v.v. Ropta Boys sinds 1965

Puntendeling voor Ropta Boys in Hallum

Lange tijd leek de wedstrijd te eindigen zoals hij was begonnen. Beide ploegen waren gelijkwaardig en dit leek ook een terechte uitslag. 2 Minuten voor tijd leek Ropta Boys de winst toch mee naar huis te nemen, maar in blessure tijd was het Wykels Hallum dat de stand weer recht trok na zwak verdedigen van Ropta Boys.

Na weken van mooi voetbalweer was het vandaag koud en triest langs de lijn. Het voetbal was van beide kanten ook niet om heel warm van te worden, maar er werd wel strijd geleverd. De groen/gele formatie o.l.v. trainer David Elmendorp was een stuk beter dan vorige week en liet zo nu en dan goed combinatiespel zien, helaas kwamen ze vaak niet verder dan halverwege de helft van de tegenstander. Wykels Hallum was rustig achterin en speelde hier goed samen om een gaatje te zoeken. Maar de verdediging van Ropta Boys stond redelijk goed vandaag. Beide ploegen waren op zoek naar kansen en die kwamen gaandeweg de wedstrijd. Andre Turkstra kreeg een kansje en een mooie bal van Jacob Mooibroek op Erik de Vries werd laat afgevlagd voor buitenspel. Voor de goal van keeper Johannes de Groot was het Wykels Hallum dat uit een corner net naast schoot en een bal op de paal zag belanden. Op slag van rust was het Erik de Vries die zijn schot in het zijnet zag belanden i.p.v. in de goal.

Tweede helft

Na rust was het Wykels Hallum dat het heft in handen nam. Zij zagen een keihard schot net aangeraakt door keeper de Groot en via de paal het veld weer in gaan. Dit was voor de Wykels de grootste kans om op voorsprong te komen. Ropta Boys leek zich te herstellen en stuurden Erik de Vries via de rechterkant op avontuur, een prima voorzet belande in de tweede lijn bij Geert Linthof, die zijn schot in de handen van de keeper zag belanden. Wykels Hallum nam het meteen over en kwam via een mooie aanval over de rechter flank voor de Ropta goalie, deze wist het schot van de spits met 1 hand te toucheren waardoor Rudi Torensma net voor de lijn de bal tot corner kon tikken. Christiaan Wijnsma was inmiddels in het veld gekomen en zag zijn halve omhaal via de bovenkant lat over de goal gaan. In de 88ste minuut leek Ropta Boys dan toch met de winst naar huis te gaan. Edwin de Vries wist de lange bal te onderscheppen en een loepzuivere pass te geven op Christiaan Wijnsma. Wijnsma speelde zeer beheerst de keeper uit en kon zo de bal in de lege goal schieten. Helaas duurde deze euforie maar 4 minuten. In blessuretijd wist Wykels Hallum via een aanval over de linker kant de bal voor te zetten waar een aanvaller volledig vrij stond bij de tweede paal om de bal zo langs keeper de Groot te koppen.

Zure slotminuten en duur puntverlies voor Ropta Boys dat de winst zelf in handen had. Spelers en publiek ging met een flinke kater naar huis na 90 minuten. Gezien het totale spelbeeld was het misschien wel de meest terechte uitslag. Volgende week staat thuis de wedstrijd tegen Leovardia op het programma. De ploeg die vorig seizoen voor de Covid-19 uitbraak de beste papieren had om kampioen te worden in de 3de klasse B.