v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS IS NIET TE STOP(PEN) IN OKTOBER

Groen-geel tegen Blauw-Wit, de Ropta tegen de Eendracht, het is de enige echte derby van Noord-Oost Friesland. Deze wedstrijd kan je maken of breken. Menig voetballer heeft nooit weer zijn niveau weten te bereiken na een genadeloze afstraffing in deze clash. De mannen van de visserkotters tegen de aardappelboeren. Stoere mannen tegen mooiboys.
 
Een stempel drukken op deze wedstrijd is op voorhand erg lastig. Derby’s zijn er niet veel, maar in het geval van Ropta Boys is deze vaak lastig om te spelen. Tegenstanders lijken altijd net iets meer gemotiveerd te zijn tegen de groengelen, dan andersom. Men gaat vaak over lijken, en schuwt een harde overtreding niet. Hard spel, vuile overtredingen, elementen waar Ropta Boys het vaak moeilijk mee heeft. Het is een beetje alsof Ajax tegen Feyenoord speelt, waarbij de havenslaven vaak de tegenstanders van de Boys uit Oosternijkerk en omgeving zijn.
 
Ropta Boys tegen Anjum, het zijn wedstrijden die gekenmerkt worden door een clash van speelstijlen. Enerzijds het frivole en verzorgde voetbal, anderzijds het snelle spel om de aanvallers in stelling te brengen. Anjum beschikt dan ook al jaren over een ijzersterke voorhoede. Een aanvalslinie die gezamenlijk menig verdediger laat huilen. Echter blijkt de achterhoede de achilleshiel te zijn voor de Eanjummers, gezien het grote aantal tegen doelpunten. Er werden nog maar 4 punten gepakt, en een overwinning tegen Ropta Boys zou niet slecht uitkomen voor de equipe van Sip Jaap Bos.
 
Ropta Boys daarentegen is al de gehele maand oktober ongeslagen, en zijn erop gebrand om de drie punten thuis te houden om de onderste regionen van de 3e klasse B enigszins te verlaten. Na ruim 90 minuten stond er een 3 – 1 einduitslag op het scorebord. Een dik verdiende overwinning voor de thuisploeg.
 
Ropta Boys begon sterk en overtuigend, en verdediger Bos moest al snel een gele kaart incasseren. Niet veel later pakte ook Edwin geel. Na een klein half uur volgt de 1 – 0, Tjidsger weet een vrijetrap van Erik om te zetten in een goal. Anjum kwam er sporadisch uit, en Ropta Boys wist door te drukken. Vanuit het niets viel de 1 – 1, toen Pope Bauke Holwerda met zijn sterke linkerbeen keeper de Groot verschalkte. Uitbuigend juichen leverde hem geel op, maar de Anjummers gingen er weer ingeloven.
 
Voor rust wist Rudi een sublieme lange bal niet op de juiste wijze aan te nemen, waardoor een levensgrote kans verloren ging. Na de rust al snel twee gele kaarten. Aanvoerder Kool pakte in eerste instantie geel. Zijlstra kroop daarna door het oog van de naald, nadat hij een Ropta speler hard en onbesuisd aanpakte. Met geel mocht hij niet mopperen. Daarna miste topscoorder Overkempe een levensgrote kans, iets wat Erik niet liet gebeuren. Een sterke actie ronde hij af met zijn rechtervoet. Ropta Boys drukte nu wel door, en na sterk doorzetten van Tjidsger kreeg Geert een niet te missen kans, 3 – 1. Er volgden wissels van beide kanten, maar gescoord werd er niet meer.
 
Zo blijft Ropta Boys ongeslagen in oktober 2019, en kon men de verjaardag van Humberto Tan uitbundig vieren. Het daaropvolgende verjaardagsfeest in combinatie met het Oktober spektakel zorgde voor een volle kantine, en een goede omzet voor de club.
 
Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Waskemeer, die de draad even kwijt lijken te zijn. Om 14:00 wordt er aftetrapt op sportpark ’t Ald Leger.