Pluto meldt zich met 12 punten in de voorhoede

Dokkum – In een spannende wedstrijd moest Ropta Boys uiteindelijk tegen 10 man het onderspit delven tegen een zeer goede tegenstander F.C. Grootegast. Bij rust was de achterstand 0-1 en daarmee kwam Ropta Boys goed weg. Na rust werd de keeper van F.C. Grootegast van het veld gestuurd. Ropta Boys profiteerde een scoorde de gelijkmaker. (1-1)  Maar ondanks dat F.C. Grootegast met tien man speelde bleef de ploeg gevaarlijk. Ze kregen uiteindelijk  de overwinning ietwat in de schoot geworpen door een blunder. Maar gezien het algehele wedstrijdbeeld was de overwinning voor de gasten terecht.

Met de ruststand 0-1 en de eindstand 1-2 was er eentje met de volle buit in de RB Voetbal Poule. Pluto pakte de twaalf punten en klimt met stip naar de bovenste regionen. Maar er is meer gescoord en het blijkt dat het steeds spannender wordt naarmate de competitie naar het einde gaat. Er zijn inmiddels  7 spelers die punten hebben tussen de 50 en 60.