v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 45+ pakt het Najaarskampioenschap met ferve

Gerkesklooster/Stroobos – Er waren afgelopen vrijdagavond 24 oktober 2014 drie Ropta Boys supporters die de prestaties van Ropta Boys 45+ op waarde wisten in te schatten. Deze drie supporters, Gert van der Meulen, Klazien en Esther Turkstra, waren daadwerkelijk getuigen van het allereerste kampioenschap van Ropta Boys 45+. Dank voor jullie support.

Geen bestuursleden van Ropta-Boys, geen felicitaties, geen bloemen, geen foto, geen rondrit, geen aandacht, het was allemaal wat kaal dit eerste kampioenschap van Ropta Boys 45+. De waardering wordt misschien hier en daar wat gemist, maar de prestatie was afgelopen vrijdagavond weer top bij Ropta Boys 45+. Alle drie wedstrijden werden afgelopen vrijdagavond met goed voet bal omgezet in drie mooie overwinningen van 1-0,1-0 en 4-0. Geen enkel tegendoelpunt voor onze vaste keeper Marten Kooistra. Door deze drie overwinningen wist Ropta Boys 45+ uiteindelijk van de 12 gespeelde wedstrijden er 9 te winnen, 2 gelijk te spelen en 1 te verliezen. Een prestatie waar de “âldtsjes fan Ropta Boys” trots op mogen zijn. Niet iedereen van Ropta Boys 45+ kon aanwezig zijn afgelopen vrijdagavond, maar langs deze weg willen wij de afwezigen ook van harte feliciteren met dit kampioenschap.

Nu het wedstrijdverloop.

Ropta Boys 45+                                –              Grijpskerk 45+                 1 – 0.

Na enkele mindere wedstrijden in de twee voorgaande series was Ropta Boys 45+ gebrandt om meteen tegen concurrent Grijpskerk 45+ toe te slaan. Bij een gelijkspel  tegen Grijpskerk 45+ zou het kampioenschap een feit zijn voor Ropta Boys 45+. Wij stonden bij aanvang namelijk 6 punten voor op nummer 2 Grijpskerk 45+.  Maar Ropta Boys 45+ nam geen enkele risico en ging onder aanvoering van regisseur Andries Weidenaar vol voor de driepunter. In de beginfase waren er enkele kleine mogelijkheden voor Ropta Boys via spits Arnold Nutma, maar deze troffen geen doel. Halverwege de wedstrijd werd een aanval van Grijpskerk 45+ onderschept. De omschakeling van Ropta Boys 45+ was razendsnel. Andries Weidenaar speelde Arnold Nutma aan. Arnold behield het overzicht en gaf een perfecte assist op de meegelopen Wiebe Dijkstra. Ondanks dat Wiebe de bal eigenlijk niet wilde hebben,  schoot hij wonderschoon raak via een keihard diagonaal schot. De Grijpskerk 45+ keeper stond erbij en keek ernaar.  Hij heeft de bal alleen gehoord. Een wereldgoal van Wiebe Dijkstra. (1-0) Na dit doelpunt probeerde Grijpskerk 45+ het nog wel, maar Ropta Boys 45+ behield het overzicht en het betere spel en wist de wedstrijd professioneel  uit te spelen. Door deze winst was het kampioenschap een feit.

GSVV 45+                           –              Ropta Boys 45+                                0 – 1.

In deze wedstrijd had Ropta Boys 45+ iets recht te zetten. De vorige keer werd van deze ploeg als enigste verloren in deze competitie. Net als in voorgaande wedstrijd startte Ropta Boys goed. GSVV werd meteen onder druk gezet. Dit resulteerde meteen in kansen.  Één van deze kansen werd benut door Arnold Nutma, waardoor Ropta Boys 45+ op de gewilde 0-1 voorsprong kwam tegen deze goede tegenstander. Na dit doelpunt begon GSVV beter te voetballen en kreeg nog voldoende kansen op de gelijkmaker. Maar verder dan een keihard schot op de lat kwam de thuisploeg niet. Via de counter kreeg Ropta Boys 45+ nog enige mogelijkheden om de stand te verdubbelen, maar de GSVV keeper stond verder succes voor Ropta Boys 45+ in de weg. Maar opnieuw winst voor het gretige Ropta Boys 45+.

Ropta Boys 45+                                –              Buitenpost 45+                                4 – 0.

De allerlaatste wedstrijd van deze najaarscompetitie werd een gala voorstelling van Ropta Boys 45+. Vanaf het begin domineerde Ropta Boys 45+. Dit dominante spel resulteerde snel in doelpunten. Door een foutieve terugspeelbal kreeg Arnold Nutma een cadeautje om Ropta Boys op voorsprong te schieten. (1-0) Na deze openingstreffer ging het snel. Via een vlot lopende aanval werd Roel Sikkema aan de rechterkant in scoringspositie gebracht. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal met zijn ijzersterke linkerbeen binnen voor de 2-0. De derde goal was opnieuw fraai. Nu was het harde lage voorzet van Wiebe Dijkstra die door Piet Torensma werd binnen getikt voor de 3-0. Na dit doelpunt kwamen er meer kansen om de voorsprong uit te breiden. Helaas ketste een hard schot van Wiebe Turkstra af op de lat en was een mooie lob van Piet Torensma niet hoog genoeg om de Buitenpost 45+ keeper te verschalken. Frans Sijtsma kreeg nog een niet te missen kans die hij toch miste voor open doel. Buitenpost 45+ zette hier bitter weinig tegenover. Het slotakkoord was opnieuw voor Ropta Boys 45+. Een geheel uitgespeelde aanval werd uiteindelijk door Geert van Wieren binnen geschoten voor de  4-0 overwinning. Het feest was compleet. Ongeslagen in deze drie wedstrijden en geen doelpunten tegen. Een waardig en terecht kampioenschap was een feit.

Met dank aan de spelers Arnold Nutma, Andries Weidenaar, Piet Torensma, Marten Kooistra, Theunis Linthof, Gerard Torensma, Geert van Wieren, Wiebe Dijkstra, Sjaak van der Vorst, Roel Sikkema, Frans Sijtsma, Wiebe Turkstra, Jappie de Vries en Jan Torensma werd dit kampioenschap behaald.

De definitieve eindstand:

1 Ropta Boys 45+1    12    9   2    1    29    28    6
2 Grijpskerk 45+1    12    5   3    4    18    27  17
3 GSVV 45+1    12    4   3    5    15    17  20
4 Buitenpost 45+1    12    0   4    8     4     9  38

 

Verder is het na gedane arbeid even rusten voor Ropta Boys 45+. Begin volgend jaar gaan wij hopelijk opnieuw vlammen in de voorjaarscompetitie.

Jan Torensma.