Ropta Boys als sterk collectief langs De Lauwers

Oosternijkerk – Door veel blessures, afzeggingen en werkzaamheden leek de ploeg van trainer Dick Groen en leider Wiebe Dijkstra vooraf kwetsbaar. Deze gedachte bleek achteraf geheel ten onrechte. Ondanks de afwezigheid van veel basisspelers stond er afgelopen zaterdagmiddag een zeer gemotiveerd Ropta Boys. Er stond een hecht team wat voor elkaar wilde werken zonder te morren. Een zeer positieve middag met veel lof voor het jonge team met nestor Arend Castelein als positief sturende leider. Als Ropta Boys deze instelling kan vasthouden moet er rekening met dit jonge team worden gehouden in 4e klasse B.

Sterke eerste helft.

Een sterk begin van Ropta Boys aan deze wedstrijd leverde veel balbezit op voor Ropta Boys. Tegenstander de Lauwers liet zich min of meer gedwongen zakken en zocht doelbewust de counter op in de eerste 25 minuten. Er was een duidelijk overwicht voor het thuis spelende Ropta Boys. Ondanks dit overwicht wist Ropta Boys weinig kansen te creëeren in de beginfase. Een klein kansje voor Geert Linthof en eentje voor de deze middag sterk spelende Meindert Meindersma waren de hoogtepunten. Doordat Ropta Boys zichzelf niet wist te belonen in die eerste 25 minuten was het de Lauwers die voorzichtig uit haar schelp kroop na de beginfase. De ploeg van trainer Gerlof Kootstra werd brutaler en begon beter te voetballen. De jonge Ropta Boys achterhoede werd hierdoor meerdere malen op de proef gesteld. Maar de youngsters Yorrick Elzinga en Rudi Torensma gaven eigenlijk geen krimp in het centrum. Ze werden overigens goed geflankeerd op de vleugels door Sander Braaksma en Jan Meindert Castelein. De Lauwers leek in de 31e minuut te kunnen scoren na een goede aanval, maar de spits stond nipt buitenspel. Een paar minuten later was het wel raak, maar nu voor Ropta Boys. Een schitterende steekpass van Geert Linthof op de goed lopende Willem Meinema betekende een super kans. De inzet werd in eerste instantie gekeerd door de Lauwers keeper en in tweede instantie schoot Willem opnieuw in en nu ging de bal via de kluts door toedoen van twee Lauwers speler in eigen doel. (1-0) Een op dat moment verdiende voorsprong die in de laatste 5 minuten van eerste helft nog hoger had kunnen uitvallen. In de 44e minuut werd een mooie aanval over links via Rudi Torensma op Meindert Miendersma op het laatste moment tot corner verwerkt. Deze corner bleek opnieuw gevaarlijk. De korte corner werd door Sander Braaksma panklaar gelegd op het hoofd van Arend Castelein. Zijn geplaatste kopbal verdween centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Ruststand: 1-0.

Tweede helft met pikstart.

De pikstart van Ropta Boys na rust deed de Lauwers uiteindelijk de das om. De tweede helft was pas drie minuten oud of de 2-0 lag in het netje. Een voorzet van Sander Braaksma werd losgelaten door de Lauwers keeper en viel precies voor de voeten van Willem Meinema. Dit buitenkansje kon hij niet missen, waardoor de stand werd verdubbeld zo vlak na rust. (2-0) Zelfs de 3-0 lag binnen de vijf minuten na rust voor het grijpen, maar de voorzet van Geert Linthof op Meindert Meindersma was net iets te hard om binnen te tikken. Toch liet de derde treffer niet lang op zich wachten. In de 57e minuut was het Geert Linthof die uithaalde van ongeveer 25 meter. Zijn schot leek houdbaar, maar de keeper van de Lauwers verkeek zich met als gevolg in doelpunt voor Ropta Boys. (3-0) Na dit doelpunt ebte het spel een beetje weg bij Ropta Boys. De Lauwers kreeg meer mogelijkheid om te voetballen en creëerde met de nieuwe spits sinds de rust veel gevaar voor het doel van invaller doelman Johannes de Groot. Een paar keer moest Johannes de Groot handelend optreden, maar in de 75e minuut was hij kansloos na een mooi schot in de uiterste hoek. (3-1) Na dit doelpunt kreeg Ropta Boys het even moeilijk toen er nog enige angst sloop in het spel van Ropta Boys. Een misverstand in de achterhoede leverde bijna de aansluitingstreffer op. Maar zover kwam het niet meer.  Na dik negentig minuten werd Ropta Boys op basis van meer durf en goede teamspirit beloond met drie mooie punten. Eindstand: 3-1.

Verder was er deze middag een grote pluim voor scheidsrechter G.J. Bakker van het Ameland. Hij floot een perfecte en foutloze wedstrijd. Hij was gewoonweg de beste man van het veld.