Ropta Boys in blessuretijd terecht langs GSVV

Gerkesklooster/Stroobos – Ondanks de vele regen op de zaterdagochtend kon de wedstrijd tussen GSVV en Ropta Boys door gaan op sportpark ’t Kleaster te Gerkesklooster/Stroobos. Het betrof een zeer belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Bij winst zou één van beide ploegen aansluiten bij de middenmoot in de 4e klasse B. De belangen waren daardoor groot.

Verzorgde 1e helft.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter de Kleine was Ropta Boys bij de les. Er werd goed en geconcentreerd gevoetbald op het hobbelige en moeilijk bespeelbare veld. Ondanks de strakke wind tegen werd GSVV vanaf het begin geen ruimte gegund. Ropta Boys zat er boven op en had het deze middag helemaal niet moeilijk met kansen creëeren. Ropta Boys had deze middag alleen last van het benutten van kansen en last van de geweldige keeper  Johannes van der Meer van GSVV.  Het werd eigenlijk een éénzijdige wedstrijd. Ropta Boys was net als twee weken geleden tegen Leovardia heer en meester. Vanaf de 2e minuut ontstonden er kansjes en kansen. De eerste kans was voor Gerard Peter Weidenaar, maar zoals eigenlijk de gehele middag red keeper van der Meer. In de 5e minuut werd een verzorgde aanval over rechts, uiteindelijk goed afgerond door Birhanu Rispens, maar opnieuw stond van der Meer een zeker doelpunt in de weg door de bal corner te tikken. In de eerste kwartier waren er nog twee goede mogelijkheden voor Gerard Peter Weidenaar en Jan Pzn Braaksma. Ook deze mogelijkheden werden een prooi voor de sublieme GSVV goallie. GSVV liet weinig zien in deze thuiswedstrijd, maar na 25 minuten voetbal trok Andries Weidenaar aan de noodrem door een door gebroken speler vast te houden. Hij kwam met geel goed weg. Daarna was het weer Ropta Boys wat de klok sloeg. De ene na de andere mogelijkheid werd gecreëerd, maar even zo vaak om zeep geholpen. De grootste kans was voor Jan Pzn Braaksma. Van dichtbij werd zijn inzet op het allerlaatste moment geblokt.  In de 35e minuut leek Arend Castelein te scoren uit een vrije trap, maar deze ging rakelings naast. GSVV stelde hier weinig tegenover, maar Ropta Boys keeper Lieuwe Jan Verhaag hielp bijna GSVV in het zadel. In de 40 e minuut hield hij bij een uitgooi de bal half vast, waardoor de bal bijna in eigen doel belandde. Tot opluchting van Ropta Boys werd het een corner. Zo brak de rust uiteindelijk aan met 0-0. Een eerste helft waarin Ropta Boys weigerde zichzelf te belonen.

Kansrijke 2e helft.

Met de stevige wind in de rug bleef Ropta Boys goed voetballen tegen het met rug tegen de muur staande GSVV. Het was eigenlijk de gehele tweede helft wachten op een doelpunt voor Ropta Boys. Maar naarmate de tijd vorderde werd het geloof hierin zwakker. Kans na kans werd gemist of op miraculeuze wijze gestopt met kont, handen en voeten van de uitblinkende GSVV keeper van der Meer. Er waren deze middag maar weinig spelers aan Ropta Boys zijde die geen kansen hebben gehad om te scoren. In de 53e minuut was er een hele grote kans voor Geert Linthof na goed aangeven van Gerard Peter Weidenaar. De inzet van Geert Linthof werd tot corner getikt door keeper van der Meer. In de 63e minuut verdiende een op maat gegeven voorzet van Tjidsger Braaksma een beter lot. De bal kwam panklaar voor de voeten van Edwin de Vries. Deze talentvolle jonge speler schoot goed in, maar opnieuw was het van der Meer die deze keer met de kont redding bracht op een zeker doelpunt. In de 68e minuut kreeg Tjidsger Braaksma na een voorzet van Gerard Peter Weidenaar een niet te missen kans. Maar ook hij faalde, want de voet van keeper van der Meer bracht redding. Zo ging Ropta Boys door met het creëren van kansen, maar ook met het missen van kansen. Gelukkig kon GSVV geen vuist maken. GSVV kon alleen op de counter spelen en men kwam meestal dreigend in beeld door foute terugspeelballen van Ropta Boys. Zo verstreek de tijd en het doelpunt bleef maar uit. Via vers bloed probeerde trainer Bosgraaf het tij te keren. Deze keer met succes. Het was invaller Erwin Braaksma die in blessuretijd eindelijk één van de tien kansen na rust wist te verzilveren. Door dit doelpunt kreeg Ropta Boys alsnog loon naar werken. Het loon was uiteindelijk drie punten en de aansluiting met de middenmoot. Een schitterend resultaat, ondanks dat het heel lang duurde voor Ropta Boys zichzelf beloonde met deze dikverdiende overwinning. Eindstand: 0-1.