v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS BEZORGT “KEEPERSDUMMY” BIJ HARKEMA OPEINDE

Ropta Boys maakt dit seizoen gebruik van de kennis van keeperstrainer Klaas de Boer uit Leeuwarden. Naast kennis is er ook geïnvesteerd in speciale materialen om de specifieke keeperstraining nog beter tot haar recht te laten komen. Zo zijn er o.a. twee dummy’s (grote opblaaspoppen van circa 2 meter) gekocht. Enkele weken geleden, nadat o.a. het 1e elftal van Harkema Opeinde, op bezoek was geweest in Easternytsjerk bleek een van deze dummy’s te zijn verdwenen. Alleen een plas water was achter gebleven op de plaats waar de dummy’s staan.

Voorzichtig werd een telefoontje gepleegd met de voorzitter van Harkema Opeinde. Al snel was duidelijk dat de dummy was meegenomen door de spelers van het 1e elftal met als een doel een ludiek actie wanneer het vlaggenschip van Ropta Boys op visite zou komen. Waar men geen rekening mee had gehouden, dat niet iedereen bij Harkema Opeinde op de hoogte was van deze grap. Bij het opruimen van de kantine op maandagmorgen is de plastic draagtas met daarin de dummy in de container gegooid. Dat de containers vrij snel daarna zijn geleegd was de reden dat de dummy niet meer in Harkema was. Een dure grap. De voorzitter van Harkema Opeinde belde onmiddellijk met zijn collega van Ropta Boys om hem te vertellen dat de dummy niet meer te redden was. Een nieuwe dummy zal worden gekocht en dit op kosten van Harkema Opeinde.
Bij Ropta Boys kon men deze actie wel waarderen. Daarnaast hadden de spelers van de 1e selectie ook medelijden met haar collega’s in Harkema. De ludieke actie met de dummy is immers niet geslaagd. Als pleister op de wonde hadden de spelers van hoofdtrainer Wietse v.d. Veen zaterdag een cadeautje meegenomen voor haar collega’s uit Harkema. Bij het uitpakken bleek al vrij snel dat de 1e selectie van Harkema Opeinde toch weer een opblaaspop in haar bezit heeft. Dat het dit keer geen trainingsdummy is, maar een heel andere opblaaspop, dat was al snel duidelijk. Deze ludieke reactie van de manschappen uit Easternytskjerk werd met een groot applaus ontvangen door de Harrekieten.

IMG_0765IMG_0764IMG_0763IMG_0762