Ropta Boys 2 toont zich veerkr88

Aangezien de vorige wedstrijd was afgelast was het alweer twee weken geleden dat de boys een wedstrijd hadden gespeeld. Helemaal vanuit Harkema kwam het tweede elftal van hun club naar het bolwerk ‘de Fiver’. De groen gelen zag in hen een ijzersterke tegenstander en was er op gebrand om het fort met wilskracht en inzet te verdedigen. Dat zou plaatsvinden op een gladde mat zonder Mark, Geert Willem, Jelle, Durk, Tseard en Jan Yme. Als versterking  voegden Jan Ernst, Rudi en Willem Meinema zich bij de promovendi.

Het eerste half uur was voor Ropta Boys een nare droom. De ploeg speelde goed voetbal en had een licht overwicht maar desalniettemin stond er na 25 minuten een drie nul achterstand op het bord. De voorwaartsen van Harkemase Boys toonden zich in het eerste bedrijf zeer productief en wisten met weinig kansen veel doelpunten te maken. Het was voor de leiders vanaf de zijkant afwachten hoe de ploeg hiermee zou omgaan. Het team pakte het na de 0-3 goed op en werd feller in de duels en werden er geen tot weinig kansen weggegeven. Wat heet, Ropta Boys creërde zelf kansen. Waarbij de streep van Oane Westra van 45 meter afstand een beter lot dan de lat had verdiend. Ropta Boys rammelde aan de poort en een treffer hing in de lucht. De treffer kwam net voor rust op het scorebord te staan. Een hoekschop genomen door Jan Bekker werd door Arend via een Harkemase Boys verdediger tegen de touwen gewerkt(1-3). Met de aansluiting-aansluitingstreffer net gemaakt zochten de teams de kleedboxen op.

Tweede helft

Mustafa en Willem Meinema werden in het veld gebracht voor Livius en Jenne. Ropta Boys ging op jacht naar de gelijkmaker en was tien minuten na rust succesvol. Willem Meinema ging op snelheid om zijn man heen en zette goed voor op Hillebrand. Hillebrand wist hier wel raad mee en schoot de bal in de verre hoek(2-3). Enkele minuten later kwam Ropta boys zelfs langszij. In een grote spelersbrij wist Oane Westra de bal achter de doelman te tikken(3-3). Met nog 30 minuten te gaan gingen beide ploegen vol voor de overwinning. Er werd hard gestreden en niemand verzaakte in de strijd. In de 70e minuut kwam Ropta Boys toch weer op achterstand. Uit een hoekschop mocht de aanvaller van Harkemase Boys vrij inkoppen en hij liet Johannes kansloos(3-4). Ropta Boys raakte niet van streek. De ploeg had immers al een grotere achterstand weggewerkt. Rudi die net was ingevallen voor Wouter was de man die de stand weer gelijktrok. Rudi wist met een kopbal de Harkema goalie te verschalken(4-4). In het laatste kwartier was het tijd voor de Mustafashow. Hij wist met een beauty het negende doelpunt van de middag te maken. Helaas werd deze afgekeurd want hij stond buitenspel. Enkele minuten later was Mustafa aan de bal en kon hij voor de goal afgeven op drie spelers. Helaas was hij zelfzuchtig en onsuccesvol in zijn poging. De laatste minuten ging de strijd om de drie punten voort maar niemand wist meer te scoren.

Zo sluit RB de eerste helft van het seizoen af als derde, met een wedstrijd minder dan Rijperkerk en runner up Leovardia en draaien we lekker mee in de derde klasse.

We willen Jan Ernst van het derde en Willem en Rudi van de A-junioren voor hun inzet deze wedstrijd. Ook de scheidsrechter, Martin Hoekstra uit Ternaard bedankt voor de goede leiding.(al zal niet iedereen het eens zijn met deze bewering, uch)