v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 – V en V ’68 2

2016-03-23 19.28.4619 maart, een datum die sinds vorig jaar bij iedere speler van het vlaggenschip rood omcirkelt is. Dit had natuurlijk te maken met de heenwedstrijd tegen deze uitermate vervelende tegenstander, V&V’68. Een voetbalclub die eigenlijk al jaren een sta-in-de-weg is van RoptaBoys. In het verleden werd in dit was Garijp vaak het Waterloo voor RoptaBoys. Het 1e elftal promotie verspeelde er promotie en ook voor het vlaggenschip bleek het eind oktober schier onmogelijk om er te winnen. Terugkomend op deze wedstrijd was het gezien het spelbeeld wel erg bijzonder dat de drie punten in het ‘Sânmigers’ dorpje bleef. Drie afgekeurde doelpunten, twee niet verkregen penalty’s en twee lucky tegengoals zorgden destijds voor een 2-0 nederlaag. De trainer van de corrupte thuisclub voelde zich toentertijd de koning te rijk, want hij was de hoofdrolspeler die ervoor zorgde dat er drie doelpunten onterecht werden afgekeurd. Het is zo’n type die de gehele week zondigt, alles doet wat het geloof verbied, maar op de zondag vooraan in de kerk zit en daar de schijnheil uithangt tegenover de rest.

 

Goed, zaterdag stond dus de return op het programma. De gehele week werd er naar deze wedstrijd toegeleefd. Trainingen op het scherpst van de snede, iedere man/vrouw/kind of oudere met een blauw/wit tenue werd hardhandig uit één van de geel-groene dorpen gebonjourd en V&V stond deze week voor iets ander dan Vlug&Vaardig (dit is aan een ieder om zelf in te vullen). Als team was er de afspraak gemaakt om geheel alcoholloos de week door te komen, zodat we in topconditie waren om zodoende de tegenstander te kunnen vernederen.  Er was sprake van oorlogssfeer binnen het vlaggenschip, de woede en frustratie was van de gezichten af te lezen. Zwarte schmink onder de ogen, tribals werden op de arm getatoeëerd en Boskamp drillde ons zoals Hartman dat deed bij zijn mariniers in Full Metal Jacket. De gemiddelde filmliefhebber kent deze film natuurlijk wel, en met name de scènes met de drilsergeant zijn ondertussen legendarisch. Even een moment uit Boskamp zijn speech: ‘Today, you are players of the flagship! You’re part of a brotherhood. From now, until the day you die, every player is your brother! And remember this: Players die; that’s what we’re here for. But the players of the flagship lives forever, and that means you live forever! 

 

Met deze woorden werd de strijd aangegaan met deze corrupte tegenstander, met als doel: de bezoekers trakteren op een flinke oorwassing! Vanaf minuut één een dominant vlaggenschip die ieder duel won en bij vlagen goed voetbal liet zien. Rond de 15e minuut nam Klazoviç een corner, die uiteindelijk bij de 2e paal terecht kwam. Daar stond Walther-P5 die met een acrobatische actie de bal achter de keeper wist te werken. Het deed denken aan de goal van Zlatan tegen AZ in 2003/2004. Een Ajax-goal door een Kakkerlak, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hierna bleven de elf strijders doorgaan met druk zetten om zodoende de score verder uit te breiden. De tegenstanders hadden moeite om de bal op z’n minst 3 keer naar de juiste kleur over te spelen, en wanneer dit lukte volgde er vaak een pass richting het Oosternijkerker bos. Zo ook na een half uur. Nadat de rechtsachter andermaal de bal verkeerd raakte, schakelde het vlaggenschip razendsnel om. Een snelle ingooi belande bij Schöne, die opendraaide en met een boogbal de Likker wist te bereiken. De Likker nam de bal aan, zag de keeper komen, en lepelde de bal prachtig over hem heen, 2-0. Een meer dan verdiende voorsprong, waarbij wij geen hulp nodig hadden van de scheidsrechter. De trainer van de hekkensluiter van de competitie zag dit toch anders. Er werd volgens hem voortdurend tegen zijn team gefloten, iets wat niet eerlijk was. Voor de wedstrijd had hij nog geprobeerde de leidsman om te kopen, zij de overwinning, de leidsman een nieuwe auto. De nieuwe auto heeft de leidsman gekregen, zij de overwinning niet.

 

De 2e helft was qua niveau alles behalve hoogstaand. Voldoende kansen voor onder ander Cissé, Stoch en Jimkesma, maar het vizier van de heren stond niet op scherp. Halverwege de 2e helft kreeg de thuisclub een penalty toegekend, na een handsbal in de zestien. In deze wedstrijd werden handsballen gelukkig wel gezien. De Likker ontfermde zich over dit buitenkansje en ramde de 3-0 tegen het netje. Het vlaggenschip geloofde het wel, V&V was niet bij machte om maar een deuk in een pakje boter te schoppen en de leidsman was na 90 minuten kapot. Zo eindigde de wedstrijd rond kwart over twee en konden weer drie punten bijgeschreven worden.

Gezien de wedstrijd een dikverdiende overwinning. De achterhoede stond als een huis, er werd geen kans weggegeven. Jaap-Swiep en Riel-of-Jan hadden beide spitsen in de achterzak. Het is natuurlijk ook lastig voetballen tegen twee verdedigers met elk twee namen. Bij elke actie wist wel één van de heren met een voet, hoofd of ander lichaamsdeel de bal te ontvreemden. Zij zorgden ervoor dat de Badslipper en Penny een snipperdag hadden. Ook aanvallend was er voldoende dreiging. Nu is het zaak om dit door te zetten. Achteraf gezien voetballen wij een beetje zoals de havenslaven uit Rotterdam. Een erg goed begin van de competitie, een klein dipje en na de winterstop is niks meer van het goede voetbal over. Nu de technische staf is uitgebreid met Joran lijkt het erop dat we qua voetbal er iets op vooruit gaan, je zou hem dus kunnen vergelijken met Dick Advocaat. Ik denk dat hij er niet erg content mee is, maar mocht het zo uitpakken dan kunnen we wellicht nog een mooi slot van de competitie beleven.

 

Volgende week staat de lastige thuiswedstrijd tegen FrieseBoys op het programma. Met dezelfde instelling als afgelopen zaterdag, moet een overwinning tot de mogelijkheden behoren.  Helaas was het zaterdag niet alleen maar hosanna. Vorige werd het idee geopperd om Jan Douche als sponsor te strikken voor het douche-klassement. Er is zaterdagmiddag met Jan gesproken, maar deze ziet tot op heden af van de optie om zich te verbinden aan dit prachtige klassement. Wellicht dat we volgende week in nuchtere toestand het nogmaals kunnen bespreken. HarkemaseBoys staat nog ongenaakbaar bovenaan het klassement, Rijperkerk en Dokkum kunnen nog roet in het eten gooien maar wij verwachten niet dat beide clubs in de buurt komen van de Harrekieten. Dit betekent dat we aan het einde van het voetbalseizoen de uiteindelijke winnaar zullen verblijden met een bezoek en de prachtige trofee. Liefhebbers die dan wel willen sponsoren, dan wel meewillen naar de uitreiking van de beker, laat het ons weten.

WTOC 2 – Dokkum 2: 1-1

Rijperkerk 2 – BCV 3: 0-1

Be Quick 3 – Friese Boys 2: 0-4

Broekster Boys 3 – Harkemase Boys 3: 0-0