v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS EN V EN V’68 SLUITEN 2015 VOETBALLEND AF MET GELIJKSPEL.

Easternijtsjerk – In het jubileumjaar van de v.v. Ropta Boys werd afgelopen zaterdagmiddag 2015 afgesloten met de inhaalwedstrijd tussen Ropta Boys en V en V’68 uit Garijp. Onder ideale weersomstandigheden, voor december begrippen, was het de bedoeling van Ropta Boys om de goede reeks door te trekken tot de laatste wedstrijd in 2015. Dit lukte gedeeltelijk, want na meer dan 95 minuten voetbal kwam Ropta Boys niet verder dan een gelijkspel.

1e helft met licht overwicht.

Onder leiding van scheidsrechter Hettema uit Leeuwarden was het de eerste tien minuten aftasten aan beide zijden. Na deze eerste tien minuten had Ropta Boys eigenlijk de score moeten openen. Het was Anco Dijkstra die een puike voorzet afleverde vanaf rechts. De voorzet kwam terecht bij de volledig vrijstaande Tjidsger Braaksma, maar van dichtbij schoot Tjidsger over en weg kans. De eerste kans gaf wel de aanzet tot een veld overwicht van Ropta Boys. Dit veldoverwicht leverde enkele goede mogelijkheden op. Een vrije trap van Anco Dijkstra wordt door Tjidsger Braaksma over gekopt. Een combinatie tussen Edwin de Vries en Simon Dijkstra werd door laatstgenoemde voorlangs geschoten. In de 18e minuut werd een voorzet van Simon Dijkstra ingeschoten door de jarige Geert Linthof, maar zijn inzet werd geblokt tot corner. V en V’68 probeerde voetballend onder de lichte druk van Ropta Boys vandaan te komen. Dit lukte niet vaak. Ropta Boys stond deze middag goed te verdedigen, vooral laatste man Jan Pzn Braaksma had goed het overzicht en wist de meeste gevaarlijke momenten in de kiem te smoren. V en V’68 werd voornamelijk gevaarlijk uit toegekende vrije trappen. In de slotfase van de eerste helft kregen beide ploegen nog kansen om te scoren voor rust. Voor Ropta Boys kopte Yorrick Elzinga over na een voorzet van Edwin de Vries en Geert Linthof zag zijn schot, na een rebound uit een corner, via een V en V’68 speler naast gaan. Ven V’68 zag een goed lopende aanval met een voorzet van rechts, ter nauwer nood door Ropta Boys speler Martin Kool net naast zijn eigen doel koppend, in rook opgaan. In deze onderhoudende en sportieve eerste helft werd het lichte overwicht van Ropta Boys niet omgezet in doelpunten.

Ruststand: 0-0.

2e helft met meer spanning.
De tweede helft begon spectaculair. Uit een corner van Ropta Boys werd maar liefst drie keer een rebound ingeschoten, maar even vaak werd de bal geblokt in een wirwar van V en V’68 verdedigers. De goede start van Ropta Boys na rust leverde, na tien minuten voetbal, de openingstreffer op voor de thuisploeg. Uit een toegekende vrije trap wist Anco Dijkstra bij de tweede paal Kees Kool te bereiken. Zijn kopbal werd geblokt en valt voor de voeten van Simon Dijkstra die met een strakke voorzet Tjidsger Braaksma bereikt die de bal van dichtbij binnen kopte voor de 1-0. Na deze openingsgoal kwam er meer leven in deze wedstrijd. Het werd een echte wedstrijd met plotseling veel meer strijd aan weerszijden. Ropta Boys wist na het goede begin niet doordrukken en kreeg na dik een kwartier spelen de gelijkmaker om de oren. Een toegekende vrije trap werd van ongeveer 20 meter uitstekend in de kruising geschoten door de aanvoerder van V en V’68. (1-1) Deze werkelijk mooie gelijkmaker gaf V en V’68 wel degelijk een boost. De ploeg begon beter te voetballen en drong Ropta Boys regelmatig terug op eigen helft. Het werd een echte wedstrijd met aan Ropta Boys zijde enkele gele kaarten. Beide ploegen kregen nog voldoende mogelijkheden om de wedstrijd om te zetten in winst. Voor Ropta Boys wisten Johannes de Groot en Kees Kool in de slotfase het punt veilig te stellen om doortastend op te treden. Zelfs Jan Pzn Braaksma moest ten koste van een gele kaart een veelbelovende aanval van V en V’68 onderbreken met een overtreding. Tegenover de mogelijkheden van V en V’68 had invaller Tim van der Voort pech dat zijn schot na een mooie individuele actie net voor langs ging. Opkomende back en invaller Rudi Torensma wist met een goede voorzet Tim van der Voort te bereiken. Tim tikt de bal beheerst binnen, maar net op het dak van het doel in plaats van in het doel. De allerlaatste kans was voor Ropta Boys in de slotminuut. Uit een voorzet van Geert Linthof kopt de mee opgekomen Martin Kool centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Zo eindigde deze laatste wedstrijd van 2015 voor beide ploegen in een min of meer terecht gelijkspel. Ropta Boys sluit hierdoor de eerste seizoenshelft af als de nummer 6. Als de weersomstandigheden het toelaten hervat Ropta Boys de competitie uit tegen koploper WTOC op zaterdag 23 januari 2016. Eindstand: 1-1.