v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 – Rijperkerk 2

Het Remy-effect

 

Kerst kijkt al stiekem om het hoekje. Je hoeft je televisie maar aan te zetten en je wordt dood gegooid met kerstreclames. De een nog irritanter dan de ander. Wat een sentimenteel gedoe. Robert ten Brink die weer een handvol familieleden laat overkomen naar zijn ‘alles wat jij voor kerst wilt’ studio. Eerst een erg zielig verhaal van één van de familieleden, waarna Robert op een begrijpende maar doch meegaande manier het verhaal een beetje probeert te sturen. En dan, onee, je verwacht het niet zegt Robert: Johannes, na al die jaren ga je dan toch……….. echt afscheid nemen van Normaal. Een kompleet andere wending van het verhaal, want mijn energie verspillen aan Robbie ten Brink, nee sorry. Het was namelijk de week van het afscheid van Normaal. De legendarische rockgroep uit de Achterhoek waar Bennie Jolink jarenlang de scepter zwaaide. De band die afgelopen zaterdag afscheid nam van hun høkers. Op grootse wijze en met veel bier werd het einde van de band gevierd. De afscheidsceremonie van Binkey en Mini-Douche daarentegen was een stuk intiemer en kleinschaliger. Beide heren verlaten om uiteenlopende redenen het vlaggenschip. Mini-Douche heeft ervoor gekozen om na de winterstop het eerste elftal te gaan versterken en Binkey verlaat het Frieseland om het komende jaar als koalafluisteraar aan de slag te gaan in het Steve Erwin National Park in Australië.  De gehele 2e selectie wenst beide heren dan ook veel ‘wille’ toe.

 

Was het dan alleen maar kommer en kwel deze zaterdag? Welnee, het was eigenlijk een zaterdag die je alleen in films ziet. Boskamp had een aantal verassingen uit zijn hoge hoed getoverd die het vlaggenschip de broodnodige swag gaf welke de afgelopen weken volledig was verdwenen.  Dankzij de inspirerende woorden van Remy, alias de Guardiola van Dongeradeel, werden de manschappen op scherp gezet richting de confrontatie met Rijperkerk 2. Zijn woorden inspireerden de 11 gladiatoren die de strijd moesten aangaan tegen de reuzen uit Hardegarijp-Noord. RielOfJan die zijn tegenstander geen moment in zijn spel liet komen, Lytse Hille die zijn fameuze traptechniek zo nu en dan weer eens liet zien en DJ die met enkel katachtige reacties de ballen uit zijn doel ranselde. Er was eigenlijk geen speler bij die zaterdag een onvoldoende scoorde, wat gezien de afgelopen weken wel bijzonder is. Zou het de uitwerking zijn van de gezamenlijke training die afgelopen donderdag plaatsvond? In ieder geval had deze training een positieve uitwerking op de vanKammen Boys. Men kon donderdag namelijk goed merken dat de heren van het 1e elftal qua niveau steeds meer in de buurt komen van onze voetbalstandaard.  Het triggerde alle spelers, met als doel de nummer 2 van de competitie te gaan bestrijden met strijd en pasoa, ik bedoel passie en aan de buitenwacht te laten zien dat wij als vlaggenschip nog steeds op eenzame hoogte staan binnen het groengele bolwerk.

De combinatie van de gezamenlijke trainingen en de speech van Remy zorgden ervoor dat zaterdag eindelijk weer eens een driepunter kon worden genoteerd. Met name het Remy-effect heeft indruk gemaakt op RoptaBoys 2.

 

Kwart over twaalf floot de Duivenman uit Holwerd voor het eerst op zijn duivenfluitje. Het fluitje waarmee hij al honderden dan wel duizenden duiven heeft teruggefloten naar zijn duivenhotel in het toekomstige Holwerd aan Zee. Het fluitje leek het gehele groengele team te hebben verlamd, want vanaf de aftrap liepen de Rijperkerksters door onze achterhoede heen. Op het moment suprême blokte echter RielOfJan het schot van de blauwwitte Grutte Pier. Na deze dreiging nam het vlaggenschip het heft in handen en werden vrijwel alle duels gewonnen. Dit leverde een overwicht op en er vielen enkele kleine kansjes te noteren. Helaas stond het vizier van de spelers niet op scherp.  Wel viel er een blessure te betreuren, Willem (die namens het 1e elftal zijn minuten bij ons mocht maken)  had teveel last van zijn hamstring en staakte de strijd, hij werd vervangen door Willem uit RoptaBoys3. Willem voor Willem? Jazeker, in onze regio zijn we niet zo creatief met zowel voor- als achternamen.  Gelukkig weten de trouwe aanhangers wel het verschil tussen beide heren. Koud in het veld had Willem de 1-0 op zijn schoen, maar helaas is zijn chocoladebeen niet zo ver ontwikkeld als zijn rechterbeen. Oog in oog met de keeper komt hij net niet tot een schot.  Zo wordt met een 0-0 russtand de catacomben opgezocht.

 

Na de rust een onveranderd spelbeeld, RoptaBoys deelt de lakens uit maar wordt niet echt gevaarlijk. Totdat halverwege de 2e helft er een corner genomen mag worden. Eerdere corners hadden weinig dreiging opgeleverd, maar bij deze corner was alles anders. Binkey ontfermde zich over de bal. Ondertussen vond er een theekransje plaats rond de 1e paal van het vijandelijke doel. De verdediger van Rijperkerk zat op de praatstoel en liet enkele sterke verhalen horen aan zijn ploeggenoten en tegenstanders. Gedurende het praten verliet hij de praatstoel en ging aan de wandel door de zandbak die zich voor het doel bevind. In de tussentijd had Binkey vol overgave dat bal een optater gegeven. De bal vloog met het nodige (Remy)-effect richting het vijandelijke doel en viel pardoes via de keeper in de goal, 1-0. De kangeroe-insemineerder in spé werd bedolven onder zijn ploeggenoten. De verdiende voorsprong was daar, nu was het zaak deze te verdedigen.

Een lob van één van de middenvelders van Rijperkerk werd met een fantastische save over de lat gekieteld door DJ.  Even later pareerde hij een goed schot vanaf de linkerkant. Daarna werd hij nog nauwelijks op de proef gesteld. Aan de andere kant had Willem de wedstrijd op slot kunnen gooien. Op snelheid omspeelde hij zijn tegenstander en kwam één-op-één met de keeper, rechts van hem was MooiHaar met hem meegelopen. Willem zag hem en daar bleef het bij, want hij was niet bij machte om hem bereiken. Hierdoor werd deze 100% kans om zee geholpen. De laatste vijf minuten werd echter vrij eenvoudig stand gehouden, al hielp Mini-Bean  nog bijna zijn tegenstander door een bal precies bij zijn tegenstander in de voeten te schuiven. Gelukkig had de tegenstander zijn vizier niet scherp staan, want de vrije schotkans werd volledig verne*kt.

 

Rond de klok van 14:00 floot de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje, wat betekende dat we na 5 wedstrijden eindelijk weer een overwinning mochten verwelkomen. Hierdoor smaakten de afscheidsbiertjes van eerder genoemde heren nog beter. Het was van 14:00 tot 15:00 happy hour in kleedbox 3. Het bier vloeide en DJ Klazovic verblijde ons met hitjes. Penny en Boskamp konden de verleiding  niet weerstaan en maakten elk een groen flesje meester voordat ze zouden aanschuiven bij het 1e elftal. Wat een weelde. Er werd de gehele middag nog nagesproken over het Remy-effect. Wat een inspirerende woorden, Cruijffiaans eigenlijk. Via deze weg willen wij als team dan ook graag Remy toevoegen aan onze technische staf. Zodat hij Boskamp en Joran kan gaan begeleiden met al zijn wijsheid en kennis. Via-via hoorde ik al wel dat Remy bij Drieske en Sietse heeft aangegeven dat hij in 2016 wat vaker vrij wil hebben op de zaterdag. Zodat hij het vlaggenschip kan begeleiden naar de nacompetitie, want de kans dat wij hier aanspraak op maken lijkt reëel.  Mochten onze groenwitte vrienden uit Dokkum kampioen worden dan bestaat de mogelijkheid dat wij de 1e periode van hen overnemen. Gelukkig is er van nacompetitie echter nog geen sprake, eerst een welverdiende winterstop. Een winterstop waarbij Remy en zijn staf zich gaan oriënteren op de transfermarkt. Doordat we vanaf januari geen beroep meer kunnen doen op Joran, Mini-Douche en Binkey kan het zo zijn dat er wellicht enkele spectaculaire transfers zullen plaatsvinden. Echter zullen we geen overhaaste beslissingen nemen, want inmiddels hebben we een aantal keren ‘nee’ verkocht richting aangeboden spelers. Kijk, niet iedere speler komt in aanmerking om de groengele clubkleuren te dragen. Ene Hakim, ik bedoel Kazim, is niet het type spits welke wij zoeken. Spitsen die nooit scoren hebben wij namelijk al genoeg. Nee, wij wachten op de buitenkansjes die zich voordoen. Pas bij de start van de 2e seizoenshelft zal blijken of wij zaken hebben kunnen doen, en tot die tijd zal iedereen in spanning blijven. Om jullie toch nog iets mee te geven, het volgende. Er is sprake van een klein dilemma. Want wanneer een aanvaller de bal probeert af te pakken, is hij dan aan het verdedigen of aan het aanvallen? Is het dan een aanvallende aanvaller, of toch meer een aanvallende verdediger. Mocht jij ons kunnen helpen, dan ben jij misschien de persoon die na de winterstop een training vrijblijvend mag meedoen. Succes en tot na de winterstop!

 

Ook Marten wordt nog bedankt voor de voortreffelijke voetballen die wij zaterdag tot beschikking hadden! Merci!