v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 intern in hevige strijd verwikkeld

De oefenwedstrijd tegen “de Broek 3” die gepland stond was helaas afgelast, dus werd er niet gevoetbald door het tweede van Ropta Boys. Jammer voor het trouwe publiek, want deze moesten naar Holwerd om daar met pijn in de ogen terug te keren (zie ook het verslag van “het eerste”).

 

Toch kwamen de mannen van het 2e voor een heel andere wedstrijd dan gewend,bij elkaar, want Johannes had een feestje georganiseerd bij de bowling in Dokkum.
17 man(!) werden moeiteloos op de been gebracht om het jaarlijkse uitje met elkaar te vieren. Dit had nog verder op kunnen lopen, maar zoals altijd kan nooit iedereen. Ook werden er personen vergeten uit te nodigen, tot grote teleurstelling van enkele heren.

Om 16.45 vertrok de taxi vanuit Oosternijkerk om via Niawier, waar niemand werd opgepikt, naar Dokkum te rijden. 17.00 uur zaten de mannen en Johannes fris en fruitig aan de bar bij de bowling, wachtend op enkele jongens die met het 1e mee moesten. Eenmaal compleet kwam het verlossende startsein om op een drietal banen uit te gaan maken wie de beste bowler van Ropta Boys zal worden en de geschiedenisboeken in zal gaan. Vooraf werd het tropische wonder Mustafa gevraagd of hij al eens eerder had gebowld waarop zijn antwoord “misschien” was. In Soedan is bowlen waarschijnlijk hetzelfde als op buffels jagen met rode keien, want Mustafa gooide met groot gemak de één na de andere “Strike” en als dat een keer niet lukte, toverde hij wel een “Spare” op het scorebord. Gevreesd werd er dan ook, dat diezelfde Mustafa ook deze wedstrijd naar zich toe zou trekken.
Onze vrezen werden dan ook werkelijkheid. Mark en Johannes probeerden het nog wel om ons Tropisch Wonder Mustafa lastig te maken, maar Mustafa raakte niet in paniek en speelde dit prima uit. Met een score van 189 liet hij de concurrenten Johannes (152 pnt) en Mark (151 pnt) ver achter zich. Dus gaat Mustafa als de eerste en de beste bowlingkampioen van Ropta Boys de boeken in.

Na de huldiging van Mustafa (1e prijs) en Tseard Bekker (poedelprijs) konden de uitgehongerde mannen gaan eten. Om elk punt werd gestreden en natuurlijk werd dit een aanslag op de reserves van de mannen. Gelukkig had “The Wizard” hier rekening mee gehouden en er werd een keurig verzorgd warm buffet geserveerd. Johannes kon er nog steeds niet bij dat Mustafa had gewonnen en met een aantal imitaties van enkele spelers van het 1e en 2e van Ropta Boys, probeerde, tot genoegen van zijn tafelgenoten, hij zo zijn frustraties van zich af te praten. Zonder verdere kleerscheuren werd er nog fanatiek nagesproken over de glorieuze zege van onze Mustafa. Er werd besloten om nog “even” naar ‘t Readhús te gaan waar we na urenlang onderhandelen, het eerste rondjes van de zaak kregen. Ook werd tijdens deze onderhandelingen gelijk een afspraak gemaakt, dat mochten wij 5 rondjes bestellen, daarna de 6de weer van de zaak was. Met dit zwart op wit, werd er verder vrolijk feest gevierd tot in de late uurtjes. Johannes beklaagde zich nog wel en zal ook nog wel eens beweren dat hij eigenlijk de winnaar was van het bowlen. Helaas voor Johannes gaat Mustafa toch echt de boeken in als 1e Ropta Boys Bowlingkampioen. Misschien kan Johannes volgen jaar revanche nemen.

 

Al met al een geslaagde middag en avond, met als grote winnaar de “teamspirit”.  De avond die georganiseerd werd door onze betrouwbare sluitpost Johannes “The Wizard” de Groot.  Hiervoor gaat onze dank uit naar diezelfde persoon!

JdJ