Ropta Boys 2 pakt de volle buit

Op een werkelijk prachtige zaterdag met zacht en zonnig lenteweer nam RB 2 het thuis op tegen “runner up” Rijperkerk. Er werd in Rijperkerk verloren met 2-0 en dus hadden we wat recht te zetten.

De intenties van Rijperkerk werden al voor de wedstrijd duidelijk, afgaande op hun felle en luidruchtige positiespel in de warming up. Ze zouden vanaf minuut 1 gas geven en dat gebeurde ook. Iets later dan kwart over twaalf blies scheidsrechter de Graaf voor de aanvang van de wedstrijd en het was inderdaad Rijperkerk dat fel begon. Fel, maar niet scherp genoeg: een terugspeelbal op de keeper was te kort en de bloedsnelle Meindert (vervanger van de afwezige Jenne Ljibbe. Ook Oane Westra, Jan Bekker en Warner waren afwezig) kon de keeper met een rollertje door de benen verschalken: 1-0! Rijperkerk ging erg rustig met deze tegenslag om en trok al snel het spel naar zich toe. Men zou qua veldspel de rest van de wedstrijd dicteren. Ropta Boys kwam onder druk, enkele spelers waren overweldigd van het snelle positiespel waardoor de druk op de verdediging immens werd. Toch werd er nog redelijk weinig weggegeven; een schot uit de tweede lijn zeilde over en voorzetten en (halve) inzetten werden een prooi voor Johannes, die deze middag weer goed zn’ manmetje stond. Aan de andere kant was een strak schot van Hillebrand in de handen van de keeper het enige wapenfeit van onze kant. De druk die Rijperkerk uitoefende was simpelweg te groot, onze periodes van balbezit waren maar kort. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft

De tweede helft startten we met twee wee nieuwe gezichten: De moegestreden Durk bleef achter in de kleedbox, voor hem kwam Tseard binnen de lijnen en Hillebrand (die het leiderschap van het eerste elftal op zich heeft genomen) verliet het veld voor Mustafa. Meindert schoof hierdoor naar de spitspositie en was na enkele minuten meteen weer van groot belang. Een goede individuele actie zorgde er voor dat een verdediger aan de noodrem moest trekken. De scheids wees gedecideerd naar de stip. Het was Mark die die cadeautje uitpakte: hij schoot de penalty zuiver binnen. (2-0)Hierdoor kreeg RB 2 een enorme boost.

Rijperkerk bleef voetballend de betere, maar werd naarmate de tijd verstreek steeds haastiger en dus slordiger. RB 2 moest toch al tegenhouden en dit ging dus makkelijker. Er werd de tweede helft sowieso meer ingezakt en gegokt op de snelheid van Meindert, Mustafa en Tseard. Een tacktiek die zeer goed uitpakte. Want er kwamen nu meer kansen voor Ropta Boys. Een een op een situatie tussen Meindert en de keeper werd gewonnen door de keeper. Een voorzet van Mustafa kwam niet aan (met twee man in scoringspositie) maar bij de derde poging was het wel raak: na weer een snelle uitbraak belandde de bal bij Tseard. Hij bedacht zich niet en poeierde de bal prachtig in de kruising (de bal nog licht aangeraakt door de keeper) en zo werd de wedstrijd in het slot gegooid.(3-0)

Toch liet Rijperkerk zich niet uit het veld slaan, want men ging fanatiek door. Uiteindelijk kwam de aansluiting toch nog in de boeken. Een goede strakke voorzet werd hard binnengeschoten.(3-1) Meteen daar na was het weer Rijperkerk wat een dot van een kans kreeg. Johannes bracht echter knap redding. Na enkele minuten blessuretijd geloofde de scheidsrechter het wel en blies hij voor het einde van deze verder sportieve wedstrijd.

Rijperkerk had in deze wedstrijd veruit het meeste balbezit, maar Ropta Boys verdedigde stug en was effectiever in de afronding. Een pluim voor onze jongens, want er werd als collectief gestreden, en zo hoort het wanneer het voetballende gedeelte ons even in de steek laat.

Volgende week wacht ons in Menaldum de zeer lastige uitwedstrijd tegen Foarùt 2. 13:00