v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys en niekerk houden elkaar in evenwicht (2-2)

Niekerk – Ropta Boys heeft haar eerste punt te pakken in de 3e klasse KNVB. Een meer dan terecht punt. Beide ploegen waren voorafgaande aan deze wedstrijd nog puntloos en beide waren naarstig op zoek naar de eerste punten. Hierdoor ontstond een waar voetbal gevecht in positieve zin van het woord. Beide ploegen hadden kunnen winnen, maar uiteindelijk gaf de veldverhouding de eindstand goed weer. Het werd een wedstrijd met veel strijd, vele kansen en goed keeperswerk aan beide zijden, waardoor een ieder kon leven met het uiteindelijke gelijke spel van 2-2.
1e helft.
Zoals gebruikelijk begon Ropta Boys sterk aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheden waren er meteen voor Geert Linthof en Erik de Vries. Dit leverde niets op, maar een corner voor Ropta Boys in de 4e minuut was meteen raak. In de kluts werd de bal uiteindelijk door een Niekerk speler in eigen goal gekopt. (0-1) Een mooie opsteker en een goede start voor Ropta Boys. Helaas kon Ropta Boys niet heel lang genieten van deze voorsprong. Het schepje er bovenop van Niekerk bracht Ropta Boys in paar keer in de problemen. In de 16e minuut werd de stand alweer gelijk getrokken. Via een ingooi aan de rechterkant stonden een paar spelers te ver van hun directe tegenstander. Hierdoor kreeg een Niekerk speler een grote kans. Zijn inzet van dichtbij werd nog gekeerd door keeper Johannes de Groot, maar de rebound kon simpel worden binnen geschoten door Edwin Zwiers. (1-1) Na de gelijkmaker begon het spel opnieuw met aan weerszijden mogelijkheden en zelfs grote kansen. In de 32e minuut een goede aanval over links met een voorzet van Erik de Vries op de vrijstaande Geert Linthof. Maar Geert heeft net teveel tijd nodig en ziet zij inzet naast gaan. Een minuut later was er een 100% kans voor Niekerk. Na geklungel in de Ropta Boys verdediging kwam de spits alleen op keeper Johannes de Groot af. Johannes bleef koel en wist op de juiste moment de bal te pakken. Daarna kreeg Ropta Boys nog twee mogelijkheden via een vrije trap. Eerst schiet Erik de Vries huizenhoog over en even later is Geert Linthof te wild en schiet, nadat zijn vrije trap afketst in de muur, de rebound ook over. Na en half uur moest Ropta Boys noodgedwongen wisselen. Simon Dijkstra kwam in het veld voor de geblesseerde spits Tjidsger Braaksma. In de 38e minuut komt Ropta Boys goed weg na opnieuw geklungel in de achterhoede. Dit geklungel was snel vergeten, want in de 40e minuut stond Edwin de Vries met zijn doorzettingsvermogen aan de basis van Ropta Boys haar voorsprong. Via een goede onderschepping op het middenveld stuurde hij Geert Linthof weg op links. Geert Linthof behield het overzicht en geeft de bal breed op Erik de Vries. Erik de Vries kapt de tegenstander uit naar zijn sterke linkerbeen en schiet onhoudbaar binnen. (1-2) Dit werd tevens de ruststand.
2e helft.
In de tweede helft werd in een hoog tempo door gevoetbald op het kunstgras in Niekerk. Net als aan het begin van de wedstrijd kwam Ropta Boys in de tweede helft opnieuw sterk uit de startblokken. In de 50e minuut kon Jacob Mooibroek een mooie aanval niet bekronen met een treffer. Zijn schot werd een prooi voor Niekerk keeper Bram Bakker. In de 55e minuut kwam Ropta Boys goed weg. Een ingestudeerde corner werd na een overstapje van de ene speler door een andere speler keihard net naast geschoten. Dit was een grote mogelijkheid, maar de allergrootste mogelijkheid was een uitgespeelde aanval van in de 58e minuut voor Ropta Boys. Een steekpass van Erik de Vries op Geert Linthof werd daarna breed gespeeld naar de volledig vrijstaande Simon Dijkstra. Maar alleen voor doelman Bakker schiet hij de bal net naast in plaats van in het doel. Deze misser kwam Ropta Boys duur te staan, want in de 63e minuut komt Niekerk ietwat gelukkig langszij. Op de rand 16 meter werd Niekerk speler Stef Zuidersma in stelling gebracht. Zijn schot werd met punt van Martin Kool zijn schoen van richting veranderd en ploft over keeper Johannes de Groot binnen voor de gelijkmaker. (2-2) Hierna werd de leeg gespeelde Jacob Mooibroek gewisseld voor Rudi Torensma. Na deze gelijkmaker was de slotfase zenuwslopend, want wie gaat er alsnog met de winst van door. Beide ploegen hadden hier nog enkele zeer goede mogelijkheden voor. Aan Ropta Boys zijde waren zowel Geert Linthof als Erik de Vries dichtbij de winnende treffer. In kansrijke posities schoten allebei net langs de verkeerde kant van de paal. Hier tegenover ontstonden nog enkele hachelijke momenten voor het Ropta Boys doel. En net als in eerste helft kwam keeper Johannes de Groot als winnaar uit een één op één actie. Zo bleef het na iets meer dan 90 minuten de eindstand steken op 2-2, onder leiding van goed fluitende scheidsrechter A Tepper uit Bedum.
Conclusie: Beide ploegen kunnen leven met deze puntendeling, want de ploegen deden niet voor elkaar onder. Met misschien iets meer koelbloedigheid voor de goal behoorde een driepunter tot de mogelijkheden. Maar “misschien” telt niet in het voetbal, waardoor het eerste punt een verdiend punt is te noemen. Eindstand: 2-2.