v.v. Ropta Boys sinds 1965

PRIMA PERSONEEL COPA ROPTA GROTER DAN OOIT!

Na weken van voorbereiding was het zaterdag 16 juni dan eindelijk zover, de 5e editie van het fameuze voetbaltoernooi bij de v.v. Ropta Boys. Ooit begonnen als een idee van een aantal geelgroene vrienden, en uitgegroeid naar een regionaal toernooi voor zowel heren als damesteams.

Na de nodige afmeldingen door promotiefeesten, nacompetitie- en uitzwaaiwedstrijden kromp het herendeelnemersveld van 32 naar 24 teams. Bij de damesteams was hier geen sprake van, want bij het vrouwelijk geslacht is afspraak een afspraak. Om klokslag 11:00 uur begon de poulefase voor zowel de heren- als damesteams. Waar de heren in 4 poules van start gingen, streden de damesteams in 2 poules voor een plek in de volgende ronde.

Aan de zijlijn lieten de vele vrijwilligers zich van haar beste kant zien. De scheidsrechters stonden gemotiveerd te fluiten en wisten de wedstrijden in goede banen te leiden, waar in de feesttent de heren en dames van de catering voor de nodige hydratatie zorgden. Dat was ook wel nodig als gevolg het mooie, warme weer. Tussen al het voetbalgeweld door konden de voetballers(ters) en supporters de maag vullen met warme broodjes shoarma/kebab.

Toernooiverloop heren
Na de poulefase stroomden de volgende teams door naar de kwartfinales: Golden Oldies 1, ’t Vlaggenskip, Ropta Boys 1, Anjum 1, Trynwalden zaterdag, v.v. Opende, Keldorado F.C. en Ouwe Syl.

De overige teams konden beginnen aan de welverdiende biertjes en zagen al genietend van de zon haar idolen voetballen op een van de vier speelvelden. Dit zorgde voor veel gezelligheid langs de zijlijn, en motiveerde de helden op het veld. Na een viertal spannende wedstrijden trokken v.v. Opende, Golden Oldies 1, Ouwe Syl en Keldorado F.C. aan het kortste eind. Zij kwamen te kort en mengden zich vervolgens in het feestgeruis.

In de halve finale wisten de vedettes van Ropta Boys 1 de mannen van ’t Vlaggenskip met speelsgemak op zij te zetten, in de andere halve finale wist Anjum de heren van Trynwalden te verslaan. Met afbraakvoetbal (aldus de mensen aan de zijlijn) wisten zij het toekomstige Rijperkerk te verslaan. Vervolgens werd het brons behaald door de gladiatoren van ’t Vlaggenskip door na een 4 – 4 eindstand de strafschoppen beter te nemen dan de boys uit Trynwalden.

Finale
De finale was een wedstrijd op het scherpst van de snede, een heuse derby tussen twee teams die elkaar in het veld hard aanpakten. Na een rustig begin, sloeg de vlam al snel in de pan, wat resulteerde in een gele kaart (en tijdstraf) voor een van de spelers van Anjum. Hierdoor werd de finale nooit spannend, en wist Ropta Boys 1 met 5 – 1 de finale naar zich toe te trekken. De mannen hielden dan ook vol trots de beker in de lucht en incasseerden het prijzengeld van €150.

Toernooiverloop dames
Bij de dames werd erin 2 poules gestreden om een plek in de halve finales. Na een spannende poulefase wisten Broekster Boys (zaal), AVF, VCR 2 en VIOD zich te plaatsen voor de halve finales. Helaas waren de dames van AVF genoodzaakt om de strijd te staken nadat een van de speelsters geblesseerd raakte aan de knie. Zij besloten om de schoenen op te bergen, waardoor Ropta Boys 1 met enig fortuin door ging. In de halve finales bleken de dames uit Rinsumageest en Damwoude de sterksten te zijn waardoor zij in de finale mochten strijden om het eremetaal. In een eenzijdige finale wisten de zaalvoetbalsters uit Damwoude te winnen met 4-1. Een aantal prachtige goals zorgden voor de dikverdiende overwinning, waar zelfs S.C. Heerenveen speelster Hoekstra niks aan kon veranderen.

Afterparty
Uiteraard werd er nadien volop gefeest in de feesttent gesponsord door van Kammen. Dit spektakel stond onder begeleiding van de muziek van de Kolkenblazers. Tussen al het muziekgeweld door was er ruimte voor de prijsuitreiking waar de winnende teams werden gehuldigd voor de tientallen aanwezigen. Daarnaast werden diverse mensen verrast met prijzen vanuit de loterij, waarbij de opbrengst naar de nieuw te bouwen dug-outs ging.
Rond de klok van 23:00 gingen de laatste gasten naar huis, en kon de organisatie terugkijken op een geslaagde dag.

Deze dag was echter niet mogelijk geweest zonder de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet. Scheidsrechters, barpersoneel, ballenjongens, materiaalmannen, tientallen vrijwilligers waren de gehele dag te vinden op en rondom sportpark de Fiver. Hiervoor hartelijk dank! Uiteraard worden onze vrijwilligers nog op gepaste manier bedankt voor de bewezen diensten.

Tot volgend jaar!