Ropta Boys in ultieme poging niet langs F.C. Leo

Oosternijkerk – Afgelopen dinsdagavond moesten Ropta Boys en F.C. LEO op herhaling. De gestaakte wedstrijd van 6 december 2014 moest worden uitgespeeld, omdat de scheidsrechter van dienst, destijds met een blessure de wedstrijd moest staken. In totaal moesten er nog 47 minuten worden gespeeld met een 0-1 achterstand voor Ropta Boys. Twee minuten in de eerste helft en nog een gehele tweede helft.

Veel kansen geen doelpunten.

Ondanks een gedreven voetballend Ropta Boys kwam de ploeg in de resterende 47 minuten niet verder dan een handvol goede kansen en een schot tegen de paal.

F.C. LEO kwam puur voor het verdedigen van de voorsprong en hopen op een snelle counter. Met de snelle en behendige voorwaartsen gokte de koploper van de 4e klasse B om zo de wedstrijd snel te beslissen. Ropta Boys begon sterk aan deze halve wedstrijd. De eerste wapenfeiten kwamen van Tjidsger Braaksma en Meindert Meindersma. Hun beider voorzetten belandden gevaarlijk voor de keeper op het dak van het doel. In de 5e minuut wist Geert Linthof via de linkerkant een net iets te scherpe voorzet af te geven, want de Ropta Boys spitsen kwamen een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. In de 10e minuut kwam Ropta Boys goed weg. Een corner van F.C. LEO werd van dichtbij ongehinderd en snoeihard ingekopt, maar de kopbal trof geen doel, omdat keeper Hillebrand Tanja op de juiste plaats stond om bal klemvast te pakken. Na deze mogelijkheid nam de druk van Ropta Boys toe. Het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Deze zou er helaas niet komen, want niemand bij Ropta Boys had het vizier op scherp te staan. Tjidsger Braaksma wist twee hele grote mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. Eerst schiet hij vanaf de rand zestien met een stuit net over het doel. Een paar minuten later kon hij uit een corner vrij inkoppen, maar ook deze kopbal verdween over het doel. Tussen deze beide kansen in moest de keeper van F.C. LEO nog een schot van Rudi Torensma met de vuisten weg boksen. Zoals gezegd, speelde F.C. LEO op de counter. In de 25e minuut had F.C. LEO via de counter de mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. In een overtal situatie wist F.C. LEO met vier aanvallers de twee verdedigers en keeper van Ropta Boys niet te verschalken. Met nog een klein kwartier op de klokken nam Ropta Boys alle risico om te scoren. Terecht, want men had niets te verliezen. Bijna kreeg deze speelwijze het verdiende resultaat. In de 38e minuut werd één van de vele corners bijna verzilverd. Maar bijna telt niet in de voetballerij. Het was Simon Dijkstra die vanuit de draai de bal keihard op de paal schoot. Hij was hierdoor het dichtst bij een doelpunt, want de resterende tijd leverde geen doelpunten op. Ropta Boys heeft het met alle macht geprobeerd, want in de laatste minuten ging zelfs keeper Tanja mee naar voren bij corners. Het gewenste resultaat bleef uit en na 47 minuten waren de bezoekers dolblij met de punten. Door deze winst komt het kampioenschap heel dichtbij voor de bezoekers uit Leens.

Conclusie: Ropta Boys heeft met de juiste instelling gespeeld om de gestaakte wedstrijd nog een andere wending te geven. Ondanks de druk, de mogelijkheden en kansen is men er niet geslaagd om punten te pakken van de koploper F.C. LEO. Ropta Boys kan zich troosten met het feit dat men op zaterdag 2 mei 2015 een herkansing krijgt tegen F.C. LEO. Dan speelt Ropta Boys de uitwedstrijd in Leens. Eindstand: 0-1.