ROPTA BOYS 1 IS WEER ONLINE!

De afgelopen seizoenen werd Ropta Boys en haar volgers getrakteerd op de verslagen van reporter Jan Torensma. In weer en wind stond hij aan de zijlijn om aldaar zijn notities te maken. Soms duels die hem deden watertanden, af en toe een draak van een wedstrijd. Met kritische noot gaf hij verslag, echter heeft Jan eind vorig seizoen laten weten te stoppen als verslaggever. Hij gaat zich volledig richten op het sterrenensemble, het 45+ team van de v.v. Ropta Boys.
Door het vertrek van Jan ontstond een gapend gat, welke tot dusverre niet werd ingevuld. Gelukkig is aspirant assistent Ype opgestaan, om samen met een anoniem selectielid vanaf heden serieuze en objectieve verslaglegging te doen. Hierbij dan ook een korte terugblik op de afgelopen competitiewedstrijden van het paradepaardje van de voetbalclub Ropta Boys.
De equipe van trainer David Elmendorp kent een stroef begin, gezien de magere resultaten. De hoofdtrainer kent dan ook een tumultueus begin bij de groengele brigade. Een (te) smalle selectie, en het plotseling stoppen van een aantal (basis)spelers bezorgde de hoofdtrainer al snel hoofdbrekens. Desondanks staat er een strijdlustig team, welke dit jaar gezamenlijk de schouders er onder moet zetten om de club te behouden voor de 3e klasse.
De eerste twee wedstrijden van het seizoen gingen verloren. Op het eigen sportpark werd er tegen Leovardia lang stand gehouden, maar beschikten de Stadjes over de langste adem. Twee late doelpunten betekenden een 0-2 nederlaag, de uitwedstrijd tegen SC Berlikum werd ruim verloren. Na negentig minuten stond een 4-1 eindstand op het scorebord, waardoor het team troosteloos onderaan de 3e klasse bungelde.
Gelukkig wist de equipe van trainer David Elmendorp afgelopen zaterdag zijn 1e overwinning van het seizoen te pakken. Thuis tegen ONT werd het 3-1, waardoor Ropta Boys een welverdiende driepunter kon noteren. Op de verjaardag van de oude balvirtuoos en Roda JC boegbeeld Mark Luijpers was de start een gezapig en aftastend schouwspel. De thuisploeg legde veel energie in de wedstrijd tegen de jonge tegenstander uit Opeinde. Hierdoor kwamen de gasten niet of nauwelijks in hun spel, echte kansen leverde het ook niet op.
Totdat de 17e minuut aanbrak, toen (wie anders dan) Erik de 1-0 liet aantekenen. De topscoorder (in de competitie) wist een voorzet van Geert op waarde te schatten, en bij de 2e paal schoof hij de bal tegen het net. Mogelijkheden over en weer leverde geen goals op, waardoor de rust met een 1-0 voorsprong werd ingegaan. De 2e helft begon ONT sterk, en liet al snel de 1-1 aantekenen. Verder liet de groengele defensie het niet komen. Wie anders dan Christiaan, de man met grote angst voor herdershonden, wist met zijn handelsmerk, het mannelijk geslachtsdeel, de 2-1 te maken vanuit een corner.
Niet veel later besliste eenzame spits Tjidsger de wedstrijd. Een prachtige goal. Hij nam de bal in een keer op de slof en verschalkte de keeper van ONT met een weergaloze boogbal. Euforie aan de zijlijn, en in de kleedkamer.
Zaterdag wacht de thuiswedstijd tegen Grootegast F.C.. Wederom een zware tegenstander. De wedstrijd start om 15:00 op sportpark de Fiver. Tot dan!