v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 45+ kijkt met veel plezier terug op deelname copa ropta

Easternijtsjerk – Wat een feest en wat bezit de v.v. Ropta Boys een organisatie talent. Allereerst wil ik mijn bewondering uitspreken voor de leden van de organisatie. Er is door jullie groots uitgepakt op het lustrum toernooi van de Copa Ropta. Het was allemaal grandioos voor elkaar. Alles liep gesmeerd en op rolletjes. Uren, dagen en weken hebben jullie met elkaar gewerkt om als kleine vereniging groots uit te pakken. Het 5e Prima Personeel Copa Ropta toernooi werd dankzij jullie inzet en met behulp van veel vrijwilligers en sponsors een groot succes.

 
Dank daarvoor, namens de Ropta Boys 45+.
Wij, als Ropta Boys 45+, waren zeer content dat wij mochten meedoen aan dit spektakel. Onze deelname ging vooral gepaard onder de uitspraak van Pierre de Coubertin, de olympische gedachte.
Namelijk: ” Meedoen is belangrijker dan winnen”. Natuurlijk deden wij onze uiterste best om goed voor de dag te komen. Maar tegen jongens die soms meer dan 30 jaar jonger zijn is het moeilijk om ons staande te houden. Maar met veel plezier hebben wij onze 5 poule wedstrijden gespeeld en niet onverdienstelijk. In deze sterke poule, waar uiteindelijk de winnaar Ropta Boys 1, uit tevoorschijn kwam werd Ropta Boys 45+ voorlaatste. Ropta Boys 45+ wist zelfs één wedstrijd te winnen. De uiteindelijke resultaten van Ropta Boys 45+ staan hieronder weergegeven.

 
Ropta Boys 45+ – VCR 1 1 – 5.
Een stroef begin. Ropta Boys 45+ moest in de beginfase wennen dan het hoge tempo. Maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het beter. Via een prachtige combinatie tussen Arnold Nutma en Andries Weidenaar wist laatstgenoemde de eer te redden met een harde schuiver.

 
Ropta Boys 45+ – ’t Terpke 3 – 0.
In de tweede wedstrijd acteerde Ropta Boys 45+ sterk onder leiding van Frans Sijtsma. Via de nestor van ons team, Frans Sijtsma, werd er met twee schitterende doelpunten van hem afstand genomen van ’t Terpke. Keeper Marten Kooistra hield daarna zijn doel schoon en Ropta Boys 45+ wist zelfs in de slotfase de eindstand te brengen op 3-0 via een doelpunt van Geert van Wieren.

 
Ropta Boys 45+ – F.C. Kelderado 0 – 2.
In deze wedstrijd kon Ropta Boys 45+ knap mee doen, maar alleen op beslissende momenten was de tegenstander iets doeltreffender, waardoor er met klein verschil werd verloren.

Ropta Boys 45+ – Ropta Boys 1 0 – 8.
Tegen de latere winnaar was Ropta Boys 45+ een speelbal. Op alle fronten werd de ploeg voorbij gelopen. Het was tegenhouden en de schade te beperken, ondanks dat de ploeg toch een paar kleine mogelijkheden kreeg om de eer te redden. Gelôkkich krieg oanfieder Kees Kool fan Ropta Boys 1 rêst yn dizze wedstriid, om’t oars de skea foar Ropta Boys 45+ net te oersjen wie.

 
Ropta Boys 45+ – Blauw Wit’34 1 – 7.
De stijfheid speelde parten in deze wedstrijd. Tussen de wedstrijden door moest er natuurlijk worden gewacht. Dit is niet in het voordeel van de “oude en stijve spieren” van de spelers. Maar ook in deze wedstrijd kreeg Ropta Boys 45+ kansen, maar soms het duurt het iets te lang waardoor kansen gaan verloren. Toch wist Arnold Nutma in de slotfase de eer te redden, waardoor Ropta Boys 45+ met een gerust en voldaan gevoel de arena kon verlaten.

 
Dit met dank aan de spelers Marten Kooistra, Wiebe Turkstra, Geert van Wieren, Piet Torensma, Andries Weidenaar, Theunis Linthof, Frans Sijtsma en Arnold Nutma.
Conclusie: Een mooie afsluiter van het seizoen 2017-2018 kon Ropta Boys 45+ zich niet wensen. Nogmaals dank aan de organisatie van de 5e Copa Ropta en wij solliciteren nu alvast naar een nieuwe uitnodiging voor de volgende Copa Ropta 2019.
Jan Torensma