v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 wint geflatteerd van Broekster Boys 3

Broek 3 – Ropta 2

 

Zaterdag was het eindelijk weer zover, we mochten weer voetballen om de knikkers. Na een week van bier zuipen en feesten werd afgelopen week het overtollige biervocht en zweet uit de lichamen van de goddelijke strijders van het 2e elftal getraind. Onder de harde hand van dhr. Tanja werden de manschappen afgebeuld zoals nooit tevoren.

 

Maar goed, Broekster Boys 3 was afgelopen zaterdag onze tegenstander. Van te voren wisten we dat het een nieuw prestatiegericht elftal was dat naar alle waarschijnlijkheid in het rood/zwart zou aantreden.  Het bleek een mix te zijn van 2e en 3e selectiespelers, die iedere week in een wisselende samenstelling voetballen in de loodzware 3e reserveklasse. Nadat de gehele selectie traditiegetrouw later op bestemming aankwam dan afgesproken werd de opstelling bekend. Voor alle duidelijkheid, de volgende elf moesten de klus gaan klaren: Remco, Jacob, Bompa, Penny, Riel of Jan, Bean, Binkey, Jimkesma, Mustafa, de Likker en Klaas. De bank werd opgevuld met Jietze Wong, Joran, Jan en Meindert.

 

De eerste helft waren wij toch wel de onderliggende partij, de Broek combineerde er op los en veel spelers van Ropta haalden niet het niveau wat Hillebrand van ons eist. De Likker had aan het einde van de eerste helft een halve marathon gelopen, Bean kon beter van de bal afblijven dan dat hij deze aanraakte en Riel was halverwege de 1e helft Jan al kwijt. Daarbij kwam dat de roodzwarten halverwege de 1e helft op een 1-0 voorsprong kwam. Een lange bal van de centrale verdediger kwam pardoes achter de verdediging te liggen en de nummer 8 van de Broek legde het leren speeltuig achter Remco in de goal. De mannen uit Damwoude en omstreken roken bloed, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen zij niet. Het combineren achterin lukte prima, maar de eindpass ontbrak nog weleens bij de gastheren. Overigens kwam Ropta ook enkele keren dreigend door, maar de kansen werden onzorgvuldig uitgespeeld en hierdoor hield de keeper van 1.50 gemakkelijk de nul. Na een slechte 1e helft blies de scheidsrechter op zijn fluit en liepen de spelers achter hem aan alsof hij de rattenvanger van Hamelen was.

 

In de rust bleef De Likker in de catacomben achter, zijn positie werd overgenomen door Meindert. Dit bleek een meesterzet te zijn. Meindert zorgde hoogstpersoonlijk voor de 1-1 door de bal over kleine keeper van de Broek te lobben. Prachtige goal, en opeens geloofde Ropta er weer in. Dit bleek ook voor de Broek het sein te zijn om een tandje bij te zetten. In deze fase hield Remco ons met fantastisch keeperswerk op de been, waarbij Penny hem eeuwig dankbaar mag zijn. Zijn terugspeelkopbal werd met een fantastische reflex van Remco uit de goal geranseld. In de tussentijd was Jietze Wong in het veld gekomen voor de moegestreden Klaas, en dit bleek het (meester)zetje te zijn waar het vlaggenschip naar op zoek was. De tandem Jietze en Meindert was te machtig voor de roodzwarten en binnen no-time zorgde Meindert, na twee keer een assist van Jietze, ervoor dat Ropta op een 1-3 voorsprong kwam. Twee prachtige goals, en als toegift voor de meegereisde supporters zorgde Jimkesma voor de 1-4. De uitslag was enigszins geflatteerd, maar het was goed om te zien dat een strijdend Ropta de drie punten meenam naar de Fiver. Volgende week mogen we aantreden tegen de Harekieten van Harkemase Boys 3, weer een tegenstander van formaat.  Dit zal onze eerste thuiswedstrijd zijn, kom dan ook allen om de afdankertjes van het 1e elftal en de talenten van de toekomst te aanschouwen.

 

En dan nog dit, met betrekking tot het doucheklassement, geven wij de douches van BroeksterBoys een 6,1. Het water afkomstig uit de douches voelde aan als een gemiddelde hagelbui in hartje zomer.

Pluspunt daarentegen was het urinoir gevestigd in de douchecabine. De optie om staand te poepen is niet genomen, maar voor een doorgewinterde ‘staandpoeper’ zou het geen probleem moeten zijn. Al met al een krappe voldoende voor de Waldmannen. Nog terugkomend op de douches bij WTOC, hier wil je je huisdieren niet eens in wassen. Ouderwets, achterhaald, al met al een dikke onvoldoende, een 4,7.

 

Stand doucheklassement:

Broekster Boys: 6,1

WTOC: 4,7

Overige uitslagen:

V en V ’68 2 – Rijperkerk 2: 0-4

Harkemase Boys 3 – WTOC 2: 1-1

Friese Boys 2 – Dokkum 2: 1-4

VIOD 2 – BCV 3: 2-1