Ropta Boys in doelpuntrijk duel onnodig onderuit bij VV Dokkum

Dokkum – Ropta Boys heeft afgelopen zaterdagmiddag de kans laten liggen om Dokkum te verslaan. In een doelpuntrijk duel liet Ropta Boys zich in de tweede helft de kaas van het brood eten. Een mooie 0-2 voorsprong werd in de eerste seconden na rust teruggebracht naar 1-2. Dit doelpunt gaf Dokkum het sein en de opsteker om door te gaan. Ropta Boys kreeg het moeilijk en door dikke persoonlijke fouten liep Dokkum uit naar een 2-4 voorsprong. Ondanks nog een aansluitingstreffer in de 82e minuut bleek Ropta Boys niet meer bij machte om een puntendeling uit het vuur te slepen. Zuur en onnodig verlies plus de nodige zware blessures aan Ropta Boys geeft een ontzettend slecht gevoel bij de spelers, begeleiding en de vele aanwezige Ropta Boys supporters.
1e helft.
Ropta Boys begon niet sterk aan de wedstrijd, want in 3e minuut was er meteen een grote kans te noteren voor Dokkum. De kans kon via een corner nog net worden voorkomen. De twee corners op rij leverden niets op voor Dokkum. Na deze kans gebeurde er een hele poos niet veel. Van beide kanten zat er weinig lijn in het spel. De eerste mogelijkheid voor Ropta Boys was een bal van Geert Linthof die voor het doel langs rolde zonder de aanwezigheid van een Ropta Boys speler om in te tikken. Dokkum kreeg in de 20e minuut een vrije trap toegekend net buiten de 16 meter. Deze fraaie trap werd hard en net over geschoten door een Dokkum speler. Zo kabbelde de eerste helft eigenlijk voort, totdat in de 30e minuut Tjidsger Braaksma de diepte in werd gestuurd aan de linkerkant. Hij was een fractie eerder bij de bal aan de keeper. De bal rolt in het zijnet en Tjidsger wordt geraakt door de keeper. Scheidsrechter Lania was gedecideerd en wees naar de stip. Dit buitenkansje werd, ondanks dat de Dokkum keeper naar de goede hoek ging, verzilverd door Erik de Vries. Een doelpunt uit het niets, maar Ropta Boys begon er beter door te spelen. De jonge Hendrik Willem van der Vorst deed opnieuw van hem spreken. In de 34e minuut stond Hendrik Willem van der Vorst aan de basis van 0-2. Aan de linkerkant werd de aanval opgezet door Erik de Vries. Hij geeft de bal in de loop mee aan Hendrik Willem van der Vorst die zijn op maat gegeven voorzet zag binnengetikt door Tjidsger Braaksma. (0-2) Dokkum was van slag pakte enigszins gefrustreerd twee gele kaarten op rij. De voorsprong kwam in zijn geheel niet meer in gevaar voor rust.
2e helft.
Nog niet terug van de koffie heeft ondergetekende de aansluitingstreffer van Dokkum gemist. Als reporter werd het veld betreden in de 46e minuut en de bal werd niet afgetrapt voor het begin, maar na de 1-2. Er nog vanuit gaande dat het een grap was bleek daadwerkelijk dat het scorebord niet loog, Dokkum had gescoord. Van horen en zeggen was de scherpte er niet en kreeg Martijn Jongeling via twee persoonlijke fouten de bal in de schoot geworpen voor de 1-2. Natuurlijk gaf deze vroege treffer de Dokkumer veel moed. Ondanks dat het Dokkum moed gaf had Tjidsger Braaksma moeten scoren in de 54e minuut. Een voorzet van Rudi Torensma was precies op maat voor Tjidsger Braaksma om van dichtbij in te koppen. Dit gebeurde ook, maar de Dokkum keeper hield met een geweldige reflex het doel schoon. Een minuut later moest Anco Dijkstra met schijnbaar een behoorlijke blessure het veld verlaten voor Tim van der Voort. In de 61e minuut verspeelde Geert Linthof de bal onnodig met grote gevolgen. De veroverde bal werd meteen diep gespeeld op de snelle Martijn Jongeling en zijn voorzet werd simpel binnengelopen door Jordi Minnema. (2-2) Maar opnieuw was Ropta Boys daarna dichtbij de voorsprong, want andermaal kreeg Tjidsger Braaksma een goede kop kans bij de tweede paal, maar opnieuw redde de Dokkum keeper met een reflex en met behulp van de lat. Maar het werd nu een echte wedstrijd met veel strijd. In de 71e minuut kwam Dokkum ietwat fortuinlijk op voorsprong. Een Dokkumer voorzet van links werd via een misverstand tussen Tim van der Voort en keeper Johannes de Groot half verwerkt. De verwerkte bal komt precies voor de voeten van Sybren Oegema die simpel de 3-2 scoorde voor Dokkum. Ropta Boys kwam in de 74e minuut bijna langszij, maar een inzet van Geert Linthof werd van de doellijn gehaald. In de 80e minuut werd het drama compleet. Vanaf dik 20 meter schoot Dokkum speler Cerdie Benjert de bal schitterend in de kruising voor 4-2. Dit was een klap en volgende klap was dat Nick van der Voort bij de volgende actie een zware blessure opliep door zijn knie te verdraaien. In de slotfase werd laatste man Jan Braaksma gewisseld voor aanvaller Simon Dijkstra. Laatstgenoemde gaf meteen zijn visitekaartje af door vanaf rechts enkele spelers te passeren en de bal panklaar te leggen voor Kees Kool die de 4-3 binnen tikte voor Ropta Boys. In de slotminuten probeerde Ropta Boys nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar bij een kleine kans van Tjidsger Braaksma bleef het in de 93e minuut. Dokkum behield de voorsprong en zit Ropta Boys weer op de hielen in de 3e klasse B.
Conclusie: De eerste minuut na rust werd uiteindelijk bepalend voor de eindstand van dit doelpuntrijk treffen tussen Dokkum en Ropta Boys. De aansluitingstreffer in de eerste seconden na rust gaf Dokkum de juiste boost om Ropta Boys, met veel persoonlijke fouten in de tweede helft, omver te kegelen. Voor Ropta Boys een gemiste kans om Dokkum op afstand te houden. De subtop lonkte even, maar werd in de tweede helft wreed verstoord voor Ropta Boys. Eindstand: 4-3.