was soms helemaal geen sprake van voetbal. Beide ploegen maakten er een potje van.  Het was aan beide kanten een foutenfestival met ontzettend veel overtreding aan weerszijden. Scheidsrechter Maas had het maar druk met fluiten en sussen van geïrriteerde spelers. Scheidsrechter Maas hield het maar bij tweemaal geel in de eerste helft, verdeeld over beide kampen, maar had zo nog een paar spelers op de bon kunnen slingeren. Ondanks het slechte voetbal werd er wel gescoord in een tijdsbestek van een paar minuten. Beide goals kwamen sneu tot stand. Na een kwartier nam Ropta Boys de leiding, omdat een speler van ASC’75 net buiten de 16 meter uitgleed. Hierdoor miste hij de bal en kon Arend Castelein de bal meteen spelen op spits Simon Dijkstra, die met links de ASC’’75 keeper kansloos liet. (0-1) Deze opleving van Ropta Boys duurde slecht twee minuten. Een te korte terugspeelbal van Roland Poelstra op keeper Hillebrand Tanja werd attent opgepikt door een ASC’75 speler, die keeper Tanja omspeelde en simpel de gelijkmaker scoorde voor de thuisclub. (1-1) Beide ploegen konden opnieuw beginnen en kregen beide een kans op de voorsprong. ASC’75 was na een half uur dicht bij een voorsprong. Keeper Tanja was uitgespeeld, maar kreeg hulp van verdediger Yorrick Elzinga die de bal voor de doellijn kon wegwerken. Ropta Boys zag een mogelijkheid van Simon Dijkstra worden geblokt tot corner. Na 33 minuten leefde de wedstrijd uit het niets op. Een splijtende pass van Arend Castelein werd door Gerard Peter Weidenaar in één beweging over de uitlopende keeper heen gelobd voor de 1-2. Na dit doelpunt kakte wedstrijd opnieuw in met veel stil leggingen door overtredingen. Het was daarom niet vreemd dat scheidsrechter Maas bijna 10 minuten langer liet spelen in de eerste helft. In deze tien minuten liet Ropta Boys meer zien dan in de reguliere eerste helft. Er ontstonden nog drie grote mogelijkheden op een doelpunt. Eerst kopte Meindert Meindersma op de lat, Simon Dijkstra en Geert Linthof zagen beide schoten worden gekeerd door de keeper. Zo bleef het 1-2 bij rust.

2e helft in paar minuten klaar.

Scheidsrechter Maas kon na rust driemaal achterelkaar fluiten. Eerst voor de aftrap en daarna tweemaal voor een doelpunt van Ropta Boys. In een tijdbestek van een paar minuten was de stand gewijzigd van 1-2 naar 1-4. Invaller Edwin de Vries wist met een sublieme pass Simon Dijkstra te bereiken. Met enig doorzettingsvermogen legde Simon de achterhoede en de keeper in de luren voor de 1-3. Na de aftrap van deze goal was het meteen weer raak. Nu werd in het midden de volledig vrijstaande Geert Linthof over het hoofd gezien door ASC’75 verdediging. Geert Linthof kwam hierdoor oog in oog met de ASC’75 keeper te staan en rondde daarna beheerst af voor de 1-4. Na deze treffer was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Na een half uur spelen in de tweede helft kwam er weer enig leven in deze wedstrijd. ASC’75 wist te scoren. Een schot van een ASC speler werd geblokt, maar caramboleerde daarna over keeper Tanja in het doel. (2-4) Door deze opleving nam ASC’75 meer risico en dit resulteerde en veel ruimte voor Ropta Boys. Uiteindelijk wist Ropta Boys in de slotfase nogmaals te scoren. Een vrije trap van invaller Jan Bekker werd door de inlopende Meindert Meindersma via een schitterende boogbal binnen geschoten voor de uiteindelijke eindstand van 2-5. De verwachte moeilijke middag werd uiteindelijk een simpele en verdiende overwinning voor Ropta Boys. Door deze winst houdt Ropta Boys de koplopers in de 4e klasse B in zicht. Eindstand: 2-5.