v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 wint met vereende krachten van angstgegner BCV 3.

img_8152

Cabaret, een woord dat door de jaren heen diverse betekenissen heeft gekregen. Zo wordt het als een meubeltje met likeurstel beschreven en kan het ook een eet- of spijshuis zijn. Cabaret is voor mij vooral humor. Het is een fenomeen welke over terug te vinden is. Herman Finkers, Bert Visscher of Jochem Myer. De gemiddelde Nederlander somt binnen enkele tellen een aantal bekende cabaretiers op. Ze zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij. Het zijn de personen die maatschappelijke thema’s op hun eigen manier belichten en hierdoor soms de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Cabaret heb je in alle soorten en maten. Je hebt maatschappijkritisch cabaret, hierbij analyseert de cabaretier op eigenzinnige wijze actuele, maatschappelijke en politieke gebeurtenissen. Daarnaast heb je ook nonsens, een stijl waarbij de grappenmaker onzinnige en absurde verhaaltjes vertelt en daarnaast idiote typetjes speelt.

 

Nu is het zo dat de verslagen van ons vlaggenschip in grote getale wordt gelezen. Niet alleen de mensen met een groengeel hart volgen de avonturen van de selectie van Boskamp, nee ook ver daarbuiten worden de belevenissen van het gezelschap gevolgd. Het is een manier waarop wij ons kunnen uiten naar onze tegenstanders, maar ook een manier om RoptaBoys als club op de kaart te zetten. Ons opleidingsteam, alias het 1e elftal, verdiend natuurlijk ook alle roem want zij spelen op het hoogste niveau binnen onze vereniging. Nou hoogste niveau, eigenlijk is dat niet helemaal waar. Qua niveau voetballen we op een vergelijkbaar niveau, maar laten we hier verder maar geen woorden over vuil maken. We ontvangen veelal positieve berichten van tegenstanders, clubmensen en andere belangstellenden. De verslaglegging gebeurt op een andere manier waarbij af en toe clubs, spelers en andere aanwezigen in het zogenaamde zonnetje worden gezet. Het blijkt dat niet iedereen gediend is van de scherpzinnige opmerkingen of omschrijvingen van de wedstrijden. Via deze weg wil ik dan ook een ieder meegeven dat alles met een knipoog wordt geschreven. Natuurlijk kan het zijn dat ik als schrijver af en toe over de schreef ga, maar laten we niet op elke slak zout leggen. Niet alleen tegenstanders worden soms vernederd, ook de eigen selectie en entourage wordt met grote regelmaat op een bijzondere manier beschreven. Goed, dit zeggende te hebben neem ik u razendsnel mee richting de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

img_8153 

Na de verdiende nederlaag in de Westereen was er afgelopen week geen paniek binnen het technisch hart van het vlaggenschip. Een verliespartij hoort er immers bij en nadat Boskamp een aantal spelers op het matje had geroepen kon er zaterdag aangetreden worden tegen ‘angstgegner’ BCV 3. Een ploeg waartegen we het traditioneel lastig hebben. De elf gladiatoren waren hier ook van op de hoogte en met vereende krachten werd de tegenstander uiteindelijk overwonnen. Nadat de kruiddampen na 90 minuten voetbal waren opgetrokken, stond er een 3-2 overwinning op het scorebord. De start van de thuisploeg was dreigend. Al vrij snel kwam Penny, na een goede combinatie met Mooibroekje, een op een te staan met goalie. In kansrijke positie schoot Penny, alias de Duitse student, de bal voorlangs. Niet veel later redde de roodwitte keeper op een vrijetrap van Klazovic. Rond de 20e minuur kwamen de gasten op voorsprong. Rommelig uitverdedigen werd keihard afgestraft door de nummer drie van de Burgummers, 0-1. Vervolgens waren het de knapen van Boskamp die de druk opvoerden. Willem zijn schot was nog een eenvoudige prooi voor de keepert, even later moest hij capituleren. Na een aanval over verschillende schijven kwam de bal bij Klazovic terecht, zijn diagonale schot in de rechterbenedenhoek was onhoudbaar, 1-1. De mannen op het veld roken bloed en zetten volle bak door. Een vieze overtreding op Willem betekende wederom een vrijetrap, nu aan de rand van de zestien meter. Klazovic zijn schot werd slecht verwerkt, Penny komt door maar wederom komt de keeper als winnaar uit de strijd. In het vervolg van de 1e helft vielen er nog kansen te noteren voor de Butcher die de bal op de lat deponeert (na een technisch hoogstandje), schot van Klazovic en een aantal mogelijkheden waarbij teamgenoten in vrijstaande positie over het hoofd worden gezien. BCV wordt in deze periode sporadisch gevaarlijk en met een 1-1 ruststand worden de kleedboxen aangedaan.

img_8154 

In de 55e minuut brengt Dranko de thuisploeg op voorsprong. Een afgeslagen corner komt voor zijn voeten terecht en met zijn rechtervoet ramt hij de bal in de kruising. Lang kan het vlaggenschip niet van deze voorsprong genieten. Vanuit een corner weet BCV op vakkundige wijze naar de 2-2  te counteren. Boskamp en Remy zagen het allebeide met leden ogen aan. Er ging verschrikkelijk veel mis bij deze hoekschop. Geen spelers voor de afvallende bal, maar wel een vijftal spelers die gezellig in de zestien stonden te sjansen met de vrouwtjes achter de goal. Toen vervolgens de gasten als hazen richting de goal van Badslipper vlogen waren ook weinig spelers die ook maar aanstalten maakten terug te verdedigen. De verdediging kon in ondertal deze aanval niet onschadelijk maken. Logisch was het dan ook dat er enige irritatie ontstond. Je kunt de Burgumers natuurlijk nageven dat ze nog sneller bij de goal waren dan dat de gemiddelde alcoholist bij zijn bier is, toch had er op z’n minst een sprintje richting eigen speelhelft getrokken kunnen worden. Uiteindelijk gebeurde dit sprinten ook, maar pas nadat scheidsrechter Dijkstra op zijn fluitje floot voor de 2-2. Op dat moment wisten de koters niet hoe snel ze zich bij de middenstip moesten melden. Wederom moest het team van Boskamp en Remy op zoek naar een voorsprong, en deze liet niet lang op zich wachten. Na een goede aanval over links, belandde een voorzet op de arm van de verdediger. De leidsman wees resoluut naar de penaltystip, want de handsbal vond plaats binnen de beruchte zestien meter. Dranko nam zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk raak, 3-2. In de uitwedstrijd miste hij trouwens nog op jammerlijke wijze. In de tussentijd kwam Keimpe in het veld voor de Butcher, en met een van zijn eerste acties wist hij zijn tegenstander te dollen en de bal boven op de lat te lepelen. Even later wordt hij in geheel vrijstaande positie over het hoofd gezien door Jimkesma, die hierdoor een uitgelezen kans op de 4-2 laat zitten.

img_8158 

In de laatste tien minuten van de wedstrijden maken beide teams nog jacht op een goal. BCV denkt te kunnen scoren, ware het niet dat de Badslipper in zijn vijfmeter gebied op onreglementaire wijze wordt gehinderd. Ook een mooi uitgevoerde schwalbe door een van de voorwaartsen van de gasten wordt niet beloond door de man in het zwart. Aan de andere kant weten de aanvallers ook niet meer het net te vinden, waardoor de wedstrijd in een verdiende 3-2 overwinning eindigt. De goedheiligman was ook nog even langsgeweest en had de selectie getrakteerd op een lekkere koude Hertog Jan in de schoen. Deze werd met groot genoegen burgemeester gemaakt en op gepaste wijze werd de goedheiligman bedankt. Sommige spelers richten zich op Willem, aangezien sommige spelers van onze selectie denken dat hij Sinterklaas vrij goed kent. Traditiegetrouw laten we deze jongens nog even in hun waan, en ook Willem speelde in deze situatie zijn rol met verve, chapeau.

Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In Dokkum wacht dan de wedstrijd tegen BeQuick 3, welke om 12:30 wordt gespeeld.

 

Overige uitslagen:

 

Blauw Wit ’34 4  – Zwaagwesteinde 2  3-4

Foarut 2  – Be Quick Dokkum 3  0-2

VIOD 2   – Rijperkerk 2   1-1

Leovardia 2  – Lions’66 2   Gestaakt