ROPTA BOYS IN DE TWEEDE HELFT ONDERUIT TEGEN ZWAAGWESTEINDE.

De Westereen – Ook tegen Zwaagwesteinde wist Ropta Boys de negatieve spiraal niet te doorbreken. Tijdens de rust waren de groengele supporters nog goed gestemd. Tegen de veldverhouding in wist Simon Dijkstra op slag van rust Ropta Boys naar 0-1 voorsprong te schieten. Maar in de tweede helft ging de ploeg schlemielig onderuit door twee heel gemakkelijk weggegeven goals en een cadeautje van de scheidsrechter in de vorm van penalty. Door dit verlies worden de komende vijf wedstrijden ontzettend belangrijk om het 3e klasserschap te behouden cq te verlengen.
1e helft.
De tactiek van Ropta Boys was snel duidelijk. Vanuit een gesloten defensie tegenstander en runner-up Zwaagwesteinde te verrassen via de counter. Van deze counter kwam niet veel terecht, maar hier tegenover stond dat ook Zwaagwesteinde geen echte kansen wist te creëren. Zwaagwesteinde had duidelijk het overwicht, maar verder dan een handvol gevaarlijke corners kwam de thuisploeg niet. Ropta Boys had de zaken verdedigend goed op orde onder leiding van laatste man Kees Kool. In de 5e, 15e en 18e minuut probeerde Zwaagwesteinde te scoren uit corner. De eerste werd een vangbal voor keeper Johannes de Groot, de tweede werd naast gekopt en derde ging voorlangs zonder dat iemand het leer raakte om binnen te tikken. In de 24e minuut wist Ropta Boys voor de eerste keer de Zwaagwesteinde keeper te bereiken via een gemakkelijk schot van Geert Linthof. In de 32e en 35e minuut moest keeper Johannes de Groot tweemaal handelend optreden. Eerst pakt hij een schot uit de korte hoek en drie minuten later komt hij goed uit en beroerd een inzet met zijn voet tot corner. In de laatste vijf minuten voor rust kroop Ropta Boys een beetje uit haarschulp. Twee keer een uitval, maar zowel Erik de Vries wist Simon Dijkstra niet te bereiken, terwijl andersom Simon Dijkstra zijn medespeler Erik de Vries niet wist te bereiken. De laatste poging kreeg geen kans van slagen, omdat de keeper van Zwaagwesteinde het gevaar op tijd zag en goed uitkwam eer Erik de Vries de bal kon bereiken. Maar in de laatste minuut voor rust kon het opnieuw in grote getale aanwezige Rop
ta Boys publiek juichen. Het was Simon Dijkstra die zijn doorzetten zag beloond met een beauty van een doelpunt. Hij speelde zichzelf vrij en schoot de bal wegdraaiend van de keeper binnen voor de 0-1. Een mooie opsteker zo vlak voor het rustsignaal.
2e helft.
Als telt niet in het voetbal, maar na rust kreeg Ropta Boys in de 49e minuut de grootste mogelijkheid om de stand te verdubbelen. Een corner van Erik de Vries leek Simon Dijkstra simpel te kunnen binnen koppen, maar dit gebeurde niet, want hij schampte de bal in plaats van binnen te koppen. Na deze kans ging het helemaal mis. In de 53e minuut stond zowel de verdediging en de Ropta Boys keeper niet goed op te letten. Het gevolg was dat een Zwaagwesteinde speler ongehinderd van dichtbij kon binnen koppen. (1-1) In de 55e minuut komt Ropta Boys heel goed weg. Een lobje over de uitlopende Ropta Boys keeper belandt in het zijnet. Dit bleek uitstel, want in de 62e minuut werd een scherpe voorzet door iedereen verkeerd ingeschat met als gevolg dat de bal zonder te zijn geraakt binnen valt voor 1-2. En ja, als het dan tegenzit helpt een heel gemakkelijk en onterecht gegeven penalty ook niet. De druiven werden nog zuurder voor Ropta Boys. Dit cadeautje werd vakkundig en onhoudbaar binnengeschoten door Zwaagwesteinde voor de 3-1. Drie minuten later werd een misser van Kees Kool niet afgestraft door Zwaagwesteinde. Kees miste de bal als laatste man, waardoor een Zwaagwesteinde speler een vrije doortocht kreeg, maar zijn inzet mislukte volledig doordat hij de grond intrapte, waardoor deze grote kans met sisser afliep. In de 75e minuut was er nog één opwindend moment. Een speler van Zwaagwesteinde gaf Martin Kool een behoorlijke beuk zonder dat er een bal in de buurt was. Een domme en zeer onnodige actie van deze Zwaagwesteinde speler, welke met rood werd weggezonden door scheidsrechter Boland. Ondanks 10 tegen 11 bleek Zwaagwesteinde heel gemakkelijk overeind. Nog één kans was er voor Ropta Boys te noteren, maar invaller Willem Meinema nam teveel tijd om in kansrijke positie te schieten, waardoor de bal alsnog kon worden geblokt. De wedstrijd ging hierdoor uit als een nachtkaars voor Ropta Boys.
Conclusie: Gezien het spelbeeld en het veldoverwicht een terechte overwinning voor Zwaagwesteinde. Maar iets oplettender en iets scherper aan Ropta Boys zijde had zomaar een andere uitslag kunnen opleveren. Maar er is geen tijd om te treuren, want vanaf komende zaterdag zijn het alleen maar finale wedstrijden op te overlevingsstand. Volgens week wacht de derby thuis tegen buurtgenoot Anjum. Eindstand: 3-1.