Ropta Boys kan geen vuist maken in de derby tegen Oostergo

Voor Ropta Boys stonden er vandaag geen belangen meer op het spel. Na een gelijkspel en verlies tegen fc Leo en Anjum was er geen kans meer om door te gaan in het bekertoernooi. Het werd dan ook een matig optreden van Ropta Boys met weinig beleving of strijd. Een echte derbywedstrijd werd het ook niet omdat Oostergo veel feller was dan de groen/gelen maar ook zij hielden na afloop niks over aan deze wedstrijd omdat Anjum een beter doelsaldo heeft.

Het was Oostergo dat de wedstrijd bepaalde vandaag en Ropta Boys gaf met name in de eerste helft niet heel veel tegengas. Loon naar werken werd het en Oostergo kwam met 0-1 voor door een penalty die wel heel gemakkelijk werd gegeven. Het was een duel waarin Jelmer Torensma een schouderduw uitdeelde waarbij de aanvaller van Oostergo uit balans werd gebracht. Hij ging hierdoor naar de grond maar klemde beide armen om het been van Torensma. De laatste man probeerde zijn been los te rukken en hierdoor leek het alsof hij na trapte waarop de scheidsrechter naar de penaltystip wees. De leidsman was niet van zijn beslissing af te brengen, ook niet na overleg met de grensrechter die toch dichter bij het voorval stond. Torensma werd met rood van het veld gestuurd na twintig minuten spelen en Oostergo verzilverde de penalty. Nog maar amper bekomen van deze gebeurtenis werd de 0-2 ook al achter keeper Frans Postumus geschoten. Ropta Boys moest zijn opstelling aanpassen met een man minder in het veld en een tandje bij zetten. Jan Bandstra werd bediend vanaf de linkerkant en hij kon de bal kruislings inschieten voor de aansluiting. Ropta Boys kon niet lang genieten van deze treffer want vijf minuten later wist Oostergo de man meer situatie goed uit te spelen en de voorsprong weer op twee doelpunten te brengen. Ropta Boys liep achter de feiten aan en gaf de wedstrijd volledig uit handen. Net voor de rust wist Oostero er zelfs nog 1-4 van te maken en droop Ropta Boys beschamend af richting de kleedkamers.

De tweede helft speelde Ropta Boys een stuk beter en was er voor het aanwezige publiek  meer te zien. Ondanks de herfstachtige omstandigheden waren er aan Ropta Boys kant een flink aantal suporters die meer hadden verwacht van hun ploeg. Met Andre Turkstra achterin i.p.v. in de spits, stond het verdedigend prima de tweede helft. Oostergo creĆ«erde niet veel kansen meer en Ropta Boys kwam steeds vaker voor de goed keepende goalie van Oostergo. Deze keeper wist zijn goal lang schoon te houden tot in de slotfase toen Rutger Torensma zijn lichaam in de bal draaide en via zijn rug de bal in de goal werkte. Met de jonge Jelmer Castelein, Jacob Hendrik Heeringa en Johan Rispens in het veld kwam er meteen meer strijd bij Ropta Boys,  maar de tijd was te kort voor een slotoffensief en de stand bleef steken op 2-4 voor de tegenstander.

Het is voor het Ropta Boys publiek te hopen dat er in de competitie beter en aantrekkelijker voetbal gespeeld gaan worden en dat er weer eens gejuicht kan worden voor een overwinning. Men mag toch van een degradant verwachten dat die het jaar daar op mee strijd om de prijzen ondanks het verlies van enkele spelers. Volgende week staat er alweer een derby op het programma, dan komt buurdorp Ternaard op bezoek op sportpark de Fiver voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.