v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys en Friese Boys in evenwicht

Een maand later dan gepland door de KNVB stond de wedstrijd tegen Friese Boys afgelopen zaterdag op het programma. Ropta Boys die sterk uit de winterstop is gekomen was met eerherstel in het achterhoofd naar Kollumerzwaag gereden. In de vorige ontmoeting werd er in een tumultueze tweede helft jammerlijk verloren. Met het zelfvertrouwen van de ruime overwinning tegen Ternaard in de rugzak werd de strijd aangebonden met Friese Boys om half drie.

De eerste tien minuten was het de thuisploeg die de overhand had. Ropta Boys leek tijd nodig te hebben om te wennen aan het veld en beet niet hard genoeg van zich af. Na deze fase zat Ropta Boys goed in haar vel en werden de rollen omgedraaid in Kollumerzwaag. Ondanks dat was de eerste grote kans wel voor Friese Boys. Sander Hoekstra van Friese Boys wist een goed schot te lossen na 15 minuten spelen maar keeper Lieuwe Verhaag lette goed op en wist te keren. Hierna was het de beurt aan Ropta Boys. De manschappen van Sjoerd Bosgra kregen enkele goede kansen op rij. Het merendeel kwam uit voorzetten. Op voorsprong wist de ploeg echter niet te komen, want het was dezelfde Sander Hoekstra die halverwege de eerste helft een schot van ploeggenoot René de Jong succesvol van richting wist te veranderen en zo Lieuwe Verhaag te verschalken(1-0). Enkele minuten later had Willem Wijma de gelijkmaker op de haarband. Een corner vloog over iedereen heen maar voorbij de goal stond Simon Dijkstra die de bal weer  voorzette. Willem Wijma kwam daardoor alleen voor de keeper maar kopte de bal helaas naast. De gelijkmaker kwam voor rust nog wel op het bord. Een goede aanval ging uiteindelijk via Tjidsger Braaksma die de bal aflegde op de 16 meter lijn voor Simon Dijkstra. Simon schoot vervolgens de bal hard en beheerst tegen de touwen aan(1-1). Hierna waren er nog enkele kansen voor Ropta Boys om de score uit te breiden maar dat gebeurde helaas niet. Met een gelijke stand werd er geschaft.

Tweede helft

Waar in de eerste helft, afgezien van de eerste tien minuten, Ropta Boys het felst was, was het in de tweede helft juist Friese Boys die inzet toonde. De tweede ballen waren nu allemaal voor Friese Boys. Ondanks de felheid van Friese Boys verzande de wedstrijd qua spel. Het was niet hoogstaand wat de tribune kreeg voorgeschoteld. Friese Boys had in de 55e minuut een goede kans. Een aanval van Friese Boys werd in eerste instantie afgestopt maar niet goed weggewerkt. Daardoor kon René de Jong van afstand een hard schot lossen maar het was wederom Lieuwe Verhaag die goed stond te keepen en de bal wist te keren. In de laatste fase van de wedstrijd begon Ropta Boys weer te voetballen. Een aanval via rechterzijde werd vervolgd met een voorzet die helaas maar half geraakt werd door Simon Dijkstra. Vijf minuten voor het einde was het weer Simon die dicht bij een doelpunt was. Een vrije trap werd door hem goed om de muur in de verre hoek gekruld. Helaas wist de keeper de bal net tot corner te tikken. In de laatste vijf minuten hadden beide ploegen geen grote kansen meer en met een terecht gelijkspel eindigde dit duel.

Ropta Boys speelde een sterke eerste helft en een mindere tweede helft. Had de ploeg in de eerste helft wat makkelijker gescoord dan was er een grote kans geweest op een overwinning. Als. Volgende week wordt er weer op eigen terein gespeeld. Dan komt Drogeham op bezoek, aanvang 14.30 uur.