v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys kansloos ten onder in Garijp

Soms lukt het als verslaggever niet meer om op een bepaald punt nog positief te blijven in de verslaggeving van je club. Vandaag was zo’n zaterdagmiddag waarin alles aanwezig was dat je als rode lantarendrager tegen kunt hebben. Een spits die niet scoort, een muur die niet goed stond, vedettes die zwaar onder de maat presteren, een speler die zijn ploeggenoten constant negatief bejegend en blessures die maar niet op willen knappen. Tel daar een scheidsrechter bij op die de AOW gerechtigde leeftijd al ruimschoots is gepasseerd en niet veel uit de middencirkel is geweest en het plaatje is compleet. Het was maar goed dat beide ploegen er een redelijk sportieve wedstrijd van maakten, want de leidsman floot voornamelijk op appel van de spelers. Ropta Boys was genoodzaakt om vandaag drie JO17 junioren mee te nemen in de wedstrijd tegen V en V’68. Gelukkig brachten deze drie jonge jongens nog een lichtpuntje in deze wedstrijd voor de vaste kern die nog steeds het vlaggenschip achterna reizen. Ropta Boys moet zich diep schamen tegenover deze supporters over wat ze vandaag met name de tweede helft op de mat legden.

V en V’68 creëerde in de eerste helft een flink aantal kansen waar ze veel te slordig mee om sprongen. Dat de rust bereikt werd met een schamele 1-0 achterstand voor Ropta Boys was een klein wonder te noemen. Een terugspeelbal die door de Ropta Boys keeper opgepakt werd, werd niet verzilvert via de vrije trap die V en V’68 kreeg terwijl de aanvaller die de bal via de muur kreeg volledig vrij stond en zo binnen kon schieten. Een voorzet vanaf de rechterkant werd volledig gemist door de inlopende linksvoor en zo waren er meer kansen voor de thuisploeg die allemaal om zeep werden geholpen. Ropta Boys kreeg een grote kans via Rudi Torensma die de goal op een haar na miste. Een vrije trap voor V en V ‘68 in de zesendertigste minuut werd in de korte hoek geschoten langs de muur die te ver naar de rechter kant stond. Een doelpunt dat Ropta Boys in deze competitie al vaker om de oren heeft gekregen. Kort daarna weer een 100% kans voor de tegenstander als er een misverstand is tussen de keeper en laatste man, als de keeper dan ook nog uitglijd kan de speler van V en V’68 de bal zo in de goal schieten, maar ook nu ging de bal naast. Net voor het rustsignaal een mooie kans voor JO17 speler Sybren Dorhout die zich zelf vrij speelde en schoot maar de goalie van V en V’68 kon nog net zijn voet tegen de bal krijgen om te voorkomen dat de gelijkmaker viel.

Wie dacht dat de groen/gelen wel hadden geleerd van afgelopen dinsdag toen ze direct in de tweede helft een doelpunt om de oren kregen had het mis want nu gebeurde exact hetzelfde en werd de score meteen verdubbeld waardoor Ropta Boys weer achter de feiten aanliep. Een corner van V en V’68 werd in eerste instantie nog knap gered door keeper Frans Postmus maar de corner die daar op volgde werd door een Garypster speler met een mooie boogbal vanaf de rechterkant over de Ropta Boys goalie heen geschoten. Als V en V’68 kinderlijk eenvoudig uit een ingooi scoort is het leed geleden en komt Ropta Boys niet meer aan voetballen toe. Postmus red nogmaals met een prachtige redding maar kan de 4-0 niet voorkomen als de lange bal van achteruit prima binnen wordt geschoten door de linksbuiten van de tegenstander. Een tweede helft om heel snel te vergeten waar geen enkel voetbal of zelfs maar inzet in zat. De neuzen stonden alle kanten op in plaats van allemaal dezelfde kant en het commentaar op elkaar stapelde zich op. Trainers Kool brachten naast Sybren Dorhout ook JO17 spelers Jakob Mol en Matthijs Gerritsma binnen de lijnen en meteen ontstond er weer wat strijd. Dit drietal liet zien dat er talent in de jeugd rond loopt en dat er nog perspectief is voor de toekomst. Keeper Postmus zorgde er voor dat de score niet nog hoger op liep in de slotminuten door een hard schot met een sublieme redding te stoppen en zo bleef de teller op 4-0 staan.

Het is nu de taak van de vedettes van Ropta Boys 1 om deze jonge jongens bij de hand te nemen en ze te begeleiden om hun rollen op den duur over te nemen om zo door te kunnen selecteren binnen het eerste elftal. De jeugd heeft de toekomst luidt het gezegde, en zo moet ook zijn. De laatste vijf wedstrijden moeten als team uit gevoetbald worden ongeacht de resultaten, strijdend met zijn allen voor de nacompetitie of strijdend ten onder richting de vijfde klas. Volgende week komt vv Viod op bezoek, een lastige tegenstander waar Ropta Boys nog niet vaak van wist te winnen. Omdat de wedstrijd tussen Viod en Anjum vandaag vanwege trieste omstandigheden werd afgelast is het voor Ropta Boys nog niet officieel dat ze gedwongen zijn tot nacompetitie of rechtstreekse degradatie. Bij verlies volgende week is dat het wel.