Ropta Boys deelt de punten met Fc Grootegast

Met een strakke harde wind over het veld was het lastig voetballen vandaag. Beide ploegen speelden dan ook niet hun beste wedstrijd en de kansen waren spaarzaam deze middag. Grootegast staat op een knappe zesde plaats en Ropta Boys heeft alle punten nodig om in de derde klas te blijven.

De eerste tien minuten voetbalde Ropta Boys redelijk en in de tweede minuut was er al een klein kansje voor Hendrik Willem v/d Vorst waar hij niet genoeg kracht achter kon krijgen en zo weggewerkt kon worden door Grootegast. Kort daarna was het via Lieuwe Sijtsma die Rutger Torensma bediende, gevaarlijk in het strafschop gebied van de tegenstander, maar de bal ging net te hard waardoor Torensma te veel naar de achterlijn moest om tot resultaat te kunnen komen. Grootegast had een mogelijkheid via de linker spits die helemaal vrij stond om te koppen, maar zijn inzet ging ver naast de goal. Halverwege de eerste helft was het Grootegast dat via een vrije trap een goede mogelijkheid had om de score te openen, maar de inzet ging net over de goal van keeper Tsjidsger Braaksma. Zo bleef het spel heen en weer gaan zonder dat er echt kansen gecreƫerd werden aan beide kanten. De harde wind had te veel invloed op het spel deze middag en veel ballen kwamen niet waar ze bedoeld waren. De ruststand werd bereikt zoals de wedstrijd was begonnen.

Na rust speelde Ropta Boys met de wind in de rug en werden ze gaande weg de wedstrijd beter. Meteen na rust was eerst Grootegast nog een keer gevaarlijk en moest keeper Braaksma nog handelend optreden maar de overige schoten van de tegenstander gingen allemaal hoog over de goal. Ropta Boys speelde tot aan de zestien prima maar daar binnen wilde het niet lukken. Een kansje van Hendrik Willema v/d Vorst die hemzelf knap vrij speelde was te zacht en een kopbal van Jan Bandstra uit een corner ging net over. Ropta Boys drong wel aan de laatste twintig minuten en was veelvuldig op de helft van de tegenstander maar de winnende combinatie werd niet gevonden. Grootegast werkte alle ballen hoog en ver weg en leek zich tevreden te stellen met de puntendeling. Scheidsrechter Hofman liet niet lang door voetballen en na ruim negentig minuten bleef de stand steken op 0-0

Waar Grootegast de eerste helft feller en wat beter was, was de tweede helft voor Ropta Boys. Gezien het wedstrijdbeeld was daarom deze puntendeling waarschijnlijk het meest logisch en terecht. Dinsdagavond staat de belangrijjke wedstrijd tegen Waskemeer op het programma. Deze wedstrijd moet gewonnen worden door de groen/gelen om de directe concurentie weer wat op afstand te brengen. De wedstrijd begint om 20.00 uur op sportpark de Fiver in Oosternijkerk.