v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys en Drogeham delen de punten

Door de overvolle veld bezetting bij Ropta Boys, stond de wedstrijd tussen de elftallen van Ropta Boys en Drogeham pas om 15.30 uur gepland. Dit werd een half uur later omdat Drogeham de uit tenues vergeten was. Deze werden snel gebracht en zo kon het duel dan toch om net voor 16.00 uur beginnen na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het werd een hele andere wedstrijd dan in Drogeham waar Ropta Boys tegen de grootste nederlaag van dit seizoen aanliep. Vandaag werd er niet gescoord en waren de kansen nihil. Met name de verdediging van beide teams was bijzonder goed te noemen waardoor het lastig was om voor de goal te komen.

Het duurde tot de twaalfde minuut voordat het eerste schot richting de goal van Drogeham werd gevuurd. Erik de Vries moest met zijn chocoladebeen schieten en zijn inzet mistte kracht waardoor de keeper de bal simpel kon vangen. Halverwege de eerste helft een kansje voor Drogeham maar ook deze inzet was niet hard genoeg en eindigde in de handen van keeper Frans Postmus. Beide teams voetbalden tot aan de rand van het strafschopgebied waarna ze niet verder kwamen. Bij Ropta Boys was het jongeling Johan Rispens die in de basis mocht startten op de rechtsback positie en een fantastische wedstrijd speelde. De voorhoede kreeg weinig kans om hem voorbij te komen en ook opbouwend zal het prima bij dit nog maar achttien jarige talent. Op de andere back speelde Gosse Jan Visser ook een zeer goede wedstrijd, samen met Rudi Torensma en Geert Linthof in het centrum waren ze vandaag moeilijk te passeren. Maar ook Drogeham had zijn verdediging prima op orde waardoor er weinig opgelegde kansen kwamen. Vijf minuten voor het rustsignaal was het Rutger Torensma die met een mooie sleepbeweging in het zestienmeter gebied kwam en zijn inzet net in de handen van de keeper zag verdwijnen voordat spit Jan Bandstra bij de bal kon. Op slag van rust was er nog een vrije trap van Ropta Boys die net naast de goal werd gekopt door Torensma.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven goed verdedigen waardoor de eerste twintig minuten weinig boeiends gebeurde. Drogeham was de eerste die een grote kans creëerde bij een schot wat in eerste instantie niet klem werd gepakt door keeper Postmus, maar net voor de lijn wist hij de bal toch in zijn bezit te krijgen om een achterstand te voorkomen. Kort daarna was het weer een kansje voor Drogeham, maar ook nu deed keeper Postmus goed zijn werk en dwong de speler naar de zijkant waardoor het schot in het zijnet belande. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd had Ropta Boys een goal moeten maken. Het was een prachtige vrije trap van Jelmer Castelein die ingekopt werd door Sytze Talsma maar de Drogehamgoalie tikte de bal met een prima redding net over de lat heen. Een vrije trap aan de andere kant van Drogeham werd door de Ropta Boys verdediging tot corner verwerkt waar verder geen gevaar uit kwam. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij was begonnen met de brilstand.

Beide teams schieten niet heel veel op met een punt en blijven op de positie staan waar ze stonden. De ploegen onder Ropta Boys verloren ook bijna allemaal waardoor er in zijn geheel niets veranderde in de onderste regionen van ranglijst. Voor Ropta Boys staan er twee vrije zaterdag op de planning en spelen ze pas weer op 4 Maart bij de Lions’66 in de Friese hoofdstad.

Klik op onderstaande linkt voor alle foto’s:

https://myalbum.com/embed/nLKkxfgX9C96/