v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 tuigt kerstboom op met sierlijke overwinning op Zwaagwesteinde 3.

Oosternijkerk – Sint en Piet waren normaal gesproken al naar huis, maar bleven nog één dag langer, want Ropta Boys 2 speelde op zaterdag thuis.  De gulle man stond weer traditiegetrouw Ropta Boys 2 te volgen in de kou. Zijn enthousiasme was enorm, daarom dit verslag weer in dichtvorm. De Sint vind dat dit zo hoort, vooral als Ropta Boys weer heeft gescoord.

Klaas en Jenne Ljibbe kwamen vandaag toepasselijk met een kerstboomopstelling. Dit idee ontstond in een opwelling. Met een mannetje extra achterin begon RB met heel veel zin. Mustafa als glanzende piek in de voorhoede bleek achteraf toch het goede. De eerste kansen waren er voor de geelgroenen. Sander raakte de bal erg goed met zijn nieuwe voetbalschoenen. De bal ging met veel vaart naar de winkelhaak. Iedereen dacht; dit is raak! De bal werd echter net over de lat geduwd. De Westereen was bij deze gewaarschuwd. Uit de corner werd RB 2 weer zeer venijnig. De bal werd net overgetikt; het scheelde weinig. Het jonge team van RB 2 had hun schoentje elke avond braaf gezet. Dit was iets waar de Sint ook veel op had gelet. Ze toonden veel inzet, maar de Westereen werd door hun doelman steeds gered.

Ropta Boys 2 had het betere van het spel en won op het middenveld elk duel. De vrije man werd vaak gezocht. In de hoeken was steeds iemand aanspeelbaar en er werd gevoetbald met veel hartstocht. Kaatsen, opendraaien en snel inspelen, dat is wat de Sint graag wil zien.  Maar scoren is ook wel handig misschien. Dit is wat men weer naliet. Dit tot afgrijzen van Zwarte Piet. Yorrick was nog een keer heel erg dichtbij en kopte op de lat. Iedereen die de bal volgde dacht dat hij zat. Het ontbreekt dan wel eens aan geluk. Aan zoveel pech heb je natuurlijk geen ruk. Achterin stond alles waterdicht, op een klein slippertje na werd de verdediging van Ropta Boys 2 niet ontwricht. Men ging theedrinken bij een stand van 0-0.

De wedstrijd werd een kwartier onderbroken en in de rust werd er veel besproken. Want hoe kregen we nou meer rendement? Er moest wel gewonnen worden van deze naaste concurrent.

De tweede helft was RB veel doelgerichter. De druk werd hierdoor weer wat lichter. Andries is bijna net zo oud als Sinterklaas, maar speelde op het middenveld als een baas. Vele duels werden door hem gewonnen. Dit zijn voor een elftal belangrijke pionnen. Keimpe Jens kon na weer een goede actie vanaf links voorzetten. De verdediging wist hierna Zjene van Amsterdam niet van het scoren te beletten. Als beloning kregen beide heren in hun schoentje chocoladesigaretten. 1-0. Dit was een voorsprong die op het goede moment kwam, want hierna haalde RB pas echt zijn gram. Zwaagwesteinde was op zoek naar de gelijkmaker in deze kraker. Zoals een piek in de kerstboom blinkte Mustafa Omar vandaag weer uit. De verdedigers zaten de gehele wedstrijd hem al op de huid. Iedereen weet: Mustafa heeft in een wedstrijd altijd zijn moment. Hij was in deze wedstrijd weer een grote vent. Met zijn talent had hij met de bal het hele veld verkent, omspeelde de keeper efficiënt en scoorde; Klaas was weer zeer content en gaf een compliment. Hierna meteen een publiekswissel voor Omar. Hij was vandaag een belangrijk onderdeel van de spar.  2-0.

De stam van de boom, Johannes, stond vandaag redelijk te keepen. Maar hij zag toch een bal erin zwiepen. Een vrije trap werd over de muur knap binnengeschoten. Toen wilde men wel dat er snel werd afgefloten. Maar met nog tien minuten op de klok werd het billenknijpen. De verdediging en Johannes hadden de ballen gelukkig steeds na goed ingrijpen. Toch was er nog een cruciaal moment. De bal werd gevaarlijk strak voorgezet door de opponent. De spits van ‘de readsjes’ had de bal voor het inschieten, maar kon na zijn schot niet genieten. De bal werd nog net van de lijn gehaald. Dit heeft zich met nog maar een paar minuten op de klok in drie punten uitbetaald.

De Sint keek tevreden hoe de drie punten weer bij werden geschreven. Een belangrijke overwinning in de reserve derde klasse om te kunnen overleven. Ropta Boys  heeft nu een mooie marge van vijf punten op de onderste twee. Nu eerst winterstop en ons opmaken voor het kerstdiner.

Groeten van Sint en de geelgroene Piet.