v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 verslikt zich in VIOD 2

Na afloop van iedere wedstrijd staat deze persoon centraal, in positieve dan wel negatieve zin. Eerlijk is eerlijk, de leidsman kan een wedstrijd maken of breken, maar hier komen we later op terug. Waar de fluitenier in het verleden goed te herkennen was aan zijn grafgravers zwarte outfit, lopen ze er vandaag de dag vaak bij als verdwaalde hippies. Fluorescerend geel, ossenbloed rood of pimpelpaars, zomaar een aantal verschrikkelijk provocerende kleuren die de dirigent van de wedstrijd kan dragen. Je kunt deze futloze outfits vergelijken met de verschrikkelijk blitse en modieuze voetbalschoenen die iedere talentloze voetballer inmiddels aan zijn voeten draagt. Een fenomeen dat ook zijn intrede doet binnen RoptaBoys en ook ondertussen het vlaggenschip heeft doen bereiken. Een afgrijselijk en schrikwekkend verschijnsel dat in de kiem gesmoord moet worden, want laten wij als club maar uniek blijven in ons doen en laten. Voetbal is recreatie en ‘wille’, en laten wij als liefhebbers en spelers van het vlaggenschip dit zo houden en laten we niet meedoen aan deze machocultuur.

Ropta Boys is sowieso een unieke club, waarbij onze arbiters zich over het algemeen onderscheiden van hun collega’s bij andere clubs. Waar zij in veel gevallen de eigen club boven de bezoekende ploeg prefereren, hebben wij de beschikking over objectieve arbiters. Scheidsrechters die vaker de zijde van de tegenpartij verkiezen boven de charmes van bijvoorbeeld de mannen van Boskamp. Deze zaterdag was het niet anders en dat roept zo nu en dan flinke irritatie op bij de heren van het vlaggenschip. Met name Penny was er afgelopen zaterdag flink ziek van, en hij heeft het overgrote deel van de avond troosteloos zitten lurken aan de biertjes van Jan de Hertog. Dit in tegenstelling tot de wilde verhalen die hij afgelopen donderdag op de bar flikkerde over jongen en gewillige dames. Deze donderdagavond introduceerde MooiHaar ook zijn nieuwe kledinglijn, en dat deed hij zoals we hem kennen, op zijn geheel eigen manier. Zichtbaar verrast toverde hij zijn uniseks boxer te voorschijn. Op het oog een doodnormale boxer, maar met een extra element. Sommigen noemen het een ventilatiegat, anderen een krabgat. Mooihaar noemt het de Glory Hole. Bij goed richten loopt de ontlasting er zonder problemen doorheen, en mocht je een gewillig iemand tegenkomen dan kan de uitgang ook als ingang dienen. Zichtbaar trots poseerde hij zijn paradepaardje aan zijn ploegmakkers en zag dat het goed was. Ook via Instagram stroomden de likes, hartjes en andere obscure reacties binnen en met name een dame uit de Walden was de Weg kwijt toen ze zag dat het fenomeen van het vlaggenschip aan de Weg timmert. Helaas legde hij zijn tegenstander van zaterdag geen stroobreed in de Weg en werd hij halverwege de 1e helft gewisseld….

Op de dag dat ons opleidingsteam zich voor de 2e keer in twee jaar in een nieuw presentatie/warming-up tenue hees, trokken wij ten strijde tegen de mannen die vooruitgang als doel hebben. De gasten starten deze competitie erg sterk, vielen ver terug maar lijken de stijgende lijn weer te pakken te hebben. Met een jong en energiek team ging men de strijd aan tegen de elf van Boskamp. Als vanouds stond de Badslipper op doel, Mooihaar, LytseHille, Bompa en Mini-Bean vormden de achterhoede. Daarvoor Willem, Penny en Mooibroekje die het middenveld moesten controleren en de voorhoede bestaande uit Klazovic, Jimkesma en TheButcher moesten ondersteunen. Vanaf de start had het vlaggenschip de bal en loerde VIOD op de counter. Nee deze wedstrijd geen druk zetten door de mannen van vooruitgang, maar op zijn Italiaans loeren op de omschakeling. Een strijdplan die met name de 1e helft wel dreiging opleverde. Na balverlies op het middenveld werd er razendsnel omgeschakeld. Een stift van de rechtsbuiten werd voor de lijn weggewerkt, maar de rebound was voor de watervlugge rechtsvoor Doede, 0-1. Hierna een sterke fase van de trotse koploper dat halverwege de 1e helft leidde tot de 1-1. Een goede aanval beland uiteindelijk bij Jimkesma die koelbloedig de gelijkmaker produceert. Vervolgens diverse aanvallende intenties, maar de keeper hield met kunst en vliegwerk zijn ploeg op de been. Net voor rust sloegen de geelgroene aanvallers toch toe. Een prachtige lange bal werd door Schone op waarde geschat, legde de bal breed op The Butcher, die vervolgens Schone bij de 1e paal bediend en hij liet de 2-1 aantekenen.

In de 2e helft een onveranderd spelbeeld, maar wel met de kanttekening dat er nogal wat onnodig balverlies werd geleden aan Ropta zijde. Toch waren er voldoende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar deze mogelijkheden waren niet aan de voorwaartsen besteed. Er is in het voetbal een regel wanneer jezelf de wedstrijd niet dood maakt, je uiteindelijk de deksel op de neus krijgt. Deze middag was het niet anders. Waar in de 2e helft al enige irritatie was ontstaan over het fluiten van de leidsman deze middag, escaleerde dit enigszins nadat hij net voor tijd naar de penaltystip wees. Een op het oog ongevaarlijke bal beland bij linksvoor, die via de kluts zijn tegenstander Willem weet te omspelen. Vervolgens wil hij op snelheid Bompa passeren, wat sowieso al gemeen is aangezien Bompa wel twee keer zo oud is als de speler in kwestie. Doordat Bompa zijn benen niet zo snel meer kunnen reageren dan als zijn hersens willen, tikt hij zijn tegenstander aan die maar al te gretig richting de grasplukken op het knollenveld duikt. De strafschop wordt onberispelijk binnen geschoten, waardoor er twee kostbare punten worden verspeeld. Zoals eerder aangegeven deed de strafschop nogal wat stof doen opwaaien wat ergens ook te maken heeft met de erbarmelijke staat van de zestienmeter. Ergens snap ik de frustratie en irritatie van de spelers, omdat gedurende de wedstrijd er vaak het gevoel heerst dat de tegenstander vaak iets meer mag uitdelen dan de thuisploeg. Toch is een gelijkspel beter dan verliezen, en zien we ook dat de Westereen met moeite zijn wedstrijden wint. Het beloofd een spannend slot te worden, waarbij wij als vlaggenschip hopen dat wij aan het langste eind trekken. Laten we de knop weer omzetten en de volgende wedstrijden weer laten zien dat wij de terechte koploper zijn van de 3e klasse.

Aangezien onze facebook pagina een gigantische aantrekkingskracht heeft op liefhebbers van het prachtige spelletje voetbal proberen wij via deze manier een ludieke actie op poten te zetten. Als team hebben wij niks te klagen, maar toch mist er nog iets binnen ons team. Iedere wedstrijd verschijnen we in prachtige presentatiepakken gesponsord door van Kammen en Makelaardij Roos. Hierdoor ontstaat een groengele tsunami die iedere wedstrijd te zien is welke de mannen van het 2e aandoen. Met name tijdens de thuiswedstrijden is de stamtafel het territorium van de mannen. Binnen no-time wordt de tafel onherkenbaar door de groen- en bruine flesjes die verorberd worden. Wie wil nou niet sponsor zijn van dit prachtige team? Nou, mocht je je als zzp’er, eenmanszaak of internationale onderneming iets missen in het leven en wil je je naamsbekendheid vergroten? Wordt dan sponsor van het vlaggenschip. Wij zoeken namelijk een ambitieuze maar bovenal gezellige sponsor die ons team kan voorzien van groengele voetbaltassen. Het levert je een prominente plek op binnen het groengele bolwerk. Iedere zaterdag ben jij als sponsor te zien van Dokkum tot Sexbierum. Kosteloos wordt je als sponsor genoemd in de beruchte en befaamde wedstrijdverslagen en mag je gratis deelnemen aan teamuitjes. Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend op met onze technische staf of een van de twintig hunks die het vlaggenschip rijk is.

Overige uitslagen:

Be Quick Dokkum 3 – BCV 3 1 – 6

Blauw Wit ’34 4 – AVC 2 0 – 2

Foarut 2 – Leovardia 2 1 – 4

Zwaagwesteinde 2 – Lions’66 2 3 – 2