v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys JO15 NAJAARSKAMPIOEN 2022

Na 5 gewonnen bekerwedstrijden werd in de najaars competitie (fase 2) ook nog niet verloren door de jongens van leider Aant Soepboer. Soepboer stapte na de eerste wedstrijd in het leiderschap van deze jongens omdat er nog niemand gevonden was. En wat zijn de jongen (en ouders) blij dat hij dit wil doen. Zijn positiviteit en enthousiasme werkt aanstekelijk en vooral de teambuilding om het voetballen heen is fantastisch. Het is een hechte groep jongens geworden die voor elkaar wil werken en elkaar alles gunt. Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma thuis tegen de nummer 4 van de ranglijst ASC uit Augustinusga. De jongens hadden aan een gelijkspel genoeg, maar dit ging niet zonder slag of stoot deze middag.

De jongens, trainer Gosse Wijnsma en leider Aant Soepboer verzamelden om 10.00 uur in de kantine om gezamenlijk te ontbijten. Er stonden croissantjes, harde broodjes en vers fruit klaar en zo begon het avontuur in een relaxte modus. De jongens waren toch wel wat gespannen en een aantal was niet fit. Soepboer wist de jongens gerust te stellen en na het ontbijt gingen ze gezamenlijk naar de kleedkamer waar allen een prachtig Ropta Boys shirt aangeboden werd met de initialen op de borst. Sponsoren Jan Wijnsma transport, Van Driesum Bouw, van Kammen tenten en Faber Bloementransport hebben gezamenlijk deze week deze shirts nog laten drukken en de jongens liepen er keurig bij tijdens de warming up.

Ropta Boys begon wat onwennig en gespannen aan de wedstrijd. Er waren binnen 5 minuten al verschillende schoten richting doel maar de scherpte was er nog niet. Het ging lange tijd gelijk op en ASC was een goede tegenstander vandaag. Halverwege de eerste helft was het Iwan die de score opende door de 1-0 binnen te schieten. Toch kwam ASC weer langszij door de gelijkmaker achter Matthijs te schieten. Net voor rust was het Bauke Jan die een vrije trap prachtig richting de goal schoot waar de keeper de nodige moeite mee had. Klaas Roelof was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven en zo kon met een minieme voorsprong gerust worden.

Meteen na de rust was het wederom ASC die op gelijke hoogte kwam en zo bleef het lang spannend. Een corner van Ropta Boys werd niet goed weggewerkt door ASC en het was Stefan die de bal in de kluts voor de voeten kreeg om uit te halen. Zo kwamen de jongens weer op voorsprong en nu was het zaak om dit vast te houden. ASC gaf nog niet op en was gebrand om Ropta Boys vandaag van het kampioenschap te houden. Er werden enkele omzettingen gedaan door de leiders van de tegenstanders wat voor Ropta Boys goed uitpakte omdat er meer ruimte kwam achterin. Een prachtige voorzet van Bauke Jan werd door de vrijstaande Eric in de touwen gejaagd en de ban was gebroken. De 5-2 kwam van de voet van Bauke Jan zelf die na twee assists de wedstrijd besliste en de wedstrijd op slot gooide. Na het laatste fluitsignaal ging er een luid gejuich op van de jongens en werd er feest gevierd. Medailles werden uitgedeeld, aangeboden door de leider, en Jan Wijnsma had de vrachtwagen al van huis gehaald voor een rondrit. Onder luid applaus van het aanwezige publiek mochten de jongens door de dorpen hun feestje vieren. Bij terugkomst werd er spontaan patat en snack gebakken door Jelmer Torensma (waarvoor dank) voor de jongens die hun feestje in de kantine nog even doorzetten.

Een prachtige en verdiende gebeurtenis voor de jongens, leider Aant Soepboer en grensrechter Jan Wybren Faber. Met 32 doelpunten voor en slechts 9 tegengoals in 7 wedstrijden heeft de JO15 van Ropta Boys zich laten gelden en laten zien voor de toekomst van het vlaggenschip van Ropta Boys. Matthijs, Jelmer, Jurre, Tieme, Danniel, Bauke Jan, Eric, Jesse, Sjouke Pieter, Luuk, Stefan, Klaas Roelof, Iwan, Oane Pieter en leider/grensrechter/trainers Aant, Jan Wybren, Gosse en Nick van harte gefeliciteerd met dit behaalde kampioenschap. Een verdienste van jullie allemaal gezamenlijk. Volgende week staat er nog een bekerwedstrijd op het programme in Rinsumageest tegen VCR.

Klik op onderstaande link voor alle foto’s:

https://myalbum.com/embed/yb8Kng9sR4aQ/