v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS BEHAALT KNAPPE OVERWINNING IN EN TEGEN BEETGUM.

Beetgum – Op het zonovergoten sportpark te Beetgum wist Ropta Boys het fysiek sterke Beetgum met ruime cijfers te verslaan. Beide ploegen waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Het verschil zat deze middag in het makkelijker scoren aan Ropta Boys zijde. Beetgum kreeg voldoende kansen, maar sloeg heel slordig om met deze kansen en mogelijkheden. Ropta Boys was doeltreffender en won uiteindelijk verdiend en schuift door naar de 4e plaats in de 4e klasse B.

1e helft.
Beetgum begon meteen met lange ballen aan deze wedstrijd. Dit leverde meteen gevaar op voor het Ropta Boys doel. Na twee minuten voetbal schoot Joshua de Jong slecht in en naast na een mooie pass van Willem Jan Dijkstra van Beetgum. In de 7e minuut leek Beetgum de leiding te pakken, maar een vrije trap werd doorgekopt naar een Beetgum speler die in buitenspel positie wist te scoren. Daardoor een moeizaam begin voor Ropta Boys, maar een minuut later lag de bal voor Ropta Boys op de stip. Tjidsger Braaksma werd heel opzichtig vastgehouden binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter de Groot twijfelde niet en lag de bal gedecideerd op de stip. Zo langzamerhand is een penalty een zekerheid als Erik de Vries achter de bal gaat staan. Ook deze middag schiet hij onberispelijk binnen. (0-1) Een mooie opsteker die Ropta Boys keeper Johannes de Groot even later nog kracht bijzet door een vrije trap van Beetgum schitterend uit de kruising te tikken. Deze mooie redding gaf de spelers van Ropta Boys het sein dat er iets moest gebeuren deze middag. Beide ploegen kregen voldoende kansen. Aan Ropta Boys zijde schiet Zjéne van Dam net over en werd een combinatie tussen Erik de Vries en Tjidsger Braaksma door laatst genoemde goed ingeschoten. Maar keeper Montsma van Beetgum wist de inzet te pareren tot corner. In de 23e minuut was het opnieuw raak voor Ropta Boys. Een snelle counter via Erik de Vries, Edwin de Vries en Tim van der Voort belandde in de diepte bij Tjidsger Braaksma. Op de huid gezeten door een verdediger weet hij ook nog de uitlopende keeper te omspelen om daarna uit een moeilijke hoek de bal binnen te schieten voor de 0-2. Na dit doelpunt begon Beetgum uit een ander vaatje te tappen. Het was al fysiek, maar de fysieke kracht werd uitgebreid met meer overtredingen. Gelukkig ging Ropta Boys goed mee en liet zich niet verleiden tot vreemde fratsen in deze fase. Zo nu en dan werd er nog wel een mogelijkheid of kans weggegeven aan Beetgum. Maar Beetgum was deze middag zeer slecht in het benutten en verzilveren van kansen. Wanneer men wel de bal op het doel schoot bleek keeper Johannes de Groot een rots in de branding deze middag en eigenlijk het gehele seizoen tot op heden. Voor Beetgum speler Joshua de Jong was het zeer jammer dat hij aan het einde van de 1e helft verkeerd terecht kwam in een duel met Jan Meindert Castelein. Hij moest per brancard het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware knie blessure. De rust werd hierdoor iets later bereikt met een mooie 0-2 voorsprong voor Ropta Boys.

2e helft.
De tweede helft begint identiek als de eerste helft. In de 4e minuut na rust krijgt Robin Bruinsma van Beetgum een levensgrote kans, maar van dichtbij schiet hij hoog over. Met het missen van zulke grote kansen help je de tegenstander in het zadel. Want twee minuten later ligt de 0-3 in het net. Een toegekende corner werd door Erik de Vries strak over de grond naar Geert Linthof geschoten, die buiten de 16 meter de bal hard en lag in schoot. De bal verdween tussen een mêlee van spelers door in de uiterste hoek voor 0-3. Opnieuw een mooie opsteker na rust voor Ropta Boys. Bijna was het een paar minuten later 0-4, maar Martin Kool zag zijn inzet van dichtbij, uit een vrije trap van Erik de Vries, door een reflex van keeper Montsma naast getikt. Ondanks de achterstand gaf Beetgum zich niet gewonnen. Een kwartier na rust mocht Ropta Boys van geluk spreken, want via de rechterkant schoot Bauke Reitsma keihard op de kruising tussen paal en lat. Ropta Boys werd teruggedrongen zonder dat men in grote problemen kwam tegen een Beetgum dat het vizier deze middag niet goed had afgesteld. Ropta Boys werd in de omschakeling gevaarlijk. De ingevallen Simon Dijkstra zag zijn lob nog overgaan, maar even later wist Geert Linthof de doorgelopen Edwin de Vries alleen voor de keeper te zetten. Edwin behield het overzicht en schiet de bal keurig over de uitlopende keeper heen voor 0-4. De wedstrijd was na dit doelpunt gespeeld. In de 85e minuut haalde Willem Jan Dijkstra noch wel even een persoonlijk succes door een wonderschone eretreffer te scoren voor Beetgum. Hij omspeelt op het middenveld twee spelers en schiet van buiten de 16 meter onhoudbaar in het kruis. (1-4) Bijna werd het nog 2-4, maar een ultieme inzet van Bauke Reitsma stuitte via de binnenkant van de paal het veld in, waarna Jan Meindert Castelein kon opruimen. Eindstand: 1-4.

Conclusie: Ropta Boys behaalt een knappe overwinning op het fysiek sterk spelende Beetgum. Vooral de kansen en mogelijkheden werden beter benut door de geelgroene formatie, waardoor de winst terecht kan worden genoemd. Met deze overwinning stijgt Ropta Boys op de ranglijst en wacht het volgende week weer een lastige uit wedstrijd tegen Friese Boys.