v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys kent geen problemen tegen tam GSVV

Oosternijkerk – Ropta Boys sloot zaterdagmiddag haar laatste thuiswedstrijd in stijl af. In meerdere opzichten. Eerst op het veld door een fraaie en vrij gemakkelijke overwinning op GSVV. En na de wedstrijd werd er ter afsluiting door het eerste elftal een Black en White feest georganiseerd voor hunzelf, maar ook voor de trouwe Ropta Boys aanhang. De trouwe aanhang werd deze middag en avond getrakteerd door Ropta Boys 1. In mooi en leuk initiatief richting supporters.

De wedstrijd.

Op deze warme, maar mooie zaterdagmiddag moest Ropta Boys het opnemen tegen GSVV die nog moet strijden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Ropta Boys kon vrijuit voetballen en deed dit deze middag zeer goed. Het had weinig te duchten van het mat spelende GSVV. Het was in ieder geval niet te zien dat GSVV vocht voor een laatste kans. GSVV begon goed met  twee kansen, maar beide keren was keeper Johannes de Groot attent en als eerste bij de bal na een één tegen één situatie.  Na deze twee kansen van GSVV pakte Ropta Boys het initiatief om niet meer uit handen te geven. In de 19e minuut was het raak voor Ropta Boys. Een prachtige aanval over links werd door Tjidsger Braaksma teruggelegd op Jan Meindert Castelein die op zijn beurt de bal meteen in de loop richting mee gaf aan Geert Linthof. Geert behield het overzicht speelde de bal keurig langs keeper Johannes van der Meer in de lange hoek. (1-0) Na dit doelpunt ging Ropta Boys goed door. Een voorzet van rechts door Geert Linthof kon worden ingetikt door Tjidsger Braaksma. Maar zijn inzet was te zacht, waardoor GSVV goed weg kwam. Na een slippertje van Johannes de Groot in de 25e minuut kwam Ropta Boys goed weg. Johannes verspeelt de bal en de daarop volgende voorzet werd ter nauwer nood gemist door een GSVV speler. In de slotfase van de eerste helft had Ropta Boys nog voldoende mogelijkheden om te scoren. Het middenveld van Ropta Boys kreeg genoeg ruimte om te spelen en met name Jan Bekker gedijde goed bij dit warme weer en speelde een puike partij. Geert Linthof kwam in de 40e minuut alleen voor keeper Johannes van der Meer te staan, maar zijn inzet werd geblokt en bij de rebound was hij iets te zelfzuchtig om de bal zelf te schieten in plaats goed af te geven op een mee lopende medespeler. In de 43e minuut was het laatste man Kees Kool die vanaf rechts een op maat gegeven voorzet gaf op Tjidsger Braaksma. In plaats van de bal binnen te schieten gaat zijn inzet ver naast. De laatste mogelijkheid voor rust kwam uit een corner. Het was voorstopper Martin Kool die met een mooie voetbeweging binnen tikte, maar zijn inzet smoorde in een mêlee van GSVV spelers. De rust werd hierdoor bereikt met 1-0.

Tweede helft.

De verwachting was dat GSVV nog zou komen om te vechten voor elk punt wat belangrijk is in deze slotfase van de competitie. De bedoelingen zullen er vast zijn geweest bij de bezoekers, maar deze werden na vijf minuten spelen meteen de kop ingedrukt. Het was Leon Dijkstra die op de linkerkant Geert Linthof perfect bediende in de diepte. De voorzet van Geert was op maat voor Tjidsger Braaksma die kon binnen schieten. (2-0) GSVV beet daarna nog één keer van zich af. Een GSVV speler kon alleen richting Johannes de Groot, maar op het laatste moment was het Kees Kool die met een perfecte sliding een aansluitingstreffer voorkwam. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Ropta Boys bleef geconcentreerd spelen en gaf helemaal niets weg. Trainer Groen kon daarom deze middag met een gerust hart drie spelers ver voor het einde van de wedstrijd wisselen. Wisselspeler Anco Dijkstra bewees meteen zijn waarde. Hoogstwaarschijnlijk een als voorzet bedoelde bal vanaf links viel tot ieders verbazing in één keer in de verre hoek binnen. (3-0) Na dit doelpunt was de wedstrijd gelopen en kon Ropta Boys de wedstrijd simpel uit voetballen. In de slotfase werd het zelfs nog 4-0 door een mooi doelpunt van Zjéne van Dam. Hij werd keurig aangespeeld door Tjidsger Braaksma en daarna verraste hij de goede keeper van GSVV Johannes van der Meer met een keurige lob. Daarvoor werd nog een bal van Tjidsger Braaksma van de lijn gehaald en aan de andere kant moest keeper Johannes de Groot nog een inzet van GSVV over de lat tikken. Maar aan de stand veranderde niets meer. Door deze knappe overwinning van Ropta Boys blijft de ploeg keurig op de 5e plaats staan. Volgende week is de laatste wedstrijd in Leeuwarden tegen Leovardia. Na de wedstrijd werd op waardige wijze afscheid genomen van Auke Meinsma. Hij heeft het nog een jaar geprobeerd in Ropta Boys 1, maar door veel blessureleed gaat hij Ropta Boys 1 verlaten. Eindstand: 4-0.