v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys geeft punt weg in de slotfase

Een gastvrij welkom in Veenhuizen op het zonnige sportpark Achter de Molen. Ook vandaag weer zonder publiek, al ligt het sportpark van Veenhuizen uitermate geschikt om vanaf de achterliggende weg te kijken. Hier hadden zich dan ook een aantal thuisfans verzameld die de wedstrijd vanuit hun auto konden volgen en beide ploegen al toeterend een welkom gaven.

Ropta Boys begon voortvarend en eiste de eerste helft volledig op. Gerwin Haaksma werd al vroeg in de wedstrijd omver gelopen, de vrije trap die hier op volgde werd in de rebound binnen geschoten door Dennis v/d Wal. Vijf minuten later was het Edwin de Vries die uit een corner de bal uit de tweede lijn bij de keeper in de handen schoot. Ropta liet zich goed zien en speelde goed, Veenhuizen kwam er weinig aan te pas. De kansen kwamen via Christiaan Wijnsma die zijn schoten over en naast zag gaan en Edwin de Vries die zijn schot net geblokt zag. Halverwege de eerste helft claimde Veenhuizen een handsbal in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag dit anders en liet door spelen. Ook het ingrijpen van Rudi Torensma waarbij hij de aanvaller van Veenhuizen licht raakte werd niet als penalty beoordeeld. Ropta Boys kwam hier niet ongelukkig weg en het schot wat van afstand van Veenhuizen kwam, was een gemakkelijke prooi voor keeper Johannes de Groot. Ropta Boys had een groot veldoverwicht, Veenhuizen toonde te weinig vechtlust om echt gevaarlijk te worden.

Tweede helft

In de rust was er een flinke hoosbui die het veld flink zwaarder maakte. Ook de hagelstenen vlogen de spelers nog om de oren, maar het was Veenhuizen die hier geen boodschap aan had. Zij kwamen prima uit de kleedkamers en binnen een minuut hadden ze de gelijkmaker op het bord staan. Ropta Boys werd flink terug gedrongen en Veenhuizen was vele malen beter als de eerste helft. Ropta Boys moest zich voornamelijk met verdedigen bezig houden waarbij Veenhuizen de meeste duels keer op keer won. Ze kwamen dan ook een paar keer gevaarlijk richting de goal van Ropta Boys. Halverwege de tweede helft ging een aanvaller van Veenhuizen iets te mooi naar de grond in het 16-meter gebied, en werd getrakteerd op een gele kaart voor een schwalbe door de prima leidende scheidsrechter. Ropta Boys hield lang stand en tien minuten voor het einde kwamen ze nog goed weg door handelend ingrijpen van Johannes de Groot die goed uitkwam waardoor de bal net naast de goal belandde. Vijf minuten voor het einde ging het dan toch mis, laatste man Kees Kool blokte de bal prima in een duel, maar door het natte veld gleed hij weg en kon niet snel genoeg meer overeind te komen om in te grijpen. De spits van Veenhuizen had vrij doorgang naar de goal en schoot de bal beheerst langs keeper de Groot. Ropta Boys probeerde nog aan te dringen door achterin 1 op 1 te gaan spelen, maar de tijd was te kort. Veenhuizen kreeg door deze ruimte nog twee grote kansen om de voorsprong uit te breiden, maar benutte deze niet.

Veenhuizen was vandaag de gelukkigste en blijft koploper nog zonder verliespunten. Ropta Boys bungelt op dit moment onderaan de ranglijst samen met Rottevalle, beide hebben 1 punt uit 4 wedstrijden. Volgende week moeten er belangrijke punten gepakt worden in Waskemeer, deze ploeg heeft ook nog maar 1 punt, alleen een wedstrijd minder gespeeld.

Het is afwachten of we volgende week weer de groene wei in mogen van minister Rutte.