Ropta Boys 3 laat winst liggen tegen Oostergo 3

Oosternijkerk – Ropta Boys 3 heeft dit seizoen veel pech. Naast de pech is het scorend vermogen onvoldoende gezien de vele mogelijkheden die wekelijks worden gecreëerd door Ropta Boys 3. Afgelopen zaterdagmiddag werden beide gecombineerd, pech en scorend onvermogen, met als gevolg een onterechte nederlaag gezien het spelbeeld. Zoals vaker aangehaald draait voetbal niet om wie het meeste balbezit heeft tijdens een wedstrijd. Het draait sinds mensenheugenis alleen om doelpunten. Dat deed Ropta Boys 3 veel minder dan Oostergo 3, met als gevolg een slecht te verteren nederlaag.

Gelijkwaardige eerste helft.

Ondanks dat Ropta Boys deze middag goed begon aan de wedstrijd ging het toch mis in het begin. De start was hoopgevend, want de allereerste vrije trap van Jack van der Vorst kwam op de lat en stuitte twee keer naar onderen vóór of achter de doellijn. Dit was moeilijk te constateren voor een ieder. In ieder geval liet scheidsrechter Albert van der Vliet doorspelen, waardoor Oostergo ontsnapte aan een achterstand. Ondanks dit goede begin van Ropta Boys was het Oostergo die een counter perfect wist af te ronden. Over links had een Oostergo speler een vrije door tocht. Deze speler hield het overzicht en gaf de bal breed voor een intikker. (0-1) Na dit doelpunt was Ropta Boys de kluts kwijt. Er werd niet meer gevoetbald. Veel lange ballen, groot veld en nogal onnodige balverlies. Zo werd een aanval na 20 minuten half weggewerkt uit de Ropta Boys verdediging. Deze viel met stuit precies voor de voeten van een Oostergo speler. Deze speler schoot vanaf 20 meter fraai binnen, achter de kansloze Ropta Boys keeper Marten Kooistra. (0-2) Opnieuw een vroege achterstand, zoals vaker dit seizoen. Toch was het Ropta Boys die de wedstrijd weer oppakte. Er werd weer gevoetbald en er kwamen opnieuw mogelijkheden en één hele grote kans. Uit een mooie aanval wist Yme Braaksma de bal op zij te leggen voor de aanstormende Theun Bouius. Alleen voor de keeper schoot Theun Bouius op het lichaam van de goed uit zijn doel komende Oostergo keeper. Verder waren er nog afstandsschoten die eigenlijk een gemakkelijke prooi waren voor de Oostergo keeper.  Er werd aan beide kanten goed gestreden, maar er werd voor rust door beide niet meer gescoord. Ruststand: 0-2.

Tweede helft éénrichtingsverkeer.

De gehele tweede helft speelde zich af op de helft van Oostergo. Ropta Boys kwam furieus uit de kleedkamer en wist heel snel de aansluitingstreffer te scoren. Vanaf links gaf Hillebrand Tanja een perfecte voorzet op de inkomende Theun Bouius. Wat in eerste helft niet gebeurde, gebeurde nu wel. Theun tikte de bal keurig binnen voor de 1-2. Na deze treffer geloofde Ropta Boys weer helemaal in zichzelf in ging goed door. Veel corners werden er gecreëerd. Uit één van deze corners kopte Jaap Wiep Torensma op de lat. Dat was voor de tweede keer pech. De derde keer pech kwam en paar minuten later, want nu was het Theun Bouius die vanaf 16 meter de lat raakte boven de Oostergo keeper. Ondanks de pech bleef Ropta Boys overheersen, maar één moment van onoplettendheid en eigenlijk de eerste keer en de enigste keer dat Oostergo in de buurt van keeper Marten Kooistra kwam was raak. (1-3) Maar ook na deze tegenslag ging Ropta Boys uitstekend verder. Dikke kansen en mogelijkheden van Theun Bouius, Jaap Wiep Torensma en Hillebrand Tanja werden teniet gedaan door een blok Oostergo verdedigers en een goede sluitpost. Toch was het Jan Ernst Meinsma die 20 minuten voor het eindsignaal de 2-3 aantekende uit de zoveelste corner van Ropta Boys. Na deze goal was het alles of niets voor Ropta Boys. Het werd uiteindelijk niets, omdat Oostergo met kunst en vliegwerk op de been bleef tegen het moeizaam scorend Ropta Boys 3.

Conclusie: Ropta Boys 3 verdiende deze middag veel meer dan een nederlaag tegen Oostergo 3. De winst van Oostergo 3 kwam tot stand via het scorend onvermogen van Ropta Boys 3. Niet alleen tegen Oostergo, maar eigenlijk de gehele eerste competitiehelft was dit een manco. Veel wedstrijden werden verloren met maar één doelpunt verschil. Na deze wedstijd breekt de winterstop aan en kan Ropta Boys zich vrij lang voorbereiden op de tweede serie wedstrijden van 10, waarin hopelijk meer punten zullen worden vergaard dan in de eerste 10 wedstrijden.  Eindstand: 2-3.