Ropta Boys E1 door naar 3e bekerronde

Op deze regenachtige morgen stond de bekerwedstrijd Marrum E1 – RoptaBoys E1 op het programma. Deze wedstrijd was in de 2de ronde na de poulefase van het knock out systeem. Omdat de velden van Marrum onbespeelbaar waren door de regenval van de afgelopen dagen, werd de wedstrijd naar het altijd bespeelbare kunstveld van RoptaBoys verplaatst. Ropta Boys begon redelijk, was aftastend en vaak een stapje te laat. Daarin tegen was Marrum ook nog niet de betere in de eerste minuten, waardoor het een open wedstrijd was. Marrum speelt een klasse lager dan de heren en dame van Ropta Boys, maar wint tot dusver wel alles met dubbele uitslagen en is dus fiere medekoploper in hun klasse. Ropta Boys creëerde naarmate de wedstrijd vorderde wel een aantal kansen, maar wist het net niet te vinden. Marrum brak één keer uit en door te slap verdedigingswerk wist de spits de bal in het net te werken. Nu leek Ropta Boys wakker en zocht meteen de aanval. In bijna dezelfde minuut wist Klaes Hindrik Holwerda de gelijkmaker te maken. Wie dacht dat het nu los was, kwam van de koude koffie thuis. Van beide kanten werd er
niet goed gevoetbald. Veel lange ballen die niet aankwamen, halve aannames en niet goed passen was het beeld. Nick Dijck ruimde samen met Pieter Allema veel op achterin. Toen Klaes Hindrik door 3 man in het strafschop aangepakt werd, kon de leidsman niks anders dan de bal op de penaltystip leggen. Klaes Hindrik eiste de bal op maar schoot helaas te hoog waardoor de bal over ging. Er werd gerust met een 1 – 1 gelijke stand.
Na de rust werd er gevochten. Met Suzanna Allema op de mid-mid positie en Jelmar Wagenaar en Siebren Dorhout op de zijkanten werd er druk gezet. Marcus Weidenaar in de spits om te storen bij de opbouw van de tegenstander. Door hard werken werd Marrum terug gedrongen en kon Nick Dijk mee opkomen. Nick gaf een snoeiharde voorzet die door een eigen speler van Marrum in hun
doel werd gewerkt. Blij met een 2 – 1 voorsprong moest er keihard verdedigd worden. Marrum gaf nu de druk en wist net voor het einde de gelijkmaker te scoren.

Nu kwam het aan op penalty’s. Voor 10 jarigen een zenuwslopende reeks natuurlijk, maar wat waren onze spelers goed en beheerst. Om en om namen ze een panel tot Andries de Beer de 4de penal van Marrum wist te stoppen. Nu lag de druk op Jelmar, maar die faalde niet en schoot onberispelijk in de hoek. Een ontlading van spelers, leiders en ouders volgde. Op naar de 3de ronde van de Knvb beker!!