Ropta Boys bekert verder na winst op Ternaard

Op een bloedheet sportpark de Fiver moesten Ropta Boys en Ternaard hun tweede bekerwedstrijd spelen onder leiding van scheidsrechter Al Bouzidi. Met extra drinkpauzes werden de negentig minuten vol gemaakt en was Ropta Boys de morele winnaar en door naar de tweede ronde van het bekertoernooi door een gelijkspel bij de andere tegenstanders de Lauwers tegen Zeester.

Ropta Boys startte deze wedstrijd met enige aanpassingen. Rutger Torensma en Jan Bandstra kaatsten op hoog niveau en wisten op voorhand niet of ze het wel zouden redden om op tijd bij de derby aanwezig te zijn. Gelukkig voor de groen/gelen vlogen ze er beide in de eerste omloop af en konden ze de kleine bal alsnog omruilen voor de grote bal.  Ropta Boys startte uitzonderlijk goed en na twee minuten stond het al op voorsprong na goed doorjagen van Hendrik Willem v/d Vorst waardoor hij zelf de bal mee nam en de keeper kansloos liet. Na vijf minuten was het Sytze Talsma die de gele prent gepresenteerd kreeg door een slimmigheidje van Ternaard. Zij namen de toegekende vrije trap snel waardoor Talsma nooit zo snel voor de bal weg kon komen en de bal vol tegen zich aangeschoten kreeg. Twee minuten later was er vuile overtreding op Rudi Torensma die vol op zijn enkel geraakt werd en ook hier werd een gele kaart getrokken waar ook een rode kaart niet had misstaan. Gelukkig hielden beide teams zich zelf in bedwang en werd er op een enkele overtreding na verder normaal gevoetbald. Ropta Boys creëerde in de eerste helft een aantal kleine kansjes maar Talsma kon net niet bij de bal en Geert Linthof werd afgeblokt door de Ternaard defensie. Een ingooi van Minze Faber werd doorgekopt door Andre Turkstra naar Hendrik Willem v/d Vorst die de bal net naast de goal schoot. Ternaard stelde hier maar weinig tegenover. Halverwege de eerste helft de eerste echte kans voor Ternaard door een foute pass in de verdediging van Ropta Boys, maar de bal ging hoog over de goal. Net voor het rustsignaal nog een kansje voor Ropta Boys maar ook nu werd het net niet gevonden.

In de tweede helft werd het duo Torensma/Bandstra binnen de lijnen gebracht en dit gaf direct meer dreiging naar voren. De 2-0 na een kwartier spelen kwam tot stand door deze beide mannen. Het was Bandstra die onreglementair onderuit gehaald werd waarna Torensma de vrije trap nam. Deze werd hard ingeschoten en kwam via de muur voor de voeten van Geert Linthof die de bal binnen de palen gleed. Ternaard kwam ook meer naar voren en creëerde een aantal kansen. Keeper Johannes de Groot moest een paar keer ingrijpen maar kwam nooit echt in de problemen. Een corner werd op de lat gekopt en kwam terug voor de voeten van een Ternaard invaller die de bal van een meter afstand zo in de lege goal kon schieten om de aansluitende treffer te maken maar zijn inzet raakte keihard de paal en zo was de kans verkeken. Ropta Boys kreeg via de goed voetballende Hendrik Willem v/d Vorst nog een prachtige kans maar Bandstra werd voor de goal net genoeg uit balans gebracht waardoor de bal naast de goal belande. In de slotfase had er nog meer ingezeten voor Ropta Boys toen de bal meerdere keren voor de goal van Ternaard rond werd gespeeld maar niemand het beslissende schot loste waardoor Ternaard uiteindelijk weg kon werken.

Zo voetbalde Ropta Boys zich met niet bijzonder hoogstaand voetbal toch vrij gemakkelijk naar de volgende ronde en is de wedstrijd volgende week thuis tegen de Lauwers nog maar een formaliteit.