ROPTA BOYS BERGEET TE WINNEN VAN DE ‘GROTE’GASTEN UIT GRONINGEN.

We starten het verslag met een gloednieuw onderdeel, namelijk ‘het voorzetje van Edje’: als je in de kast zit, kun je er ook niet uitkomen.

Een nietszeggende uitspraak, toch motiveerde het de spelers van Ropta Boys net voor aanvang van de wedstrijd tegen Grootegast F.C.. Het voorkomen van de gasten was minder groots dan verwacht, en na 90 minuten mochten zij het gewonnen punt koesteren. Voornamelijk de 2e helft was het alle hens aan dek. Men werd bij tijd en wijle van het kastje naar de muur gestuurd.

Terugblikkend op de wedstrijd viel bij aanvang direct een zaak op, Jacob ‘de Tor’ Torensma was afwezig. Na afloop van de wedstrijd werd duidelijk dat hij was aangewezen als designated survivor door de technische staf. Vanaf een veilige afstand volgde hij de wedstrijd ouderwets door middel van een livestream van radio NOF.

Onder leiding van de jonge, maar goed fluitende scheidsrechter werd klokslag 15:00 het leren speeltuig in beweging gebracht. De wedstrijd barste direct los, en zo kreeg Rudi, die enigszins vermoeid oogde na een onrustige week, een mogelijkheid. Echter wist hij niet de keeper te verschalken. Hierna volgde een open wedstrijd, waarbij het spel op en neer golfde. De gasten wisten na een kwartier voetballen te scoren, nadat de verdediging niet adequaat ingreep bij een dieptebal van een van de middenvelders. Na 20 minuten had Rudi de 1-1 moeten maken, echter schatte hij een perfecte voorzet van Erik niet op waarde. Niet veel later belandde een voorzet van diezelfde Erik op de deklat.

Met een 0-1 achterstand werd de catacomben opgezocht. Er moest de 2e helft iets gaan gebeuren. De gasten het gevoel geen dat er vandaag geen luchtkastelen gebouwd gaan worden. Op eigen sportpark de Fiver de baas zijn, en de drie punten over de streep trekken.

De 2e helft was amper begonnen, of Chris pakte een gele kaart. Uit frustratie raakte hij zijn tegenstander, nadat hij opzichtig in zijn rug was geduwd. De scheidsrechter was coulant, en spaarde de voorstopper die verder een goede wedstrijd op de mat legde. Vanaf dit moment heerste Ropta Boys, en legde het vuur aan de schenen van de groenen.

Eerst ging een kopbal van Kees rakelings naast, kopte Jacob recht op de keeper, en zodoende leek de keeper niet de grote staan in de weg te worden. Nadat Chris een strakke vrijetrap verlengde, belandde de bal bij Tjidsger. Hij gaf de bal strak voor gaf op de 2e paal, waar aanvoerder Kees de bal het doel in gleed.

Ropta Boys ging door en joeg de gasten op de kast. Een hachelijk moment voor de goal leverde geen goal op. Rudi en Erik raakten de lat, waarna de keeper wederom als winnaar uit de strijd kwam. In het laatste kwartier volgende nog een drietal wissels. In blessuretijd had Erik de winnende op zijn schoen, maar hij wist een voorzet vanaf links niet op waarde te schatten.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel waar de thuisploeg, zeker gezien de 2e helft, de drie punten had verdiend. Bij vlagen werd er goed gevoetbald. Vandaag was het niet: poppetje gezien, kastje dicht. Ruim drie kwartier dicteerde de thuisploeg de wedstrijd, dat betekend veel goeds voor de uitwedstrijd komende zaterdag in- en tegen Haulerwijk.