Ropta Boys doet zich zelf te kort tegen de Lions’66

Ropta Boys miste vandaag veel basisspelers door blessures en privé omstandigheden, dit kwam het voetbal niet ten goede. Maar vergeleken met vorige week was er veel strijd met als aanjagers Sytze Talsma en Andre Turkstra die beide oneindig veel inzet tonen. Helaas was het aan het eind van de rit niet genoeg om een punt uit het vuur te slepen, en stond Ropta Boys in de blessuretijd alsnog met lege handen.

Het wordt bijna gebruikelijk, maar wederom stond Ropta Boys binnen korte tijd op achterstand. Een vrije trap van de Lions kon na zes minuten spelen vrij ingekopt worden door de spits om op een snelle 0-1 te komen. Het wordt tijd dat Ropta Boys scherper begint aan wedstrijden, want dit is een terugkerend ritueel aan het worden. Ropta Boys gaf wel meteen tegengas en het was Andre Turkstra die zich zelf tot in het strafschopgebied voetbalde maar daar net voor de goal werd afgeblokt. Na vijftien minuten een schot van Jelmer Castelein wat geblokt werd en de rebound ingeschoten door Jan Bandstra kon net door de keeper tot corner verwerkt kon worden. Na een half uur had Ropta Boys op gelijke hoogte moeten komen maar wist twee keer de lat te raken. Eerst was het Bandstra die zich zelf goed vrij speelde en hard schoot, de keeper van de tegenstander kon de bal net raken en de bal ging via de lat het veld weer in. Hier moest Sytze Talsma snel reageren op de hoog opstuitende bal maar ook hij zag zijn inzet op de onderkant lat spatten en via de doellijn weer in het veld waarna de bal door de Lions weggewerkt kon worden. Het spel bleef heen en weer golven zonder uitzonderlijk grote kansen. Van beide kanten was het geen hoogstaand voetbal.

Na rust begon Ropta Boys scherper aan de wedstrijd. De eerste tien minuten was Ropta Boys veel op de helft van de Lions en het schot van Bandstra ging maar net naast. Ropta Boys ging weer achteruit voetballen en gaf de Lions weer kansen om naar voren te komen. Rutger Torensma kon net niet hoog genoeg komen om een bal goed te koppen en een schot van Bandstra kon door de Lionsgoalie met wat geluk tussen zijn benen geklemd worden om te voorkomen dat de gelijkmaker op het bord kwam. Sybrant Veenstra kwam mee naar voren en gaf de bal voor, de wind kwam onder de bal en de keeper kon de bal nog net voor de lijn vangen. Keeper Frans Postumus moest tien minuten voor het einde nog een keer ingrijpen en kon met een mooie duik zijn hand net genoeg tegen de bal aankrijgen om hem voorlangs te laten gaan. In de laatste minuut scoorde Ropta Boys dan toch de verdiende 1-1 door een prachtige vrije trap van Anco Dijkstra die in één keer over de keeper in de goal eindigde. Helaas kon Ropta Boys niet lang genieten van het zwaarbevochten punt want de eerst volgende tegenaanval van de Lions eindigde achter keeper Postumus en de domper was compleet. Kort daarna klonk het eindsignaal  en het ongeloof was groot onder spelers en publiek.

Vandaag was een punt op zijn minst verdiend geweest, en op basis van inzet misschien nog wel meer, maar je moet wel scoren om punten te pakken. Ropta Boys had een aantal redelijk grote kansen, maar liet het vandaag na om de bal in het net te schieten. De tegenstander ging effectiever met zijn kansen om en nam daardoor de volle buit mee naar Leeuwarden. Vandaag zal het verlies zuurder voelen dan vorige week…. Volgende week staat er weer een derby op het programma in en tegen vv Dokkum waar een broederstrijd uitgevochten zal worden tussen assistent trainer Martin Kool van Ropta Boys en zijn tweelingbroer Kees Kool die bij de groen/witte formatie deel uit maakt van de selectie.