v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 al twee wedstrijden ongeslagen!

Het vlaggenschip al twee wedstrijden ongeslagen!

Vorige week was er via dit medium, gezichtboek in het Nederlands genoemd, te lezen dat de eerste serieuze krachtmeting van het seizoen op het programma stond. Op sportpark de Fiver waren de kaashoofden uit Kollum de tegenstander.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, het snel oppikken van nieuwe tactische varianten is lastig. Dit kan te maken hebben met dementie-achtige symptomen, of het feit dat spelers van Ropta Boys graag hun eigen ding doen. Menig trainer heeft hier dan ook lastig mee, en zodoende verliep de 1e helft vrij dramatisch. Binnen 23,3 seconden lag de bal in het netje, voor de neuzen van de groengele brigade die zich vocaal vrij matig lieten horen. Het vervolg van de 1e helft was score-technisch gezien bedroevend, het voetbal daarentegen was af en toe goed. Alleen misten nog veel spelers de nodige scherpte, waardoor de gasten de diverse kansen kregen en de score konden uitbreiden naar 0-3. Noemenswaardig was de sprintsnelheid van de Kollumer Bolt, het leek wel een kruising tussen Roadrunner met Boney M. Keer op keer liet hij zijn tegenstanders zijn gespierde hielen zien.

Paniek in de zaal? Natuurlijk niet. Een wijze man riep ooit: als je de 2e helft niet kunt winnen, dan heb je de 1e helft verloren. Dit was niet aan dovemansoren gericht, en werd in het vertrouwde systeem met 3-1 gewonnen, door goals van Klazovic, Drieske (een beauty) en Penny. Aanvoerder Willem was beretrots en beloonde zijn onderdanen met een kratje pils. Precies hoe een aanvoerder zich hoort te gedragen.

In het vervolg van de maand augustus stonden nog twee oefenwedstrijden op het vlaggenschip te wachten, namelijk tegen Minnertsga 2 en de helden en voetbalmaten van Boskamp. Zij staan beter bekend als Dokkum 2, natuurlijk uitkomend op de zondagochtend. Mede door personele problemen en de weergoden zijn beide wedstrijden afgelast. Zo zie je maar weer dat met geld niet alles te koop is. Nu we bijna het einde van de transferperiode naderen en op dit moment over de nodige financiƫle middelen beschikken, staan wij met meerdere (ervaren) spelers in contact. Oliver Bierhoff, oud international van Duitsland, schijnt in gesprek te zijn met de nieuwe technisch directeur voetbalzaken Leon. Daarnaast staan ook Marcin Biernat, Edwin Zoetebier en Markus Pils in de belangstelling van de promovendus.

Chris Warmbier en Paul Gascoigne zijn trouwens afgewezen. Paul kwam half beschonken op het trainingsveld, waar wij van te voren de vurige wens hadden uitgesproken om laveloos het veld te betreden. Spelers die hun afspraken niet nakomen, daar kunnen wij niks mee. Paul werd zodoende met een treetje Beer-bier huiswaarts gestuurd. Bij Chris was het al snel duidelijk dat zijn achternaam niet past binnen onze normen en waarden. Warm bier drink je niet, dat stop je terug in de koelkast.

De transferdeadline loopt bijna op z’n einde, wellicht kunnen wij nog een verassing uit de hoge hoed toveren. Voor nu ligt de focus op komende zaterdag, dan staat de 1e bekerwedstrijd op het programma. Om 12:30 is in Oosternijkerk AVC de tegenstander. In de tussentijd is het dus afwachten of wij nog een aantal versterkingen kunnen aantrekken, of dat ons kapitaal net zo snel in rook opgaat als de miljoenen in het Holland Casino in Groningen.