v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS BEDANKT SPONSOR BOUWBEDRIJF P. ALLEMA B.V.

Dokkum – Door de sponsorcommissie is mij gevraagd om aan te geven wat sponsor Bouwbedrijf P. Allema B.V. uit Niawier heeft betekend voor onze voetbalvereniging Ropta Boys. Zoals iedereen weet heeft Bouwbedrijf P. Allema B.V. per 1 november 2017 haar bedrijfsactiviteiten, na meer dan 80 jaar, beëindigd te Niawier. Eigenaar Bert Allema is ingaande 1 november 2017 overgegaan naar de afdeling Service en Onderhoud van de Bouwgroep Dijkstra Draisma te Dokkum. Hiermee is tevens een einde gekomen aan de jaren en jarenlange sponsoring bij de v.v. Ropta Boys.

Bouwbedrijf P. Allema B.V. is eigenlijk sponsor vanaf het allereerste uur, vanaf de oprichting. Door de jaren heen heeft Bouwbedrijf Allema de voetbalvereniging gesteund op allerlei gebied. Zo was het bouwbedrijf Allema nauw betrokken bij de bouw van de eerste houten kantine (Chalet) van Ropta Boys en jaren later bij de bouw van de huidige nieuwe en prachtige accommodatie, met kleedboxen en nieuwe kantine.

Vele benodigde bouwmaterialen gingen via Bouwbedrijf Allema. Er werd zeer nauw samengewerkt en meegedacht door het bouwbedrijf. Daarnaast deed bouwbedrijf Allema aan shirtsponsoring. In het seizoen 1990-1991 (bijna 30 jaar geleden) werden de dames van Ropta Boys in het nieuw gestoken door Bouwbedrijf Allema. (zie bijgevoegde sponsorfoto) Niet alleen via het bouwbedrijf, maar ook privé kon er te allen tijde een beroep worden gedaan op de ouders Piet en Jellie Allema, van de voetballende zonen Jan, Bert, Sietse en Peter Allema. Mede door bouwbedrijf P. Allema B.V. en familie is Ropta Boys wat het nu is, een gezonde en mooie vereniging. Namens de sponsorcommissie Ropta Boys is onze dank groot aan Bouwbedrijf P. Allema B.V. voor de afgelopen 50 jaar als sponsor. Als voetbalvereniging Ropta Boys hebben wij dit zeer op prijs gesteld.

JT.

 

IMG_0747