Ropta Boys B1 kampioen

De B1 van Ropta Boys is afgelopen zaterdag kampioen in de 2e klasse geworden na een gemakkelijke 9-1 overwinning tegen ASC B1. Een geweldige prestatie mede omdat Ropta Boys in deze categorie junioren maar weinig kampioenen heeft voortgebracht. Als je het stukje voorbeschouwing op deze site leest kan het team zich vergelijken met grote namen uit het Ropta Boys verleden. We begonnen het seizoen met een 1-3 thuisnederlaag tegen Marrum B1 en in een bikkelharde uitwedstrijd tegen Veenwouden B1 werd er met 4-1 verloren. Gaandeweg de competitie bleek dat deze twee ploegen onze grootste concurrenten waren. Na deze twee nederlagen werd er echter geen wedstrijd meer verloren en klom Ropta Boys omhoog richting de kop van de ranglijst. Tussendoor werden we nog wel in de beker uitgeschakeld door Bauw Wit B2, deze ploeg zijn we in eerdere competities ook al tegengekomen en hebben het er altijd moeilijk tegen gehad.

In de winterstop stonden we tweede achter Marrum welke tot dan toe alles gewonnen had. Begin maart werd er na een drietal oefenwedstrijden de draad weer opgepakt en gingen we verder met een 3-0 winst op Grijpskerk B1. Marrum en Veenwouden lieten toen al een paar steekjes vallen waardoor we steeds dichterbij de koppositie kwamen. De laatste vier wedstrijden moesten de beslissing brengen. We speelden deze wedstrijden tegen Marrum, Veenwouden , Be Quick B2 en afgelopen zaterdag dus ASC. Deze vier ploegen stonden samen met ons in de top 5 van de ranglijst wat de spanning alleen maar verhoogde. De eerste van de vier was tegen Marrum, die op dat moment vier wedstrijden minder gespeeld had maar omgerekend 1 verliespunt minder had. Ropta Boys speelde daar een van zijn beste wedstrijden van het seizoen maar kon een 0-2 voorsprong bij rust niet vasthouden maar kon een meer dan verdiende 2-2 eindstand wel vasthouden.

De volgende wedstrijd tegen Veenwouden werd met 2-1 gewonnen waardoor Veenwouden ons niet meer kon inhalen. Met nog twee wedstrijden te gaan gingen we op bezoek bij Be Quick B2 wat na de winterstop omhoog geklommen was, zelfs Marrum met 1-0 verslagen had, en op een vierde plek stond. In deze wedstrijd leek het erop dat we het kampioenschap zouden verspelen maar na twee late doelpunten waarvan de 2-3 twee minuten voor het einde gescoord werd namen we de punten mee naar huis. Marrum had nog steeds een punt voorsprong maar moest nog drie wedstrijden inhalen en ging in een midweekse wedstrijd met 4-0 onderuit in Veenwouden waardoor wij bij winst
afgelopen zaterdag kampioen konden worden. Die winst kwam er dus want nadat we in het eerste kwartier een aantal kansen misten ging het los en scoorde Jan 3x en Wiard 1 x. Tussendoor scoorde ASC, dat niet slecht speelde, met een mooi afstand schot zodat we 4-1 konden rusten. De tweede helft kon ASC het niet meer bijbenen en via Jan 3x, Wiard en Nik werd het kampioenschap binnengehaald. Na afloop feest in de kleedkamer, in de avond een rondrit en daarna werd de lange derde helft (ongeveer 6 wedstrijden lang) bij Wiard in de tuin en in Dokkum gevierd.

Een geweldige prestatie van de 15 spelers waarbij het jammer was dat we door langdurige blessures Jan de Vries, Anke, Rielof Jan en Doeke Jan een tijd lang moesten missen. Van de B2 hebben we Jacob Mooibroek twee keer geleend die ons in de moeilijke wedstrijden tegen Veenwouden en Be Quick goed geholpen heeft.