v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys flink onderuit tegen de Lions’66

Na twee weken van rust moest Ropta Boys het vandaag opnemen tegen de Lions’66 uit de Friese hoofdstad. De wedstrijd was bij het rustsignaal al gespeeld en de tweede helft werd een formaliteit. Ropta Boys gaf de doelpunten veel te gemakkelijk weg aan de snelle voorhoedespelers van de tegenstander die meerdere keren uit de rug van de defensie vertrokken.

De wedstrijd was amper drie minuten oud toen Ropta Boys al op achterstand stond. Het was de razendsnelle rechtsvoor van de Lions die uit de rug van de verdediging sloop en beheerst de 1-0 binnen schoot. Ropta Boys zocht de aanval en een prachtige vrije trap van Geert Linthof kon door de prima  keepende goalie  van de Lions worden gepakt. Kort daarna was het een harde bal van Hendrik Willem v/d Vorst die door de keeper uit de kruising werd geranseld. De corner die daar op volgde werd door Erik de Vries hard binnen gekopt maar ook nu stond de Lions keeper op de goede plek om de bal te stoppen. Een snelle uitbraak vanaf de midden in de zeventiende minuut van de Lions leverde een verdubbeling van de voorsprong op. De bal werd over de Ropta Boys defensie geplaatst en wederom was het een snelle speler van de Lions die de bal om Postmus heen krulde in de linker hoek en zo de thuisploeg op een 2-0 voorsprong zette. Er volgde een levensgrote kans voor de Lions om de wedstrijd in het slot te gooien, maar voor de goal wipte de spits de bal over de lat. Kort na deze kans was het scheidsrechter Roesink die de Lions aan de derde goal hielp. De grensrechter van Ropta Boys gaf het vlagsignaal voor buitenspel en de voorhoedespeler van de Lions was ook al gestopt met lopen omdat hij dit zelf ook wel in de gaten had. De leidsman liet zijn gezag gelden omdat hij dacht te hebben gezien dat er nog een speler stond en wuifde het signaal weg. De spits pakte de bal snel weer op en ging alleen op keeper Postmus af die niet direct ingreep omdat iedereen nog op het fluitsignaal stond te wachten voor overduidelijk buitenspel. De heer Roesink was niet van zijn standpunt af te brengen en liet alle verweren bij zich langs gaan en gaf aan dat het een doelpunt was. Ropta Boys kon niet anders dan zich neer leggen bij dit onterechte besluit en keek tegen een 3-0 achterstand aan. Na veertig minuten spelen werd de misère noch groter doordat de Lions opnieuw via een lange bal naar voren de 4-0 scoorde. Wederom was de snelheid het struikelblok voor de Ropta Boys defensie. Kort voor rust was het Rutger Torensma die een prachtige voorzet op Jan Bandstra gaf, helaas werd zijn inzet van de lijn gehaald door een Lions verdediger. De vrije trap van Erik de Vries werd met een prachtige zweefduik uit de kruising gehaald door de keeper van de Lions. De kansen waren er wel voor de groen/gelen maar het doel werd maar niet gevonden. Op slag van rust was het dan toch Bandstra die scoorde voor Ropta Boys en de nul van het scorebord haalde.

Na de thee begon de Lions meteen weer sterk en en scoorde binnen twee minuten de 5-1 voorsprong. Het gebeurd Ropta Boys te vaak dit seizoen dat ze binnen afzienbare tijd op achterstand worden gezet. Een bal op de paal en een één op één redding van keeper Postmus zorgden voor een niet nog grotere achterstand. Rutger Torensma wist aan de andere kant eerst de lat te raken maar vervolgens de rebound alsnog binnen te schieten om de achterstand weer wat te verkleinen tot 5-2. Kort daarna weer een grote kop kans voor Torensma maar deze keer ging de bal via een eigen speler en een Lionsverdediger net naast de goal. De uitbraak van de Lions leverde meteen weer gevaar op aan de kant van Ropta Boys. Een rommelige voorzet viel precies voor de voeten van een vrijstaande speler van de Lions en ook deze kans werd beheerst binnen geschoten. Zo werd de eindstand bepaalt op een 6-2 overwinning voor de Leeuwarder ploeg. Beide ploegen vonden het wel best en ook de leidsman zag in dat het wel gespeeld was en blessuretijd niks meer zou toevoegen. Zo kon Ropta Boys zonder punten terug naar huis.

De Lions was de lachende derde na de wedstrijd toen bleek dat de nummers twee en drie van de ranglijst hadden verloren waardoor zij nu naar de “runner up” positie zijn gestegen. Ropta Boys zakt naar de negende plek wat nog steeds lijfsbehoud geeft. Volgende week staat er weer een prachtige derby op het affiche, thuis tegen vv Dokkum waar de broederstrijd tussen de toekomstige trainers van Ropta Boys zal worden uitgevochten. Deze wedstrijd begint om 15.30! uur, na afloop zal er een gezellig feestje worden gevierd met beide partijen.