Ropta Boys geeft de wedstrijd weg in zeven minuten

Na het verlies vorige week in Leeuwarden, stond vandaag alweer een top drie ploeg tegenover de groen/gelen uit Oosternijkerk. ONT uit Opeinde/Nijegea en de Tike was de gastheer van vandaag. Een goed combinerende ploeg met razendsnelle spelers. Toch hadden ze het de eerste helft zwaar met Ropta Boys dat niet goed voetbalde maar ONT weinig kansen gunde.

Bij Leovardia werden we al gewaarschuwd voor de ploeg spelend in Opeinde op sportpark Douwe Kamp, een goed combinerende en opbouwende ploeg. Dit bleek geen halve waarheid. De eerste helft was ONT opbouwend veel beter dan Ropta Boys, de snelle spelers voorin waren veelvuldig aan de bal en tikten het leer goed rond. Ropta Boys daar integen speelde veel de lange bal waardoor ze vaak balverlies leden. In de achtste minuut was het ONT dat voor het eerst gevaarlijk werd met een schot dat rakelinks over de goal ging via een voet van Ropta Boys. Twee minuten later werd het weer gevaarlijk in het strafschopgebied uit een corner, maar de bal werd in tweede instantie een prooi voor keeper Johannes de Groot nadat de bal eerst werd geblokt door één van zijn verdedigers. ONT bleeft aanvallen en kwam meerder malen tot in het strafschopgebied, maar echt gevaarlijke kansen creëerden ze niet. Ropta Boys wist de eerste dertig minuten niet verder dan de zestienmeter lijn te komen of zelfs maar voor de goal van ONT, maar in het laatste kwartier kwamen er toch wat kleine kansjes voor Ropta Boys. Rudi Torensma wist de bal op te pikken en schoot vanaf grote afstand richting goal maar zag zijn inzet in de handen van de ONT goalie eindigen. Hendrik Willem v/d Vorst stoomde op vanaf de middenlijn naar het doel, zijn lange rush eindigde helaas ook net voorlangs waar geen medespeler stond om het laatste zetje te kunnen geven. Andre Tukstra zag hierna zijn schot ook net naast gaan en op slag van rust was het Erik de Vries die Ropta op voorsprong had kunnen zetten na een lange bal achteruit, maar hij was te gehaast en schoot de bal net lang de verkeerde kant van de paal.

Meteen na rust was ONT alweer gevaarlijk vanaf de zijkant waarbij Johannes de Groot gelukkig net een hand tegen de bal kon krijgen waarna de bal weggewerkt kon worden. ONT drong steeds meer aan en Ropta Boys leek steeds een stapje te laat bij de bal waardoor de tegenstander volop kon combineren. Ook de individuele klasse van een aantal ONT spelers maakten het verschil vandaag. In de vierenzeventigste minuut werd een mooie combinatie afgerond en kwam ONT op voorsprong. Ropta Boys nog aangeslagen van de tegengoal stond een minuut later zelfs al tegen een 2-0 aan te kijken waar ONT uit een prima genomen vrije trap simpel binnen kon tikken. Het leed werd nog groter toen ONT in de negenzeventigste minuut een prima aanval verzilverde en de 3-0 binnen schoot. De wedstrijd werd beslist in zeven minuten tijd en er restte Ropta niks anders meer dan de wedstrijd uit te voetballen en geen kansen meer weg te geven. Door aanvallender te gaan voetballen werden er in de laatste minuten nog kansen gecreëerd om een eretreffer te maken, maar ook deze gingen er niet in. Een prachtig schot van Lieuwe Sijtsma had meer verdiend maar ging helaas via de bovenkant lat over de goal. Door de ruimte die achterin vrij kwam wist ONT in de slotminuut zelfs nog 4-0 te maken en een ruime verdiende overwinning te boeken.

Saillant detail was dat na de drie doelpunten van ONT Ropta Boys begon te voetballen, waar ze de hele wedstrijd tot dusver steeds een stapje te laat waren werd nu volop gecombineerd en inzet getoond. Misschien een leer voor volgende week thuis tegen Rijperkerk om hier iets eerder mee te beginnen om zo weer broodnodige punten te pakken. ONT was vandaag de betere ploeg en won verdiend van Ropta Boys.