Ropta Boys 3 speelt een memorabele wedstrijd tegen VVT 3

Twijzelerheide – Het woord memorabel betekent dat iets indruk heeft gemaakt dat je nog heel lang zult onthouden. Deze betekenis is helemaal van toepassing op de wedstrijd van afgelopen zaterdagmiddag tussen VVT 3 en Ropta Boys 3. Het werd een wedstrijd waar alles in zat voor beide ploegen. Uiteindelijk ging Ropta Boys 3 met de volle winst aan de haak door een wereldgoal van A-junior Meindert Meindersma. Vermeldenswaardig is nog dat deze prachtige wedstrijd werd geleid door twee hele goede scheidsrechters. Twee, ja twee, want in de rust hebben we van scheidsrechter gewisseld zoals vooraf was afgesproken met VVT.

Dramatische start Ropta Boys 3 in eerste helft.

De uitdrukkelijk waarschuwing van de leider om een keertje vanaf minuut één te beginnen, waren woorden zonder resultaat. Want na precies 8 minuten op de klok  stond Ropta Boys 3 achter met 2-0 en had Marten Kooistra op formidabele wijze een strafschop gestopt van Riemer Dorenbos. Een begin om van te janken. Drie dikke persoonlijke fouten gingen vooraf aan deze twee doelpunten en het veroorzaken van een terechte penalty. Het werd zelfs nog erger, want binnen 20 minuten spelen was het opnieuw raak voor de koploper uit onze competitie, VVT3. Opnieuw werden we omspeeld of stonden we te slapen. (3-0) Om eerlijk te zijn had ik als leider geen enkele vertrouwen meer in Ropta Boys 3 voor een goede afloop van deze wedstrijd. Op het moment van de 3-0 was het hopen dat de dubbele cijfers niet zou worden gehaald door VVT 3. Maar tijdens mijn gedachten was het plotsklap raak voor Ropta Boys door een doelpunt van Sietze Verbeek op goed aangeven van Jappie de Vries. (3-1) Ondanks deze tegentreffer werd de hoop weer meteen de grond ingedrukt door opnieuw een weergaloos doelpunt van de nummer 8 van VVT. (4-1) Ondanks deze dramatische start van de eerste helft krabbelde Ropta Boys 3 in het laatste kwartier van de eerste helft uit het dal. Want na een dik halfuur was het opnieuw Sietze Verbeek die de stand met zijn tweede doelpunt naar 4-2 schoot. Door dit doelpunt kwam het geloof in eigen kunnen en onder aanvoering van Jan Ernst Meinsma weer boven bij Ropta Boys 3. Dit geloof in eigen kunnen leverde vlak voor rust de aansluitingstreffer op van Jan Ernst Meinsma op aangeven van Sietze Verbeek. (4-3)  Met deze stand brak de rust aan. Een zeer behoorlijke ruststand voor Ropta Boys 3 na een dramatisch slecht begin.

Tweede helft met wereldgoal als afsluiter.

Door de afwezigheid van enkele vaste spelers bestond onze reservebank de eerste helft uit 4 A-junioren. Meestal spelen wij met drie wissels, maar doordat er in communicatie iets fout was gegaan waren het er vier. Dat deert Ropta Boys 3 niet, want een ieder speelt sowieso een helft. Dus met 4 verse krachten begon Ropta Boys 3 uitmuntend aan de tweede helft. De start was nu wel sterk te noemen. Ropta Boys trok het initiatief naar zich toe met resultaat. Want na ongeveer 5 minuten spelen lag de gelijkmaker in de touwen. Opnieuw was het Sietze Verbeek die op aangegeven van Willem Meinema zijn derde treffer aantekende voor Ropta Boys 3. (4-4) Maar Ropta Boys 3 kon helaas niet lang genieten van deze gelijkmaker. Want de uitblinkers aan VVT 3 kant, de heren Riemer Dorenbos en de nummer 8, wisten elkaar bijna blindelings te vinden. Een voorzet van links door Riemer Dorenbos werd bij de tweede paal binnen geschoten door de nummer 8 van VVT 3. (5-4) Ook na deze achterstand wist Ropta Boys zich te herpakken. Met de snelheid van de voortrefelijke A-junioren Rudi Torensma, Willem Meinema, Winand Dijkstra en Meindert Meindersma bleef Ropta Boys gevaarlijk. Maar de kansen waren er over en weer. Het was Winand Dijkstra die met een werkelijk schitterende blok tackle erger voorkwam voor Ropta Boys 3. Gezien het wedstrijdbeeld kon er aan beide zijden nog doelpunten vallen. Maar uiteindelijk trok Ropta Boys 3 deze vreemde en spannende wedstrijd naar zich toe. Na een dik half uur in de tweede helft was het Meindert Meindersma die het overzicht hield en de bal na een solo over rechts keurig breed gaf op Sietze Verbeek . Sietze Verbeek wist wel raad met deze kans en scoorde de gelijkmaker en zijn vierde doelpunt voor Ropta Boys 3. (5-5) Met deze geweldige stand brak nog een spannend kwartiertje aan voor beide ploegen. De winnende goal hing gewoon in de lucht, maar voor wie was volstrekt koffiedik kijken. Sietze Verbeek kreeg nog een 100% kans op zijn vijfde doelpunt, maar deze werd gemist. Rudi Torensma werd onderuit geschoffeld door en VVT-er, die terecht 5 minuten naar de kant moest. VVT3 raakte nog een keertje de paal, waardoor beide partijen helemaal in evenwicht waren in de slotfase. Maar dan komt voor Ropta Boys 3 minuut 88 van deze wedstrijd. Een afgeslagen aanval van VVT 3 komt voor de voeten van Willem Meinema. Willem behoudt het overzicht en stuurt Meindert Meindersma de diepte in. De uitkomende keeper van VVT weifelt met uitkomen en deze wijfeling werd hem fataal, want Meindert Meindersma schoot de bal vanaf de rechterkant (vanaf ongeveer 30 meter) met een boog over de keeper in de goal. Een beauty van een goal en tevens de winnende goal in deze toch echt knotsgekke wedstrijd. (5-6)

Conclusie: De winst was na 20 minuten mijlen ver weg, maar door niet opgeven en met behulp van de jeugd zonder de anderen tekort te doen was fantastisch. Een wedstrijd die alles had wat het spel voetbal zo leuk maakt. Deze keer werd de wedstrijd beslist door een wereldgoal van ons. Maar de winnaar had ook zeker VVT 3 kunnen zijn. Hoe je het ook went of keert, het was een waar voetbal spektakel op sportpark “de Heide” te Twijzelerheide. Eindstand: 5-6.