Ropta Boys en VC Trynwâldwn spelen doelpuntloos gelijk.

Oosternijkerk –  Onder het toeziend oog van de heer John Panhuijsen die al meer dan 30 jaar langs de amateurvelden gaat in Nederland, werd er afgetrapt tussen de nummers 3 en 5 van de 5e klasse B. De heer Panhuijsen bezoekt wekelijks op zaterdag en zondag een amateurwedstrijd met het openbaar vervoer vanuit zijn woonplaats Amsterdam. Zijn doel is om: een thuis- en uitwedstrijd van alle amateurclubs in Nederland te bezoeken. Hij heeft nu bijna 1500 wedstrijden bezocht. Respect. Helaas kon hij deze middag geen doelpunten noteren in een gelijkwaardig treffen tussen de V.V. Ropta Boys en VC Trynwalden. Ondanks dat er geen doelpunten vielen was het geen saaie partij. Vooral de tweede helft was de wedstrijd het aankijken waard. Er kon deze middag wel een groot compliment worden uitgedeeld. Deze keer niet aan de spelers, maar wel aan scheidsrechter van dienst de heer D van Gulik. Hij floot deze middag foutloos zonder een kaart uit te delen. Hij was veruit de beste man van het veld.

1e helft.

Ropta Boys begon niet al te best aan de wedstrijd. Niet scherp genoeg met als gevolg ontzettend veel balverlies. Na verovering van de bal duurde het balbezit heel kort aan Ropta Boys zijde. Zelfs keeper Johannes de Groot schoot de bal naar de tegenstander met als gevolg een grote kans. Alleen Kees Kool bleef attent en verhinderde een zeker lijkende goal. Niet alleen Kees Kool, maar ook zijn broer Martin Kool voorkwam een doelpunt door een inzet van de doellijn te halen. De eerste twintig minuten waren volledig voor Trynwalden. Maar in de 20e minuut kreeg Ropta Boys een 100% kans op een voorsprong. Het was Simon Dijkstra die een paar tegenstanders van zich afschudde en alleen voor de keeper kwam te staan. Maar zijn inzet ging niet in, maar net naast het doel. Dit was eigenlijk ook de enige echte kans voor Ropta Boys in de eerste helft. Trynwalden speelde beter en gemakkelijker, maar doordat laatste man Kees Kool zijn verdediging met woord en gebaar wakker hield bleef het 0-0 in de eerste helft. Uiteindelijk was het aan keeper Johannes de Groot te danken dat het 0-0 bleef tot de rust. Want in 43e minuut redde hij fabuleus op een één tegen één actie met een speler van Trynwalden. Hij ontfutselde de bal correct en voorkwam erger voor Ropta Boys. Met de 0-0 ruststand mocht Ropta Boys het meest tevreden zijn, want het was een moeizame eerste helft. De Ropta Boys verdediging en keeper waren attent, maar het vervolg was niet best aan Ropta Boys zijde. VC Trynwalden wist niet te profiteren.

2e helft.

De tweede helft was een stuk leuker. Beide ploegen waren beter aan elkaar gewaagd. In het begin van de tweede helft was Zjéne van Dam met een mooie omhaal dicht bij een treffer en een paar minuten later werd een afstandsschot van Simon Dijkstra via de vingertoppen van de keeper en de lat tot corner getikt. Aan de andere kant moest keeper Johannes de Groot een hard schot pakken en een voorzet van de gevaarlijke linkerspits werd van dichtbij keihard naast geschoten. Zo bleef het spel op en neer golven. Het was opnieuw Ropta Boys die grootste kans creëerde in de tweede helft. Een vrije trap van Geert Linthof werd door Tjidsger Braaksma vanaf de penalty stip achterover gekopt. De Trynwalden keeper was kansloos, maar zag tot zijn grote opluchting dat de bal net naast het doel verdween. VC Trynwalden schoot nog een keertje in het zijnet. In de slotfase was er nog even druk, want Trynwalden wilde graag winnen om de 3e plek zo snel mogelijk veilig te stellen voor nacompetitie voetbal. Maar opnieuw was het Kees Kool, de beste man op het veld aan Ropta Boys zijde, die een counter in de kiem smoorde. Bijna waren de druiven nog heel zuur voor Ropta Boys. Want in de slotseconde creëerde Trynwalden nog een 100% kans. Maar een perfecte voorzet op maat van rechts werd door een speler van Trynwalden verprutst na een klassieke mistrap. Maar na iets meer dan 90 minuten floot scheidsrechter van Gulik voor het einde en kon een ieder leven met dit terechte gelijkspel. Eindstand: 0-0.

Conclusie: Na een mindere eerste helft wist Ropta Boys zich in de tweede helft knap te herstellen. De uiteindelijke 0-0 eindstand is terecht met Trynwalden als voetballende ploeg iets beter. Maar de beste man van het veld was deze keer zeer zeker scheidsrechter D van Gulik. Eindstand: 0-0.