Ropta Boys 2 inspiratieloos ten onder

Zaterdag stond het inhaalduel in Bergum tegen BCV 3 op het programma. Tot ieders verbazing ging deze wedstrijd gewoon door, ondanks de vele regen. Nadat de ploeg vorige week succesvol heeft weten te bowlen kwam de ploeg erachter dat het hele andere koek is als de tegenstander niet een onbeweeglijk levensloos object is. Ropta Boys begon beter aan de wedstrijd dan BCV, dat in de beginfase slordig speelde.
Na vijf minuten werd het 0-1 voor Ropta Boys. Een scherp aangesneden vrije trap van Jan Bekker kwam op het hoofd van Oane Westra die goed binnenknikte. Helaas voor ons constateerde de scheids een overtreding van Oane, terwijl Oane zélf werd vastgehouden. De gewenste snelle openingstreffer ging dus niet door. Ropta Boys ging hierna goed door en creëerde kansjes. De grootste kans was voor Simon, maar oog in oog met de keeper schoot hij te gehaast en de bal ging naast. Er kwamen meer kansen, maar Mark, Simon en Jenne misten. BCV kwam hierna wat beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen. Johannes kon redding brengen. Het spel was nu redelijk in evenwicht met kansen over en weer. Op slag van rust werd het 1-0 voor de thuisploeg. De spits speelde zichzelf vrij en schoot randje zestien geplaatst raak.

Zeer matige tweede helft
De rust leek Ropta Boys geen goed te doen. BCV kon het balletje rond laten gaan (voor zo ver mogelijk op dit natte, gladde en hobbelige veld) en ze werd weinig in de weg gelegd.
Ropta Boys verloor de duels op het hele veld en men was telkens een stap te laat.
Toch kwam RB geheel tegen de verhouding in op 1-1. Simon ging op snelheid langs zijn tegenstander en gaf de bal voor op Meindert, die bij de eerste paal binnentikte.

Nu werd het tijd om de mouwen op te stropen en om BCV pijn te doen. Dat lukte bijna, want enkele minuten later moest de keeper redden op een schot van Meindert. Bij die ene kans bleef het wel zo’n  beetje in het verdere verloop. BCV nam de regie weer stevig in handen. In de 71e minuut kwam BCV op 2-1. De bal werd na slecht wegwerken opgepikt door de mid-mid. Hij omspeelde op intelligente wijze Oane Westra en bood de spits een niet te missen kans: 2-1
Het verzet van Ropta Boys was hierna jammer genoeg meteen gebroken en BCV kon naar hartelust combineren. In de 74e minuut was de wedstrijd echt gespeeld. Een voorzet belandde met een beetje geluk in een keer in het doel: 3-1 Ropta was gebroken en BCV controleerde de wedstrijd uit. De mid mid van BCV scoorde nog met een prachtige volley de 4-1, 10 minuten voor tijd. Na precies 90 minuten vond de scheids het wel welletjes en verloste hij RB toch ook wel een beetje uit haar lijden.

We kunnen spreken van een redelijke tot goeie eerste helft met voldoende kansen en een kansloze tweede helft, met een beter BCV en een gezapig Ropta Boys. BCV speelde met de beleving die normaal toch ook wel kenmerkend voor ons is.

Volgende week komt Dokkum 2 op bezoek. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.Dinsdagavond oefenen we op Sportpark De Fiver tegen SC Veenwouden 2, uitkomend in de reserve 1e klasse. Aanvang 20:00.