Ropta Boys 2 ontsnapt bij WTOC 2

Oudwoude- na een redelijk verlopen voorbereiding ging het Zaterdag weer om de knikkers, om de pegels, the shit hits the fan. Tegenstander onze jaarlijkse oefenpartner WTOC 2. In de voorbereiding wonnen we hier vrij simpel van, (3-1) hoe anders zou het vandaag gaan. Na het eerste fluitsignaal van dhr. Pol werd meteen duidelijk dat Ropta Boys 2 voetballend verder is dan de tegenstander. Zij zakten dan ook al snel in en men probeerde de boel achterin dicht te houden. Dit lukte niet of nauwelijks en de Ropta Boys voorhoede vond keer op keer de ruimte. Dat het na een half uur 1-0 werd in het voordeel van de thuisclub mocht dan ook een klein wonder heten. Met name Jimke en Meindert verzuimden om de wedstrijd al snel te beslissen. De eerste de beste (halve) kans werd op zeer fraaie wijze benut door de WTOC-middenvelder, Dirk Jan kansloos latend. WTOC 2 bleef na dit doelpunt inzakken en begon meer en meer fysieke kracht in de strijd te gooien. Op slag van rust dan eindelijk de terechte gelijkmaker. Een vlotlopende aanval met als eindstation Durk Slager: van dichtbij ramde hij de bal (na een knappe aanname) in het dak van de goal.

Tweede helft: “escape from oudwoude”

Na de thee en enkele wijze woorden van de keuzeheer Hillebrand Tanja konden we ons gaan opmaken voor de tweede helft. Peter bleef geblesseerd achter en Mustafa was zijn vervanger. Deze helft hetzelfde spelbeeld. Wij maakten het spel, WTOC wachtte af. De tweede helft was ongeveer 10 minuten oud toen WTOC zijn tweede kans kreeg en deze gelijk wist te benutten. De WTOCspits kreeg een makkelijke doortocht richting Dirk Jan, die met een diagonaal schot wederom kansloos was. Eerlijk is eerlijk: de moed zakte ons toch enigzins in de schoenen. WTOC was inmiddels steeds hardnekkiger gaan verdedigen en het spel werd steeds harder. Ook de “bescherming” van de scheidsrechter bij de harde overtredingen was ver te zoeken. Deze middag leek uit te draaien op een debacle, maar waar wij WTOC 2 in het zadel hielpen, werden wij nu door hun geholpen. Een indraaiende vrije trap van Sander werd keurig door een WTOC-verdediger met het hoofd verlengd en plofte tegen de touwen, 2-2. Hierna gingen we goed door en in de slotfase kwam de terechte winnende treffer er dan ook. Sander leverde een prima steekpass op Klaas, die zijn voorzet via de keeper in de goal zag verdwijnen, geholpen door Meindert die het laatste zetje gaf om aan alle onzekerheid een einde te maken: 2-3. Hierna kroop WTOC plotseling uit zn’ schulp en probeerde het met “alles-of-niets” voetbal. Ropta Boys 2 bleef vervolgens vrij simpel overeind, had via Meindert en Klaas de voorsprong nog kunnen uitbouwen maar gescoord werd er niet meer. Een ding is zeker: wedstrijden (tegenstanders) als deze zijn altijd zeer lastig, en gezien het feit dat we een 2-1 achterstand ombogen tot de uiteindelijke 2-3 winst is zeer prijzenswaardig. Kunnen we hier nog lering uit trekken? Jazeker. We hadden de wedstrijd in een veel vroeger stadium moeten beslissen. Gelukkig is het afronden op de goal zeer goed trainbaar…(*uch)

Eindstand 2-3.

Overige uitslagen:

BCV 3 – Friese Boys 2: 2-2

V en V ’68 2 – VIOD 2: 2-1

Rijperkerk 2 – Broekster Boys 3: –

Dokkum 2 – Be Quick 3: 3-0

Omdat Hardegarijp 3 uit de competitie is genomen zijn wij volgende week vrij en ook 19 September zijn we vrij i.v.m het jubileumweekend. Eerstevolgende wedstrijd spelen we 26 September uit tegen Broekster Boys 3.