Ropta Boys 3 verliest na rust van Be Quick 5

Oosternijkerk- Het was voor zowel Ropta Boys 3 en Be Quick 5 de eerste wedstrijd van het seizoen. RB 3 begon goed en was in de beginfase enkele keren op de helft van de tegenstander om wat speldenprikjes uit te delen. Hierna moesten de groen-gelen terug. Be Quick liet de bal wat makkelijker rondgaan. Na 25 minuten werd het dan ook 0-1. RB bleef na deze treffer de tegenstander opvangen op eigen helft, loerend op een opening. Die werd in de 44e minuut gevonden: Simon Jan Mol schoot beheerst binnen oog in oog met de keeper. In de 46e minuut leek Be Quick door een slippertje achterin bij Ropta Boys nog op voorsprong te komen voor rust, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Be Quick die met goed positiespel de bal liet rondgaan, Ropta Boys terug op eigen helft om de gelederen gesloten te houden. Dit slaagde lange tijd, maar nu begon het gebrek aan conditie de boys op te breken. De ruimtes voor Be Quick werden groter en daar wist men wel raad mee. Het is aan het uitstekende keeperswerk van Rinze Visser te danken dat de score niet hoger uitviel. En zo bleef de teller steken op 3 doelpunten voor de gasten in de tweede helft. Eindstand: 1-4