v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 – Be Quick 3

Het is begin september en inmiddels is het dan echt zomer in Nederland. De brandende bol hoog aan de hemel doet dan toch eindelijk zijn werk. Net zoals de afgelopen jaren doet de zomer pas zijn entree wanneer de meeste mensen weer aan het werk zijn. Uitzonderingen daargelaten. Zo is bijvoorbeeld onze captain van it Twadde rustig zijn vakantie aan het vieren aan de Portugese stranden en laat zo zijn trainer en teamgenoten in de steek. Waar het vorige week al een flinke puzzel was om elf spelers op te stellen, was het deze week ook weer een lastig karwei. Naast de vakantieganger, waren ook Dranko, Mini-Douche, Penny en Walther P5 om uiteenlopende redenen afwezig. Daartegenover kreeg Boskamp wel de beschikking van een viertal spelers van de 1e selectie, zodoende had de technische staf nog wel de luxe om enkele lastige keuzes te maken. Bij het maken van keuzes maak je altijd mensen blij, waar andere worden teleurgesteld. Teleurstelling hoort bij het leven, het is net zoals wanneer je met je maten op stap bent en jij een ongelofelijk lekker wijf spot. Je staat daar, zelfverzekerd en je ziet haar op 12 uur staan. Een vrouw zoals deze hoort te zijn, goed lichaam, geil kopje en een twee zeer fijne bloemkolen trekken je aandacht. Je jonge heer gaat al in de aanvalhouding staan en net voordat je haar zult gaan veroveren, gaat je beste kameraad ermee vandoor. Je kameraad is blij, hij heeft weer een trofee binnengehaald, maar jij als teleurgestelde machoman zoekt je liefde toch maar weer in de alcohol. Op deze momenten zijn er geen psychologen waar je je hart kan luchten. Bij het vlaggenschip daarentegen hebben wij nu een technische staf die onze teleurgestelde gladiatoren kunnen opbeuren. Naast de alom bekende Boskamp, nemen nu ook Joran en ‘Heil’ Aant zitting binnen het technisch hart. Waar Joran vorig jaar ook al meerdere malen plaatsnam op de bank (nadat zijn knie roet in het eten gooide) moet ook zomeraankoop ‘Heil’ Aant zijn kicksen aan de wilgen hangen. Ook zijn knie laat het niet meer toe om op het bizar hoge niveau van het vlaggenschip te acteren. Zeer zonde voor Aant, maar het betekend wel dat Klazovic het stokje van leider kan doorgeven aan bovenstaande heren. Nu kan Klaas zich weer volledig richten op de linksbuiten positie en zijn tegenstanders dol draaien met zijn hakjes.

Afgelopen zaterdag werd er dus met de nieuwe technische staf aangetreden tegen WeesSnel uit Dokkum. Een ploeg waar vorig jaar niet van gewonnen kon worden. Uit werd met 4-1 verloren en ook in de thuiswedstrijd werd de wedstrijd niet in winst omgezet. Destijds zorgde de look-a-like van Mathijs van Nieuwkerk ervoor dat de Stadjes in de laatste minuten langszij konden komen. Zou het zaterdag dan wel lukken om te winnen van FC Hollywood? Het moest eigenlijk geen probleem zijn, want in de voorbereiding werd immers al twee keer gewonnen van die andere club uit de elfstedenstad, voetballen tegen Dokkumers lijkt ons dit jaar wel te liggen. Met the Wizard op de goal, en Redmar, Bompa, JanB en Patrick in de laatste linie stond er voldoende routine achterin. Het middenveld bestond uit de twee Jacobs en Willem die assistentie moesten bieden aan Jimkesma, de Likker en Nik die als aanvallers stonden geposteerd. Deze elf moesten ervoor gaan zorgen dat de eerste driepunter van dit seizoen een feit zou worden. Volgens leidsman Klazovic, ja deze man doet alles binnen RoptaBoys, was het een zeer matige wedstrijd. Een solide verdedigend vlaggenschip die de lange ballen van de tegenstander keer op keer onschadelijk maakten. De aanvallers daarentegen konden niet veel creëren tegen de jonge ploeg uit Dokkum. Wel was er een grote kans voor de Likker, de blauwgele keeper leverde de bal zomaar in bij de Likker, hij omspeelde zijn tegenstander maar helaas voor de tientallen toeschouwers had hij zijn vizier niet op scherp. Met de brilstand werden de catacomben opgezocht en werden de heren even flink opgebeurd door de enige echte Remy. Hij zag dat de jongens een zetje in de juiste richting nodig hadden en legde haarfijn uit wat er moest gebeuren. Net zoals vorig jaar wist Remy wat er zou komen, hij vertelde het volgende op een manier zoals alleen de Beffer een welbekende trainer kan imiteren: mannen, BeQuick gaat de 2e helft beter voetballen en krijgt ook een aantal goede mogelijkheden. Maak jullie niet ongerust, the Wizard en de aanvallers uit Dokkum zorgen ervoor dat ze niet scoren. Wanneer de wedstrijd bijna op zijn einde is zal Jimkesma scoren en de Fiver in extase brengen. Ik zie je nu al twijfelen, dat kan niet. Dat bestaat niet? Je gaat nu aan alles twijfelen want iemand kan toch niet de toekomst voorspellen? Of toch wel? Je lijkt op dit moment wel een jojo. Stel je voor dat Remy zijn voorspelling uitkomt, dan betekend het dat Remy een helderziende is. Die bestaan toch niet? Dan is Remy een soort van god. Dat is hij zeker, want wij zijn onder de indruk van zijn coachende talenten en zijn voorspelling werd tot in precisie uitgevoerd.

BeQuick was aan het jagen op de 0-1, maar haalde de trekker maar niet over. Het was alsof je keek naar Elmer Fudd uit de vroegere Looney Tunes. Constant jaagde hij op zijn tegenspelers, maar iedere keer werd hij slachtoffer van zijn eigen onkundigheid. De gasten speelden de rol van Elmer met verve, en ging zoals Remy al voorspelde ten onder aan hun eigen onkunde. In minuut 92 was het dan zover, er ontstond er een misverstand tussen de verdediger en keeper van de gasten. Jimkesma had hier de hele 2e helft al opgeloerd en speelde de bal langs de keeper in het lege doel, 1-0. De eerste competitie overwinning is een feit en dat betekend dat het geflatteerde verlies alweer is vergeten. Gebeurde er gedurende de 2e helft verder dan helemaal niks, zie ik u denken? Niet veel, wel was er een kopkans voor Willem na een afgemeten voorzet van MF’ke, ,maar hij kopte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Ook vielen Mooihaar, MF’ke, LytseHille en Keimpe nog in. Wat er verder nog opviel was dat de jeugd uit Dokkum nogal veel aan het mopperen was op de scheidsrechter. Dat hebben ze vorig jaar vast van Mathijs geleerd. Ook was er bij RoptaBoys nogal wat gezeik onderling. Dit kan natuurlijk een keer voorkomen, maar we moeten ervoor zorgen dat we elkaar niet de wedstrijd uit praten. Het op elkaar ‘zeiken’ is toch wel iets wat er altijd blijkt te zijn binnen het groengele bolwerk. Laten we positief blijven, de eerste driepunten zijn binnen en volgende week wacht de Leeuwen uit Leeuwarden. Zij wisten hun goede start tegen Leovardia geen goed vervolg te geven, en liepen in Sexbierum tegen een 4-2 nederlaag aan.

Oant nije wieke!

Overige uitslagen:

VIOD 2 – BCV 3: 2-1
Foarùt 2 – Rijperkerk 2: 5-3
AVC 2 – Lions ’66 2: 4-2
Leovardia 2 – Zwaagwesteinde 2: 3-2